SintJacobslaanGelsing53-07-39.jpg

< Back | Index | Next >

SintJacobslaanGelsing53-07-39.jpg

Sint Jacobslaan 90, Gelsing

fotovergelijking vroeger en nu

Weet u wellicht meer te vertellen over de hier getoonde foto of kent u een leuke anecdote? Laat het ons weten, we maken er graag gebruik van en plaatsen uw reactie op deze pagina.

Reactie 1:

Gerard Heijmans: Ik werk en woon tegenwoordig in Eindhoven, in deze bakkerij aan de St.Jacobslaan in Nijmegen heb ik enige tijd gewerkt, de bakkerij was in handen van de fam. Muis. Dit moet medio 1975 zijn geweest. In de tijd dat ik bij de fa. Muis werkte had de heer Muis een hartinfarct gehad, ik moest hem eigenlijk vervangen maar zijn vader ( van zeer hoge leeftijd ik dacht dat hij toen 75 jaar was werkte er ook, deze man liet mij echter geen enkele ruimte omdat hij niemand in zijn buurt dulde. In deze bakkerij werd toen nog met een kolen gestookte oven gewerkt, hier had men ook nog geen rijskast, mijn werkzaamheden hebben ongeveer 3 maanden geduurd. 
Ik heb eveneens op de dr. Poelsschool mijn diploma’s brood-en banketbakken behaald, ook heb ik dhr. Tydink als consulent gekent.

Reactie 2:

Rob Essers: Volgens mij worden er verschillende bakkerijen aan de St. Jacobslaan door elkaar gehaald. "De Muis" zat op nummer 402, hoek Heiweg waar nu Bakkerij Bennet zit.

Reactie 3:

Gerard Heijmans: Het kan zijn dat ik me vergist heb. (Red.: we laten uw verhaal ondanks dat toch staan)

Reactie 4:

Hans Gelsing: Hallo mijn name is Hans Gelsing. Ik ben nouw bijna 60 jaar oud en woon in Canada.
Ik ben vaak in de oude bakery geweest want did was mijn oom. (“ome Harry”) Ik was ongeveer 6 – 8 jaar oud. Ik kon de foto van de oude bakery wel herkennen maar niet de niewe.
Ik was aan het browsen op de internet. Leuk om dit te zien.

Hansg@mrscompany.com

Reactie 5:

Diny Helsper-Peters: Dit is inderdaad bakkerij Gelsing. Wij woonden tegenover deze bakkerij waar nu de grote AH staat. Bakkerij Muis is inderdaad de bakkerij op de hoek van de Heiweg. Rond de kerst bracht mijn moeder altijd het deeg voor de krentenbroden naar de bakkerij en deze werden dan met de grote hoeveelheden kerstbroden meegebakken. De geur van het vers gebakken brood 's morgens vroeg kan ik in mijn geheugen nog steeds opsnuiven. Heerlijk!

Reactie 6:

Rendi Muis: Ik was wat aan het googlen om te kijken wat er allemaal voor informatie over mijn bedrijf op internet staat, Bakkerij Muis te Steenwijkerwold en Steenwijk, en kwam toen op deze link. Wat grappig dat ik dus niet de eerste Muis ben met een eigen bakkerij. Misschien is t wel verre familie ;-)

Reactie 7:

Henk Rosendaal, 01-05-09: Het is inderdaad bakkery Gelsing, ik heb een paar huizen verderop gewoond. Het was een ouderwetse warme bakker waar je nog lekker warm pas gebakken brood kon kopen. Ik heb nog foto`s van de st.jacobslaan toe deze nog een heel smal straatjes was met aan beide een zand trottoir met om de tien meter reusachtige bomen stonden. Er was toen nog geen sprake van een AH. Wat is de tijd toch snel vervlogen.

Reactie 8:

JHW Lukassen, 10-01-2010: Deze foto is van de bakkers en chocolade zaak van mijn Peetoom oom Harry. Ik heb hier veel speculaas op de bakplaat gelegd. Acht rijen breed en twaalf rijen lang oftewel 96 stuks op een bakplaat. Ik moest van mijn ouders oom Harry gaan helpen omdat ik teveel snoepte.
En mijn moeder had zonder dat ik dit uiteraard wist de afspraak met mijn oom gemaakt dat hij mij maar moest laten proeven van alles wat lekker was. Zij hoopte dat ik door al dit gesnoep wel misselijk ervan zou worden en het zo af zo leren. Nou mijn oom Harry wist hier wel raad mee, en tijdens diverse processen had hij een schoenendoos er staan waar dus allen afbraak stukken van suikerbeesten fondant en koek soorten in terecht kwamen en die dus bestand waren voor mijn snoeplust. Het ging mij zeer goed af en het resultaat was dat ik het alleen maar lekkerder ging vinden.
Dit alles speelde zich af in de jaren 1960 61. Mijn oom had de eigenschap dat hij altijd een uiltje knapte als hij daar even tijd voor had. Maar hij deed dit op een voor mij nogal vreemde plek, namelijk onder de tafel op de vloer zonder dekens of kussen.
Ik ben blij dat ik bij hem heb mogen helpen hij was een PRACHT mens.

Reactie 9:

Maureen Peters, 07-05-10: Wij wonen en werken in het oude pand van Bakker Gelsing en zien dat er ook een foto bijgeplaatst is uit 2003. In 2006 is ons pand flink onder handen genomen en dus vinden we het tijd om een actuele foto aan te leveren. In de bijlage vind u een foto zoals het pand er nu uitziet. Wij hopen dat u de foto wilt toevoegen.

Reactiepagina

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: