Sigarenbandjes

(gewijzigd 15-5-2010)

o.a. Collectie: Richard Hendriks.

Heeft u herinneringen aan dit item? Laat het ons weten, wij maken graag gebruik van uw verhaal.

Tegenwoordig heb je bijna overal een rookverbod. Vroeger was dat wel anders toen kreeg je bij iedere gerespecteerde zaak een sigaar aangeboden met een eigen bandje.

Collectie: Theo Phoelich:

Collectie: Berry Janssen:

Reactie 1:

Theo Binnendijk, 30-03-2009: NSI was De Nederlandsche Staal Industrie NV met vestigingen in Rotterdam en Nijmegen. Van 1962 tot 1970 was het in bezit van Figee. In Rotterdam werkten 350 man in de kranen- en bruggenbouw. In Nijmegen produceerden 80 man stalen ramen. Wie het in 1970 overnam en hoe lang het bedrijf nog heeft bestaan, weet ik niet. Ik ben vroeger wel eens bij Nijs en Vale geweest en vraag me af of dit bedrijf er iets mee te maken had. Mensen die er gewerkt hebben, weten vast meer.

Reactie 2:

Jan Remis, 30-03-2009: Ik heb eind jaren zestig van de vorige eeuw de naam NSI vaak horen vallen, dus heb ik eens gezocht. Op de site www.figeeforum.nl staat het volgende:
In 1962 vond de overname plaats van "De Nederlandsche Staalindustrie N.V." (N.S.I.) in Rotterdam. De N.S.I. beschikte in Rotterdam over een fabriek waar behalve kranen ook andere staalconstructies zoals bruggen werden vervaardigd. Daarnaast was er een kleinere fabriek in Nijmegen waar stalen ramen werden gemaakt. De fabriek in Rotterdam had 350 werknemers, die in Nijmegen ongeveer 80.
Ik zat zelf in die tijd in de buitenzonweringen vandaar dat ik de naam NSI (en ook Nijs & Vale) vaak tegenkwam.

Reactie 3:

Theo Phoelich, 30-03-2009: NSI was Nijmeegse Stalenramen Industrie een fabriek van stalen ramen was gevestigd aan de Energieweg, iets voorbij waar nu Gamma is.

Reactie 4:

Henry Artz, 25-05-2009: Van 1972 tot 1979 ben ik als tekenaar/konstructeur werkzaam geweest bij de NSI. De bedoeling was toen, om het hele bedrijf vanuit Rotterdam naar Nijmegen te halen. De grond waar nu een asfaltfabriek staat was hiervoor bestemd. Eind jaren zeventig is het toen noodlijdende bedrijf NSI overgenomen door de firma Tiemstra.

Zie ook NSI-zakmes in ons Webmuseum.


Enkele NEC-bandjes van Frans van den Hurk:

Reactie 5:

Johnny Meuleman, 08-10-2018: ik ben in het bezit van een aantal bijzondere sigarenbandjes.
Het enigste wat ik daarvan weet is dat ik met 100 % zekerheid kan zeggen dat zij allen van voor 1960 zijn. Misschien kan iemand inschatten hoe oud de sigarenbandjes ongeveer zullen zijn?

- Café-Bar "Grolsch Quelle" / D. v. Poldersveldtweg 71 - Nijmegen / H. Thiecke - Tel. 2 35 33
- Pfeil's zaken / Groenestraat - Nijmegen
- Fa. Lorijn & Fortier - Grooth. oud papier - Nijmegen / Tel. 24990 - 33212 - 53777
- Roding's bakkerijen
- Nijmeegse veiling
- Derk de Vries (sigarenmaker ?) met een afbeelding van de Waalbrug over de vluchthaven gezien met op de achtergrond aan de overkant een molen (?)

En ook nog (maar die staan al vermeld bij eerdere reacties):
- J. van Campen NV / Molenstraat - Nijmegen
- NSI / Rotterdam - Nijmegen

Ben benieuwd of iemand er iets over weet te vertellen.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: