1449

< vorige | index | volgende >

ON1449 - Groesbeeksedwarsweg

Ik heb van 1949 tot 1973 op de Groesbeeksedwarsweg nummer 173 gewoond. Het was een huis dat eigendom was van schoenfabriek Wellen & Co. Mijn vader en broer waren werkzaam op die schoenfabriek. In de schoolvakanties ging ik daar ook altijd vakantiewerk doen. De Groesbeeksedwarsweg was een straat in een echte volkswijk. Het stukje waar wij woonde waren bijna allemaal huizen van de schoenfabriek Wellen & Co.
In de straat had je verschillende winkels. Ik zal er hier een paar opnoemen die ik me nog kan herinneren. Kruidenier van de Kolk en Heshusius, groenteboer Vermeulen, slager van Kempen, melkboer Kokke, sigarenwinkel Schaaij, bakker Nieuwehuizen, huisinrichting Berenbroek, schildersbedrijf Engels. En verderop in de straat zaten nog meer winkels, o.a. een kapper, drogisterij, nog een melkboer en nog een groenteboer en een kaasboer. Maar daar ken ik de namen niet zo goed meer van.

In die tijd was het gebruikelijk dat je na het eten buiten ging spelen. En niet zoals nu tv kijken en achter de telefoon of computer zitten. Ik had toen 3 vaste kameraden uit de straat. Ze woonden allemaal tegenover mijn.
Ik heb de lagere school doorgebracht op de St Jozefschool aan de Koolenmans-Beijenstraat. En mijn vakopleiding heb ik gedaan op de dr Poelsschool bij de Goffert. Ik had als opleiding metaaltechniek en instrumentenmaker. Daarna ben ik de Bemetel opleiding gaan doen op de A.S.W, de nippelkeet.
Daarna ben ik gaan werken bij Willem Smit ovenbouw. In de afdeling aandrijfmontage.
In 1973 ben ik getrouwd en ben toen in Groesbeek gaan werken en wonen. Waar we nu inmiddels al 41 jaar wonen. Ik ben voor 4 jaar terug met vervroegd pensioen gegaan. En ben dit jaar 65 jaar geworden.

Toen ik op de dr Poelsschool zat kwam ik door pater Olthof in contact met de Kolpingvereniging. Met mijn kameraden gingen we iedere woensdag biljarten in het Kolpinghuis (de klep) in de Smetiusstraat. En zaterdag en zondagavond gingen we dansen. En na afloop een zelf gesneden frietje eten bij Vuurens tegenover het Kolpinghuis. We gingen ook regelmatig voetballen op de Archipelstraat. Waar nu het oud Burgersgasthuis is. Waar nu die vijver is, in die kuil waar toen nog geen water in stond gingen we dan voetballen. Hele toernooien werden er gehouden. En op woensdagmiddag als het weer goed was. Dan gingen we hutten bouwen op de hoge tachtig, bij de Heilige Landstichting. Een van mijn kameraden speelde in een bandje. En dan gingen we wel eens mee als hij moest spelen. Naar het jeugdhonk de Ark bij de Christus Koning kerk in de Fazantstraat, of in de jeugdsociëteit de Akkerlaan bij de Jacobslaan, of in het Kolpinghuis en in het buurthuis in het Waterkwatier. Dat was natuurlijk mooi, we moesten dan opbouwen en mochten zo gratis naar binnen.

Mijn jeugdtijd was een tijd die ik voor geen goud zou hebben willen missen. De samenhorigheid en de vriendschap. Daar zou men nu een voorbeeld aan kunnen nemen.
Ik heb het bijzonder leuk gevonden om een stukje te mogen schrijven voor deze site.
Groetjes Bert.

Ingezonden door Bert Laros (geplaatst 06-08-2015)

Reactie 0:

Bert Laros, 06-08-2015: Foto Groesbeeksedwarsweg
Reactie 1:

Janny van Kempen, 05-09-2015: Hoi Bert, Leuk om je stukje te lezen. Ik weet niet of je mij kunt herinneren. Ik woonde tegenover jullie en ik heette toen Janny de Bruijn. Ik ben lang bevriend geweest met jouw zus Annie.
Ik ben in 1966 getrouwd met Henk van Kempen, van de slagerij op de Groesbeeksedwarsweg.
De melkhandel die jij noemde heette Vossen-Kokke; dit stond met grote letters op de voorgevel.
De andere melkzaak, richting Daalseweg was van de Fam. Engels. Op de hoek van de Daalsedwarsweg was ook een bakkerij van de Fam. Slangen.
Ik ben het helemaal met je eens dat wij een fijne jeugd hebben gehad op de Groesbeeksedwarsweg.
Veel kinderen om mee te spelen en grote saamhorigheid.
Reactie 2:

Mimi van Ingen, 05-09-2015: De kaasboer op de Groesbeeksedwarsweg nummer 12 ter hoogte van de Singendonckstraat was van de Fam van Ingen, dat was een broer van mijn vader Dirk van Ingen.
Reactie 3:

Bert Laros, 06-09-2015: Even een berichtje voor Mimi van Ingen. Die zoon van die melkboer was Jan van Ingen. Die was toen de drummer van de band van mijn kameraad. Ik kan hem nog goed voor me geest halen. Grootte jongen met altijd een rode blos op zijn wangen(appelwangen). Kon uitstekend drummen. Is toen toch getrouwd met Marga Bult?? Voor ± 7 jaar terug stond er na 40 jaar plotseling een van mijn vroegere kameraden bij mijn aan de deur. Het weerzien was bijzonder. We waren elkaar voor 40 jaar terug uit het oog verloren. Ik ging naar Groesbeek wonen en hij werd beroepsmilitair. Als er nog meer reageren is het cirkeltje van de Groesbeekse Dwarsweg weer rond.
Reactie 4:

Gerard Damen, 07-09-2015: Het rijtje witte woningen rechts boven aan de foto: de twee laatste woningen waren van de familie Engels. In het een na laatste heb ik diverse jaren gewoond nog bij mijn ouders. Zelf heb ik later gewoond op nummer 208, twee van onze kinderen hebben daar het eerste levenslicht aanschouwd.
Janny de Bruijn was mijn buurmeisje (zij woonde boven de fam Kokke) en haar latere man Henk van Kempen was mijn buurjongen aan de andere kant.
Reactie 5:

Joke van Ingen, 10-09-2015: Ik ben Joke van Ingen, een zus van Jan en een dochter van de melkboer. Ik heb ook op de Groesbeeksedwarsweg gewoond, eerst op 12 samen met mijn broer en ouders en toen ik getrouwd ben heb ik op nummer 300 gewoond. Ik ken ook Janny de Bruin. Ik kwam bij de slager van Kempen en bij de groenteboer Gerrit Bekker. Nu woon ik nog steets in Nijmegen oost met heel veel plezier.
Ik vind het geweldig om dit alle maal te lezen Gr Joke
Reactie 6:

Henk Christ, 20-09-2015: Eindelijk heb ik een aanknopingspunt. Ik ben Henk Christ en heb vanaf 1940 t.m. 1953 gewoond op het adres Groesbeeksedwarsweg 45 te Nijmegen.
Ik ben geboren op 30 mei 1935 op de Stenenkruisstraat. Ben nu 80 jaar en Nijmegen staat in mijn geheugen gegrift.
Wij woonden een stukje verder dan Evers de bloemist. Schuin tegenover van Ingen de kaaswinkel, naast Ebben de groenteboer. Mijn vriendjes waren o.a. De Menijn, Theo Kokke en de gebroeders Klomp. Ook staan mij zeker dhr. en mevr. van Ingen voor de geest. Heldere zakenmensen. Mijn moeder ging destijds alleen boodschappen doen bij de fam. Heshusius en bij de slager Rademakers. In onze omgeving had je wel 4 slagerijen, groenteboeren, melkboeren en ga zo maar verder.

In 1944/1945 hadden de Duitsers het 1ste en Tweede Volksbelang onder vuur genomen met fosforgranaten en daar waren diverse woningen uitgebrand. De Duitsers hadden in die woningen ook booby traps achtergelaten. En op 12 september 1945 hadden daar mijn vriendjes die dingen gevonden en meegenomen vanuit het Tweede Volksbelang naar de tuin van ons huis. Dit ding leek op een veldfles. Ik (10 jaar) heb dat ding in mijn handen gehad en adviseerde om dat ding in de goot te leggen. Ja en toen knalde dat ding uit elkaar. Drie van mijn vriendjes.....morsdood. Gilie Menijn, Tiny Klomp en een jongen van Ockers. Ik heb daarbij het grootste geluk van de wereld gehad.

Een andere nare ervaring was het volgende. In de jaren na de bevrijding werden er bevrijdingsfeesten gehouden in tenten in onze wijk, zo ook in het 1ste Volksbelang. Daarbij werden snoeren met lampen opgehangen van de ene kant van de straat naar de andere kant.
Deze werden vastgemaakt aan de schoorstenen op het dak, van het eerste huis links aan de linker kant en aan de andere kant ook van de eerste schoorsteen. Die liet men hangen. Toen kwam de vuilniswagen. Die draaide de bak omhoog en trok via de lichtleiding de schoorsteen van het dak, Hieronder stonden enkele jongen te kijken waaronder de zoon van Slangen de bakker van de hoek Groesbeeksedwarsweg - Graafsedwarsstraat Daalsedwarsweg. Hij kreeg de stenen schoorsteen boven op zijn lichaam. Morsdood! Ter plekke, een vreselijke ervaring welke je je hele leven nooit meer vergeet.

Mogelijk zien enkele bekenden uit die jaren bovenstaand stuk. De volgende keer kom ik met andere meer leuke dingen om de hoek.
Gegroet, Henk Christ

Redactie: Zie ook oorlogsdodennijmegen.nl en bidprentje Tiny Klomp, overleden 20-03-1945.
Reactie 7:

Rieki Nas, 20-09-2015: op wiewaswie.nl staat het overlijden van ene Matthijs Johannes Jacobus Laurens Ockers, oud 7 jaar, op dinsdag 18/09/1945 te Nijmegen. Vader: Mathijs Ockers. Moeder: Hendrika Francina Jobje Ploegmakers.
En in de Gelderlander van 21-09-1945 staan twee overlijdensannonces met betrekking tot het door een noodlottig ongeval overlijden van Thijsje Ockers. Een van de familie en een van de buurtbewoners.
Reactie 8:

Bart Janssen, 22-09-2015: Henk Christ maakt in "reactie 6" een vergissing. Giely Menijn en Tiny Klomp kwamen inderdaad tegelijk (20-03-1945) om het leven door de gevonden granaat, maar Thijsje Ockers kwam pas om op 18-09-1945. Hoe en waar weet ik niet. Ik zou daarom graag met Henk Christ in contact komen. Hopelijk kan hij me meer over Thijsje Ockers vertellen en misschien ook of de in de advertentie genoemde Jantje Ockers nog leeft, want als Thijsje Ockers ook door oorlogsgeweld is omgekomen, krijgt hij een plaats op de site "oorlogsdodennijmegen.nl" en in mijn volgende boek.

Redactie: mailadressen zijn uitgewisseld.
Reactie 9:

Rene Klomp, 25-09-2015: De derde 'morsdode' is mijn vader Ab Klomp (of toen nog Appie). Gelukkig heeft hij het in tegenstelling tot Tiny en Giely net wel overleefd. Een politieverslag uit 1945 over wat er gebeurd is heb ik bijgevoegd. Dit heb ik eerder van Bart Janssen gekregen.

Mijn vader: "De familie Ockers woonde naast ons en boven Henk Christ op 43. Die hadden voor zover ik weet maar één zoon Jopie. Vlak na de bevrijding is er wel een dochtertje van mijn leeftijd, Nancy, aan difterie gestorven. De vader werkte volgens mij bij de Nijma en de familie is in 1947 of 1948 naar Weert verhuist. Daar zijn wij in 1948 of 1949 op de fiets naar toe geweest en hebben wij daar een week gelogeerd. Op de hoek van de Rouckenstraat zat nog groenteman Beckers en op de hoek daartegenover een kruidenierswinkeltje dat later een particuliere bibliotheek geworden is. De sigarenwinkel hogerop heette volgens mij Rengers. De kapper die in het stuk van de straat tussen ons en de Daalsedwarsweg zat was Ritzen. Verder had je vanaf de Daalseweg aan de oneven kant eerst Brouwer de bakker, daarnaast van Steen de sigarenwinkel en Evers de kwekerij. Aan de andere kant van de straat had je steenhouwerij Litjes op de hoek en daarnaast Toussaint een kruidenierswinkeltje en dan van Ingen de melkboer, een winkel die nieuwbouw was omdat de oude de oorlog niet overleeft had. Tot de nieuwbouw gereed was zaten zij in soort aanbouw op de hoek van het eerste Volksbelang achter een woonhuis. Hier is ook Jopie Slangen onder de vallende schoorsteen omgekomen."

Reactie 10:

Yvonne Clavant, 03-10-2015: Aanvulling op reactie 6: Bakker Slangen zat niet op de hoek van de Groesbeeksedwarsweg-Graafsedwarsweg maar op de hoek Groesbeeksedwarsweg-Daalsedwarsweg.
Reactie 11:

Stephan Hendriks, 03-12-2018: Mijn vader Joop Hendriks (geboortejaar '38) woonde ook in die buurt, de Obrechtstraat. Hij werkte ook bij Wellen en co. Helaas zes jaar geleden overleden..
Kent iemand hem nog?
Reactie 12:

Mieke Pulles, 05-02-2019: Wat leuk om te lezen. Mijn vader Jo Pulles en mijn broer Hans Pulles hebben ook bij Wellen en Co gewerkt in Nijmegen en in Gendt.
Reactie 13:

Jan Wanschers, 24-11-2020: Hallo Bert Laros, die kameraad die in dienst was dat was toch Tonny Lagarde? Ik heb veel met jullie gespeeld. Jouw broer was kameraad met Henk de Braver uit de Gorisstraat. Ik woonde op 247.
Henk de Braver was een neef van mij. Hij had een broer Jan Slijk (het waren 2 broers van 2 verschilende vaders). Jouw zuster was vriendin met mijn zuster.
Reactie 14:

Bert Laros, 24-11-2020: Hallo Jan Wanschers. Leuk dat je reageert op het stukje over de Groesbeeksedwarsweg. Het klopt inderdaad, het was Ton Lagarde. We hebben nog bijna iedere maand contact met elkaar. Hij woont tegenwoordig in Brabant. Jouw naam komt me bekend voor, maar ik zou je niet zo voor de geest kunnen halen. Ja, we speelden toen met vele jongens uit de straat. Ik ben niet zo goed met namen, daar is Ton veel beter in. Ik ga nog ieder jaar met Ton een keer per jaar met de fiets naar de Groesbeeksedwarsweg en de buurt daaromheen. En dat is ieder jaar weer een hele belevenis. Vorig jaar zijn we even bij Wellen en Co geweest. En daar zagen we dat er achter een heel nieuw woningcomplex wordt gebouwd. En zo komen we ieder jaar weer wat veranderingen tegen, best leuk.
Mijn broer Frans Laros (inmiddels al 16 jaar geleden overleden) was inderdaad kameraad met Henk de Braver. Over Henk de Braver heb ik nog een leuk verhaaltje. Toen ik in Groesbeek werkte kreeg ik kennis aan onze buren van de werkplaats waar ik werkte. Wij komen bij dit echtpaar een of twee keer per jaar op bezoek. Op zo’n avond kwam de Groesbeeksedwarsweg ter sprake. Toen zei die vrouw dat haar vader daar ook gewoond had. En al pratende vertelde zij dat Henk de Braver haar vader was. Ze had er wel geen contact meer mee, dus dat was toeval. Ze vertelde toen nog wel dat ze gehoord had dat Henk begin dit jaar overleden was.
Zo, ben je weer een beetje bijgepraat. Groetjes Bert.
Reactie 15:

Tonnie van Helvoort, 30-04-2021: Hallo Bert, ik las je verhaal nu pas na er door een broer van mij op attent werd gemaakt.
Ik woonde in de Gorisstraat 14 en woon momenteel naar veel omzwervingen in Ottersum. Ik ben jaren bevriend geweest met jouw broer Frans. We waren in die tijd onafscheidelijk en hebben vele mooie jaren samen doorgebracht. Niet alleen met Frans maar met jullie hele gezin waar ik fijne en prachtige herinneringen aan heb. Ik heb vele jaren bij jullie doorgebracht en kan mij jullie huis nog goed voor de geest halen met de voorkamer, de gang, dan de keuken met nog een kamer daar aan. Ik zie je vader Dirk (niet onbeleefd bedoeld) samen met Frans hakken zitten plakken voor de schoenfabriek. Wat een werk, elke dag maar weer met die vieze lijm en maar strak plakken om die hakken.
Wat een mooie gezellige tijd heb ik bij jullie gehad met Moeders, Vader, Frans, Annie, Bert en Tieneke. Ik was kind in huis en heb dikwijls bij jullie geslapen op zolder. De leuke gezellige feestjes, verjaardagen, carnaval. Alles kon en mocht, niets was te veel. Wat een tijd.
Frans en ik en soms ook je vader gingen dikwijls een of meerdere pilsjes drinken in de Gerrie bar, onder aan de Groesbeeksedwarsweg bij Lijn de fietsenzaak.
Kortom, een fijne mooie tijd die ik tot op vandaag nog in mijn herinnering heb en waar ik ook nog foto's van heb.
Bert, als je dit nog leest: ik heb nog heel wat meer te vertellen over de buurt en jullie fam, maar dat wordt te lang. Als je wilt kunnen we misschien een keer afspreken, lijkt mij heel leuk. Leuk je te hebben gevonden in dit artikel. [Redactie: contact is gelegd]
Reactie 16:

Petra van Wingaarden, 27-07-2021: Vandaag heb ik vernomen dat mijn schoonmoeder in de oorlog op de Groesbeeksedwarsweg op nummer 43 heeft gewoond. Wij hebben dit nooit geweten en nu lees ik reacties van mensen die mogelijk haar buren waren! Ook een voorval van een ontploffend projectiel waarbij een kind omkwam (hier te lezen 3?) heeft zij mogelijk gezien en heeft veel indruk gemaakt. Kan iemand zich nog herinneren dat Pieternella (Nel) Zonneveld daar samen met haar zus en moeder een periode gewoond heeft op dit adres?
Reactie 17:

Bert Laros, 28-07-2021: Hallo Petra. Wij hebben altijd op nummer 173 gewoond. Dus dat is een eindje weg van nummer 43. Dus die namen zeggen mijn niets. Dus ik kan je er ook niet over vertellen. Gr Bert
Reactie 18:

Dorien Berkenhagen, 18-05-2023: Wij hebben tot ongeveer 1963 op de Groesbeeksedwarsstraat nr 151 gewoond in de bovenwoning. Ik heb hier hele fijne herinneringen aan. Veel buitenspelen tegenover het kerkhof op het pleintje aan de Daalseweg.
Reactie 19:

Bert Laros, 22-08-2023: Hallo, nog even weer een stukje over de Groesbeeksedwarsweg.
Ik ga ieder jaar met mijn kameraad van de Groesbeeksedwarsweg, Ton Lagarde, met de fiets een rondje maken door onze oude buurt. Ik vanuit Groesbeek en Ton vanuit Cuijk. Wij noemen dat oude cultuur opsnuiven.
We gaan dan altijd op het oude terrein van schoenfabriek Wellen & Co kijken wat er veranderd is. Het voorste gedeelte van de fabriek aan de Groesbeeksedwarsweg staat er nog steeds. Aan de achterkant van de fabriek, de ingang waar vroeger het zwembad oost was, daar zijn nu allemaal appartementen gebouwd. We fietsen dan helemaal de Groesbeeksedwarsweg af. Naar beneden tot aan de Daalseweg. En komen terug door de Bijenstraat. Maar we hebben dit jaar geconstateerd dat er niet zoveel is veranderd in de straat t.o.v. vorig jaar.
We fietsen dan weer de Groesbeeksedwarsweg omhoog en slaan dan af bij de Fort Kijk in de Potstraat. Dan gaan we de Gorisstraat in. En daar hebben we beide ook nog leuke herinneringen aan. Daar zat vroeger halverwege de kolenboer. En op de hoek Groesbeeksedwarsweg en Gorisstraat zat vroeger een sigarenwinkel. Op het voorpleintje kwamen de kinderen uit de buurt bij elkaar om te spelen. De winkel is nu een woonhuis en het voorpleintje is nu tuin. We hebben ook nog met wat nieuwe bewoners van de Groesbeeksedwarsweg gesproken. Maar van de oude bewoners woont er volgens ons niemand meer.
Zo dat was het weer en nu maar weer uitkijken wat er volgend jaar veranderd is. Want we willen deze traditie zolang we gezond blijven volhouden. Het is zo leuk om dit te doen.
Groetjes.
Reactie 20:

Jan Wanschers, 23-08-2023: Die sigaren winkel heette van Schaal. Ik heb veel op dat op dat pleintje gespeeld en met de grote jongens gaan voetballen, daar veel geleerd en gehoord. Mooie tijd.
Reactie 21:

Ton Lagarde, 04-09-2023: Nadat ik al dat moois van mijn vroegere straatgenoten heb gelezen wil ik bij deze ook een steentje bijdragen aan, hoe ik het wonen op de Groesbeeksedwarsweg heb ervaren.

Ik heb daar gewoond vanaf mijn geboorte in 1948 tot aan 1966. In dat jaar heb ik de Groesbeeksedwarsweg vaarwel gezegd i.v.m. mijn beroepsmilitair worden. Ik kwam toen alleen nog in de weekenden naar huis. Ik heb tot 1955 op nr. 202 gewoond boven slagerij van Kempen, en daarna op nr. 240 vlak naast de sigarenwinkel van dhr. en mevr. Schaaij. Wij woonden daar met mijn vader en moeder en mijn 2 zussen Ans en Thea. De huurwoning op nr. 240 was van de fam. Engels, het schilderbedrijf, waar wij als kinderen iedere vrijdagavond de huur gingen betalen. Dat leverde iedere week weer een paar snoepjes op.

Mijn kleuterschool was in de Dominicanenstraat bij de zusters. De lagere school waar ik op gezeten heb is de St. Jozefschool aan de Bijleveldsingel. Onze parochiekerk was die aan de Groesbeekseweg waar ik jaren op het jongenskoor gezongen heb.
Vervolgens ben ik naar de LTS Dr. Poels aan de Goffertweg gegaan om daar de richting metaal in te slaan, daar heb ik Pater Olthof leren kennen, de praeses van de Kolpingvereniging. Deze vereniging heeft een flinke bijdrage geleverd aan mijn ontwikkeling op gebied van leren samenwerken, respectvol met elkaar omgaan, voor jezelf op durven komen en leiderschap. Ik ben ze er nog dankbaar voor.

In 1964 ben ik op de bedrijfsschool van de ASW fabriek in de Dr. Jan Berendsstraat begonnen aan de 2-jarige opleiding Bemetel tot gereedschapsmaker om vervolgens in de gereedschapsmakerij tewerk gesteld te worden.
Daar had ik het na ruim 2 jaar wel gezien en bedacht me dat er nog meer op de wereld was dan de fabriekshallen van de ASW. Ik heb toen in november 1966 gekozen voor de 3-jarige opleiding tot beroepsonderofficier bij de Koninklijke Landmacht aan de Koninklijke Militaire School in Weert.

Ik heb met veel plezier aan /op de Groesbeeksedwarsweg gewoond, veel plezier gehad en veul buiten gestreupt, kattenkwaad uitgehaald samen met Bert Laros, Ruud Verbeet (+) en Rob Vermeulen. Bij mooi weer naar de bossen op de Hoge Tachtig om politieagent Gommers het leven zuur te maken!!!! En maar voetballen op dat zandweitje aan de Coehoornstraat of op het fabrieksterrein van de schoenfabriek Wellen, tussen de dure auto’s!! Of in de kuilen aan de Archipelstraat.
Op zondagmiddag naar De Klep (nu het Kolpinghuis) om voor 25 cent naar de film te gaan, en als we nog wat geld van thuis hadden meegekregen (dat was haast nooit) een frietje halen bij Vuurens.

Na mijn opleiding ben ik als beroepsonderofficier aan de slag gegaan, tot 1985 als instructeur bij de Infanterie, vervolgens omgeschoold in de logistiek waar ik tot 2003 heb gefunctioneerd en op 1 maart in dat jaar als Adjudant met functioneel leeftijdsontslag ben gegaan. Zo heb ik toch bijna 38 dienstjaren opgebouwd wat nu iedere maand een mooi pensioen tot gevolg heeft.

Ik ben in 1970 getrouwd met Rieky Jacobs uit het dorpje Zeeland (vlakbij Uden) en we hebben 2 kinderen: Stefaan en Kim en inmiddels 2 (grote) kleinzoons. Dit jaar dus 53 jaar getrouwd.
Ik heb door overplaatsingen gewoond in Vught, Grave en nu woon ik in Cuijk. Ik ben werkzaam geweest op kazernes in Den Bosch, Vught, Breda, Buren in Duitsland, Oirschot en Schaarsbergen. In 1998 ben ik een half jaar uitgezonden geweest naar Bosnië.
Vanaf 2003 met pensioen en toen heb ik ook weer contact gezocht en gekregen met Bert Laros en we zijn nog steeds bevriend en zoeken elkaar regelmatig op.

Zo nu weten jullie wat er van deze Nimwegenaar van de Groesbeeksedwarsweg terecht is gekomen. Bijna alle personen en omschreven gebeurtenissen op deze pagina komen me bekend voor. Leuk toch?? Ik heb een mooie jeugd gehad daar in Nijmegen Oost die zeker heeft bijgedragen tot het worden van de persoon die ik nu ben. Het gaat jullie goed!

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.