031img216.jpg

<- Back | Index | Next ->

031img216.jpg

Winkelcentrum Hatert, met op de achtergrond de Hatertseweg. Rond 2000 is het winkelcentrum ingrijpend gemoderniseerd en uitgebreid.
Reactie 1:

Paul Jansen, 21-01-2020: Deze versie van het winkelcentrum kan ik me nog een beetje herinneren. Links onder de flat op de foto had je een doorgang van de Couwenbergstraat naar de overige winkels. In de doorgang tochtte het altijd, ís winters en ís zomers. Op dit plein had je de oude Edah, elektrozaak Boshom, verfwinkel (naam?), Foto Verweij, bakkerij Rodingh, herenkleding van Dal (later zat daar een bank), drogisterij (naam?), Jamin, kledingwinkel (naam?), kapsalon (naam?), schoenwinkel (naam?). Tegenover op de Hatertseweg zat ook nog de sigarenzaak (naam?) met die oudere dame.
Op het plein hier stond dus een fonteintje met een standbeeld. Zoals op deze foto te zien, stond het fonteintje meestal droog. Volgens mij was het alleen in de zomer gevuld met water. Als kleuter klom ik op het standbeeld en bleef er op zitten tot moeder klaar was met boodschappen en me er weer vanaf haalde. Het standbeeld staat nu in de bocht van de Malderburchtstraat.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: