SleedoornstraatHendriks53-09-28

<- Back | Index | Next ->

SleedoornstraatHendriks53-09-28.jpg

Sleedoornstraat 2, Hendriks (hoek Elzenstraat)

fotovergelijking vroeger en nu

Weet u wellicht meer te vertellen over de hier getoonde foto of kent u een leuke anecdote? Laat het ons weten, we maken er graag gebruik van en plaatsen uw reactie op deze pagina.

Reactie 1:

Piet de Wit: Prachtig!!!!, Familie Hendriks met de zonen Herm, Gerrie, Ton en Theo. Alle zonen hielpen mee in de bakkerij. Hendriks (vader) was dol op scholieren. In de laatste jaren van zijn werk reed hij met zijn prachtige auto Ford-Taunus-Audi Union naar de scholen om de scholieren te voorzien van heerlijke appelflappen. Ik praat nu in de jaren "60. Met veel plezier heb ik af en toe geholpen in de zaak dit natuurlijk op jeugdige leeftijd. Ik kan veel vertellen over de familie Hendriks maar dat is niet relevant!!. Een ding was me duidelijk dat iedereen van de familie hard werkte om letterlijk en figuurlijk zijn brood te verdienen. Ik ben natuurlijk de familie uit het oog verloren. De foto heb ik via een kennis uit Nijmegen binnen gekregen. Ik woon vanaf 1970 in Brabant, maar kan Nijmegen en in het bijzonder de stad (centrum) niet vergeten. In december gaan we weer naar het soaptheater in de schouwburg (lachen !!!)

Reactie 2:

Jeanne Eikemans: De familie Eikemans heeft jaren boven bakker Hendriks gewoond. Wie weet er nog iets van de bakkersfamilie of zijn er nog andere buurtgenoten die de familie Eikemans nog kennen? Laat iets van je horen. Overigens heb ik ook ontdekt dat later de familie Weustink-Everkes daar ook gewoond hebben van 1968 tot 1971. Je kan mij bereiken via j.eikemans@chello.nl

Reactie 3:

Henk Loeffen, 29-12-2009: Naast bakker Hendriks had kruidenier Daanen (nr. 4) een winkel en op nr. 6 heeft mijn vader een melkzaak gerund tot in de 60er jaren, volgens mij staat hij nog net bij de melkkratten links voor de winkel op de foto. Ik ben nu woonzaam in Beuningen, maar mijn jeugd heb ik daar met leuke herinneringen doorgebracht samen met mijn zus en 2 broers.

Reactie 4:

Michel van Rijswijck, 24-12-2014: In het weekend logeerde ik altijd bij mij opa en oma, Theo en Mien van Rijswijck. Zij woonden in de Elzenstraat, het 2de huis naar het gangetje, vanaf onder gezien.
Dat was schuin tegenover de bakkerij en ik weet nog dat ik er lege kratten na achter mocht brengen. Dat was denk ik 1978 of wat later.
Ton Hendriks is projectontwikkelaar of pandjes baas in Nijmegen.
Reactie 5:

Piet de Wit, 06-01-2015: Erg leuk de reactie van de kleinzoon van Theo van Rijswijck. Ik hielp in de jaren 50 jouw opa mee met het rondbrengen van Robinson-schoenen. Ik vond het geweldig om mee te rijden in de bestelbus. Ik weet nog dat ze drie kinderen hadden, twee jongens en een meisje. De oudste voetbalde bij Quick Nijmegen in het eerste elftal. Ben benieuwd van wie jij een zoon bent. Je opa was altijd vrolijk en floot de hele dag.
Reactie 6:

Michel van Rijswijck, 14-01-2015: Dag Piet, ik ben de zoon van Nelly van Rijswijck.
Ze hadden 4 kinderen, Wil, Nelly, Marian en Theo.
Reactie 7:

Piet de Wit, 07-02-2015: Dag Michel. Geweldig leuk dat je reageert en dat je de zoon bent van Nelly. Nu kan ik me weer de gehele familie van Rijswijck herinneren. Je moeder heb ik zeker gekend (naar mijn mening in die tijd tenger?? en niet groot??). Wil (voetballer) heeft naast mijn tante gewoond familie van Liesum in de Meidoornstraat. Marian en Theetje herinner ik me zeker nog.
Ik ben de jongste van de vier jongens en mijn leeftijd is inmiddels 67 jaar. Heel veel groetjes aan de familie van Rijswijck.
Reactie 8:

Theo van Rijswijck, 04-06-2015: Ik ben de jongste zoon van Theo en Mientje. kan me bovenstaande niet goed herinneren. Piet de Wit, was dat een politie agent?
Reactie 9:

Piet de Wit, 03-07-2015: Ja inderdaad was. Inmiddels enkele jaren met pensioen.
Reactie 10:

JAM.Willems, 08-02-2019: Zoon Ton Hendriks is tegenwoordig de bekendste huisjesbaas van Nijmegen.
Reactie 11:

Ellen Vermeer, 22-03-2021: Wij hebben denk ik van 1963 tot 1967 boven de bakkerij gewoond. Ik was klein maar kan me nog wel een anekdote herinneren: de bakkers gaven ons wel eens wat door hun raam, mijn broertje Pons nam dat meestal aan en dan werd er altijd bijgezegd dat 't ook voor Ellen was. Maar 8 van de 10 keer..... 😆😆😆.
Groetjes Ellen Vermeer (1959)

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: