030img208.jpg

<- Back | Index | Next ->

030img208.jpg

Opnieuw de Couwenbergweg, nu dichter bij het winkelcentrum. De in 1844-1846 gebouwde en in 1893 uitgebreide Sint Antonius Abtkerk staat hier als een wat vreemde eend in de bijt tussen de moderne flats. In 1967 wordt hij gesloopt ten behoeve van de aanleg van de oprit van de nieuwe Hatertsebrug.
Het flatgebouw rechts heeft begin jaren 2000 een opknapbeurt gehad, tegelijk met het winkelcentrum. De huisjes links vooraan hebben in 1999 plaatsgemaakt voor een appartementencomplex.
Reactie 1:

Arno Huberts, 23-03-2018: deze kerk was volgens mij ongeveer van 1925....
ik heb er nog wat herinneringen van... deksel doopfont, een glas in lood raam en orgelpijpjes.
Reactie 2:

Hans Rutten, 14-05-2019: Links de winkel op de hoek bij het blauwe autootje: "Hobby Corner". Spannende doe-het-zelfzaak met een timmerkelder, maar ook speelgoed, modelbouw en de enige jeugdboeken in Hatert te koop destijds. In de etalage een modelspoorlandschap waarvan je de treinen kon laten rijden d.m.v. een drukknop aan de buitenkant van het raam.
Reactie 3:

Rob Croes, 26-07-2019: De Hobby Corner is omstreeks 1963 geopend en opgezet door Joop Croes (1928) en eigenaar was Theo Croes (*1938 +2008). Ik, Rob, heb voor broer Theo deze attractie gemaakt. Aanvankelijk een aanraak plek op het glas. Maar de vele gebruikers dachten door harder op het glas te slaan de trein harder te laten rijden. Geen succes! Toen maar met een lange slotbout door het kozijn een 'jeugd' resistente knop gemaakt.
Reactie 4:

Hans Rutten, 26-07-2019: Beste Rob, fascinerend vakwerk was het. Zo ik een van de ongeduldige kinderen was destijds, in 1966 6 jaar, bij deze mijn verontschuldigingen alsnog.😉
Uw oom in de kelder met stofjas, onvergetelijk.
Reactie 5:

Joop Neuij, 27-07-2019: Een kelder was er denk ik niet in de hobbycorner winkel, wel een zaag afdeling achterin, met de man in de stofjas.
Je kon ertegenover onder de grote flat doorlopen via een passage naar de achter gelegen winkels en de Edah. Nu kan dat niet meer, jammer want het had een ruimtelijk effect.
Reactie 6:

Paul Jansen, 21-01-2020: Ik ben zelf van 1964 en woon vanaf 1965 in Hatert. Hobby Corner herinner ik me nog goed. Als klein ventje keek ik mijn ogen uit naar de hierboven beschreven treinbaan en al het moois in de etalage. En ik maar drukken op die knop om die HO-trein te laten rijden! In de kelder zat de hout- en ijzerafdeling en er hing altijd die lucht van houtstof. Die meneer met krulhaar en altijd gekleed in stofjas zaagde dan de planken hout voor mijn vader. Er hing een bordje aan het lage plafond boven de trap “Boem is au!”. Rond oudjaar verkocht Hobby-Corner ook vuurwerk. In de tijd van de kanonslagen en kungfu-slagen. Het was dan altijd druk met hangjeugd met Yamaha brommers voor de winkel, ikzelf liep daar dan ook rond, en het knalde toen nog behoorlijk. In latere jaren ‘80 breidde de winkel uit naar de ruimte van de kapsalon Sibonne, en verhuisde de houtafdeling daar naartoe. Volgens mij was de modeltrein toen weg uit de etalage en ik vond dat de knusse sfeer van de kleinere winkel ook was verdwenen. Tja. Oude herinneringen.
Reactie 7:

Rob Croes, 27-02-2020: Dit zijn werkelijk leuke jeugdherinneringen. Smullen.
Hoe het zat: Jan Croes *1893 (aannemer), gehuwd met Dientje van Haren *1904. Kinderen o.a. Joop Croes *1928 zet zich in (na de onteigening van 'huis en haard' van Jan Croes) om voor broer Theo een winkel te vestigen (1964) in 'nieuw' Hatert. De Hobby Corner. Broer Ruud (meneer met krulhaar) doet de hout- en gereedschapsafdeling. In 1999 verkoopt Theo de Hobby Corner en gaat met pensioen.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: