NSImes
zakmes NSI
Dit mesje met etui is een relatiegeschenk geweest van de firma NSI te Nijmegen. Dit bedrijf is in de jaren zeventig verdwenen.
collectie Henry Artz (toegevoegd 18-01-2013)
Heeft u herinneringen aan dit bedrijf? REAGEER, we zijn benieuwd naar uw verhaal.

Reactie 1:

Theo Phoelich, 19-01-2013: De NSI was gevestigd op de Energieweg naast waar nu de Gamma zit. Het pand is nu in gebruik dacht ik als opslag voor Willem Smit. NSI was de Nijmeegse Stalen ramen Industrie.
Zie ook bij sigarenbandjes waar de NSI al eens besproken wordt.

Reactie 2:

Gerrit Jansen, 02-02-2013: aannemingsbedrijf GJ TIEMSTRA heeft dit bedrijf later overgenomen, en wel om bijzondere redenen>> BOB was verzot op het achterterrein dat vast aan het water van de haven ligt/lag voor transport van materieel. Het was ook in de tijd dat bouwbedrijf Noviomagum van de broers GEERT en JAN DEKKERS bijna terziele ging. Voorheen leverde een all.bedrijf uit Amsterdam de all.gevelramen en nu kon BOB Tiemstra dit zelf aan zijn inmiddels overgenomen Noviomagum leveren. Directeur hr STREEP is later in Wageningen langs de autobaan opnieuw en voor zichzelf begonnen, dit bestaat nog steeds.
Ik woon in Nijmegen en heb 15 jaar bij Tiemstra bv gewerkt.

Reactie 3:

Gerrit Jansen, 12-02-2013: de overnames van NSI door Tiemstra is geschied in het jaar 1972/1973 exact kan ik het nu niet verhalen. het is gebeurt een enkele maand na de overname van Noviomagum bv van de broers Geert en Jan Dekkers door Bob Tiemstra. De broers Dekkers waren net gestart met de hoogbouw van Hippe 1 in Dukenburg en hadden hier geen rekening gehouden met de aanloopverliezen welke ze opliepen bij het introdiceren van van het nieuwe bouwsysteem >>stalen tunnelbekisting<<. Deze bekisting heeft bij aankoop veel geld gekost maar de bouwvakkers kenden het systeem niet waardoor er dus niet elke dag de broodnodige productie gemaakt kon worden.
Toen de broers Dekkers deze bekisting kochten werkte ik bij "Outinord" een hollandse vestiging van dit franse bedrijf uit St.Amand vlakbij Lille. 2 jaar later ben ik bij bij Tiemstra terecht gekomen en heb als technisch uitvoerder met deze bekisting nog gewerkt aan Hippe 2.
De alluminium gevelpuien werden toendertijd alle geleverd door de fa ELANDT BRAND uit Amsterdam. Maar met de NSI ging het toen niet helemaal best vandaar dat BOB Tiemstra dit bedrijf overnam. Later intergreerde deze alluminiumpoot ook bij Tiemstra in de utiliteitswerken. In later stadium is deze fabriek weer afgestoten/gesloten en zijn verschillende mensen overgenomen oa door een bedrijf in Andelst en een bedrijf richting Helmond.

Reactie 4:

Theo van der Worm, 04-07-2013: Hallo, mijn naam is T.C.v.d.Worm. Samen met mijn broer Piet hebben we ongeveer bij de NSI gewerkt, wel altijd in de buiten dienst. Wij bouwde oa de stalen ramen fabriek in Nijmegen. Bij de ford in Amsterdam plaatste wij met Theo Baar, (helaas omgekomen in Sluiskil) 2000 ton aan nieuwbouw. Boven in de Hef in Rotterdam plaatste wij de smeer bordessen. Als de brug open was werd het aan te brengen materiaal op het kontragewicht gelegd en als dan de brugdicht ging was het materiaal boven. Gaten werden daar boven geboord met een ratel. (Hoogte 70 Mrt). Brug Purmerend, Brug Haagse schouw, Brug Lisse, Dit zijn dus enkele van de vele werken die wij zo onder handen hadden. Nog een daar toe: Keersluis Amsterdam Rijnkanaal waar de chauffeur van de NSI verdronken is (Naam Cor Otterlo). Groet Theo.

terug
Reactie 5:

Toon Cornelissen, 02-09-2016: Na eerst 4,5 jaar bij Nijs en Vale te hebben gewerkt, ben ik via de Ampullen fabriek (4 dg.) bij de N.S.I. terecht gekomen.
Het was voor mij van de hel naar de hemel, bij de N.S.I. werd bij overwerk door de kantine­beheerder nog gewoon gekookt, en de tafel gedekt. Altijd soep en met zijn allen aan tafel.
Daar ben ik in de buitendienst gekomen, en heb in de Noordoostpolder gewerkt en in Loosdrecht, later bijna een jaar in Groningen.
Een tijd waar ik met genoegen aan terugdenk.

Redactie: Heb je 4 dagen per week bij de Ampullenfabriek gewerkt, of 4 dagen in totaal?
Toon: De beide ramenfabrieken hadden een afspraak dat ze van elkaar niet rechtstreeks personeel zouden aannemen. Na 4,5 jaar Nijva, wilde ik iets anders. In de zin van mensen. Ik was bekend, via mijn zwager bij de N.S.I. (een grote familie). Ik moest dus tijdelijk iets anders doen. Dhr. De Wit, toenmalige directeur zei tegen mij: "al word je twee weken groenteboer, hier kun je zo terecht". Dus gesollesiteerd bij de ampullen fabriek als onderhoudsmonteur, en aangenomen. Na 4 dagen had ik het wel gezien, leuk werk, maar niets voor mij. In totaal 4dagen dus. En toen naar de N.S.I. ongeveer 1,5 jaar toen sluiting wegens geen orders.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: