021img235.jpg

<- Back | Index | Next ->

021img235.jpg

Groenewoud is een wat kleinere uitbreidingswijk in het zuidoosten van de stad. Hier een blik op de Grevinckstraat in de richting van de Van Haapsstraat. Diverse huizen in de straat zijn inmiddels met een extra verdieping verhoogd.
Reactie 1:

Tom Hartman, 04-11-2016: Als hulpje van de Gelderlanderbezorger dhr. Koenen heb ik hier jaren gelopen. Dat was eind jaren '60.
Ik woonde in de van Riebeeckstraat (Gouverneursbuurt) en meneer Koenen tegenover ons.
Eerst achterop de Zundapp bromfiets en later met de Lloyd Alexander met aanhanger met huif waar de kranten inlagen en soms ook de meerdere hulpjes inzaten.

In het begin stond er in de Schlatmaeckerstraat ook nog de boerderij van poelier Swijtink die toen hij vertrokken was naar de Energieweg korte tijd leegstond, en waar wij als kinderen in gingen spelen wat heel spannend was omdat er ook nog wel spullen waren achtergebleven van de bewoners.

Op de Valkenburgseweg had je links voor het spoor het tuiniersbedrijf van Geelen zitten. En in mijn gedachten zat er tegenover 'n soort van boerderij met stallen of manege, als ik daar het terrein opliep was ik altijd onder de indruk van de roodbruine auto met ovale achterruit.
Toen wist ik het niet, maar nu denk ik dat het een Jaguar MK XII was.

Aan de andere kant van het spoor richting de kloekenbuurt zat een autosloperij. In de kloekenbuurt had je het dr. Prick bos bij landgoed Brakkesteijn waar we dikkopjes vingen in de waterbakken van het springconcourterrein. Als kinderen waren we bang voor de witte Commer ambulance van dr. Prick die er veelvuldig reed.

Verder herinner ik me ook nog dat er, vanaf de Driehuizerweg komend (links voor het oude spoorbruggetje) aan de parallelweg naar Groenewoud twee grote woningen stonden waar links een kippenslachterij zat, en deze had een groot stuk grond aan de achterzijde (grenzend aan de van Cranenborchstraat) waar een diepe kuil vol met slachtafval lag en waar het vreselijk stonk.

Aan de achterkant van het Albertinum, waar nu de Willem Schiffstraat is, was vroeger 'n braakliggend fabrieksterrein waar wij als kinderen regelmatig speelden.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: