SintJacobslaanHuisman53-07-40.jpg

< Back | Index | Next >

SintJacobslaanHuisman53-07-40.jpg

Sint Jacobslaan 275, Huisman (hoek Oude Molenweg)

fotovergelijking vroeger en nu

Weet u wellicht meer te vertellen over de hier getoonde foto of kent u een leuke anecdote? Laat het ons weten, we maken er graag gebruik van en plaatsen uw reactie op deze pagina.
Reactiepagina
Reactie 1:

Wil Struike, 07-11-2015: In de midden 50tiger jaren hielp ik na schooltijd en in het weekend Jan Huisman die in de omgeving van de St. Jacobslaan, Hatertseweg, Vossenlaan en de tussenliggende straten brood bezorgde met de bakfiets. Ik bracht dan met de fiets en broodmand achterop, afgedekt met doek brood rond bij de verdere klanten. Ik vond het een mooie tijd waarmee ik ook een leuk zakcentje verdiende. Ik heb hier ook leren roken, Bond Street.
Wim Huisman deed de Oude Molenweg met een zgn hondenkar en beiden waren gezellige praters die best een bakje leut bij de klanten dronken.
Meerdere broers van mij hebben ook bij Huisman en de Banketbakkerij Goldsteijn in de vrije tijd mee geholpen.
In het begin was er nog een kolengestookte oven en moesten de grote briketten met een moker klein gemaakt voordat ze in de oven verstookt werden. Later kwam er een elektrische oven.
In het begin werd geknipt brood met een gewone grote schaar gedaan, later kwam er een grote schaar die je in het bakblak plaatste en met 1 beweging knipte je het hele brood.
Reactie 2:

Bart Janssen, 01-12-2015: In mijn jeugd kende ik op de St. Jacobslaan drie families Huisman, die op de een of andere manier (neven?) aan elkaar gelieerd waren:
Wim (Wilhelmus Theodorus) Huisman was de bakker op Oude Molenweg 145a hoek St. Jacobslaan (zie foto) Hij overleed op 30-07-1990, 71 jaar oud.
Ap (Albertus Paulus) Huisman was de slager op de Oude Molenweg 150 hoek St. Jacobslaan. Hij overleed op 05-12-1979, 74 jaar oud.
Piet Huisman had het bekende café op de St. Jacobslaan 30. Hij overleed op 18-10-2003, 88 jaar oud.
In 1949 passeerde ik elke dag (op weg naar de bewaarschool in de Akkerlaan) de winkel van bakker Huisman. De St. Jacobslaan was een nog niet geasfalteerde laan met oude beukenbomen. De etalage aan de St. Jacobslaan was alleen bereikbaar via een flink glooiende stoep. Als het geijzeld had, probeerden wij kinderen tevergeefs de vensterbank van de etalage aan te raken.
Reactie 3:

Wil Struike, 01-12-2015: Wim Huisman en Jan die bij hem werkte waren broers, evenals Piet Huisman en Ton Huisman die zover ik mij herinner op de Graafseweg Hotel Keizer Karel had. Bart, ik ken een Bart Janssen die was een zoon van groenteman Janssen op de Oude Molenweg. Maar wat leeftijd betreft kun jij dat niet zijn?
Reactie 4:

Hessel, 05-03-2019: Rechtsachter is een bakkerijgedeelte zichtbaar. Van deze ruimte en toerusting werd eind vijftiger jaren gebruikgemaakt door de scoutinggroep André de Thaye (Lourdesparochie) om er oliebollen te (laten) bakken. Wim Huisman keek van afstand op de ‘vrijwilligers’ toe. Vanuit deze locatie werden de baksels op oudejaarsdag op bestelling (administratie!) in de wijde omgeving aan huis afgeleverd door welpen en verkenners. Heel beperkt werd er ook ‘wat meegegeten’ door het dienstdoend jeugdig personeel.
Jan Huisman, de broer van Wim, was voor de broodbezorging-aan-huis het gezicht naar buiten van deze bakkerij. Hij bleef zo in die tijd ook wat slanker dan Wim, fietsend met zijn bakfiets en vaak van huis naar huis lopend in een uitgestrekt rayon.
Huismans’s brood was toch heel wat beter dan het toenmalig opkomend zgn. ‘fabrieksbrood’.
Reactie 5:

Betty, 03-03-2020: Ik kan me nog goed herinneren dat er op de hoek bij bakker Huisman, een banketbakker zat. Was dat niet Goldestein? Die had van die heerlijke 3 kantige koffiekoeken met chocolade op de hoeken.
Op de andere hoek zat de Spar van Warringa, (later chinees Lotus) die weer familie was van Warringa fournituren schuin aan de overkant.
Schuin t.o. de Weidestraat zat Vivo Verburcht, daarnaast de toko (later van den Heuvel).
Ik heb zóveel herinneringen aan die buurt.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: