1448

< vorige | index | volgende >

Foto ON1448 - Jeugdbeweging Nijmegen Oost bij de Ark ca 1948 (nummertjes zien? muis over of klik op de foto)
1: Maart Heina2: Magda van den Broek3: Albert Cloosterman4: Nanno van Essen5: Helma Peeters
6: Wil Rodermans7: Diny Peeters

Deze foto van de jeugdbeweging Oost Nijmegen is enkele jaren na de oorlog genomen (1948?). De mensen die er op staan zijn nu de 70 gepasseerd of zelfs al dik over de 80.

In die tijd werd er enorm veel voor de jeugd gedaan. De grote animator achter dit project was kapelaan Brocken. De jeugd in uniform behoorde bij de gidsen (oudere meisjes), de kabouters (jongere meisjes), de verkenners (oudere jongens) en de welpen (jonge jongens). Zelf ben ik ook nog een blauwe maandag bij de welpen geweest.
In de Ark werden ook activiteiten voor de jeugd georganiseerd. Je kon er een spelletje kaart spelen, biljarten of tafeltennissen. Eens in de 14 dagen werd er op zondagmiddag een film vertoond en dan zat De Ark propvol met jeugd. Toegangsprijs: 25 cent.

Slechts enkele personen kan ik mij nog herinneren:
Wil Rodermans heeft nog wel eens contact met mijn broer Piet en woont in Almere.
Diny en Helma Peeters, dochters van melkboer Peeters op de hoek van de Dommer van Poldersveldtweg en de Paulus Potterstraat. Ik heb geen idee of deze dames nog leven.
Albert Cloosterman, zie Het gezin van slager Piet Cloosterman, D. v. Poldersveldtweg 55.
Nanno van Essen. Dit is de vader van Roland van Essen. Nanno van Essen woonde destijds in de Cederstraat.
Magda van den Broek. De familie van den Broek woonde aanvankelijk op de Daalseweg en later op de Dommer van Poldersveldtweg, waar vader van den Broek een schoenmakerij annex schoenenwinkel had.
Maart Heina is in 1933 in Rotterdam geboren en overleden in Heesch in 2008. Zij was 2x getrouwd. Beide echtgenoten waren al eerder overleden (Sjef Trommelen en Harry Geertsen). Aanvankelijk woonde de familie Heina met 3 dochters op de Dommer van Poldersveldtweg (67?) en zijn later verhuist naar de Cederstraat. De oudste dochter Truus leeft nog en woont in Australië.

Ingezonden door Ap Cloosterman (geplaatst 06-08-2015)

Reactiepagina
Reactie 0:

Albert Cloosterman, 06-08-2015: Foto Jeugdbeweging bij de Ark
Reactie 1:

Christa Onrust-Schipperheijn, 29-06-2018: al surfend over internet kwam ik deze foto tegen. Helaas zijn de gezichten niet goed te onderscheiden.
Mijn ouders zaten rond die tijd ook bij de "verkennerij" en de jeugdbeweging van de Ark.
Misschien bekend bij iemand? Koos Schipperheijn 2-1-1929 woonde in Richard Holstraat en Jennie Polak 6-3-1930 woonde Obrechtstraat of Sweelinckstraat.
Overigens heb ik ook Wil Rodermans gekend, die is later groepsleider bij zeeverkennersgroep de Batavier in Mook geweest.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: