180-RivoTorto

WIE voor Villa Rivo Torto, Kerkpad 51 in Hees WANNEER WAAROM

Weet u ons iets meer te vertellen over deze foto (datum, lokatie, gebeurtenis en/of personen), reageer dan. Ook herinneringen aan het afgebeelde zijn natuurlijk welkom!

REAGEER

Vraag:

Waar staat / stond dit pand, waar diende het voor en wie zijn de jongedames op de voorgrond?

Inzender: Wim Benda, 25-04-2011

Reactie 1:

Hans van den Berg, 25-04-2011: Rivo Torto staat in Hees, gelegen aan het Kerkpad (oudste pand van Hees). Geen van de dames op de voorgrond is mij overigens bekend.

Reactie 2:

Beppie van der Heijden, 25-04-2011: Landhuis Rivo Torto staat aan Kerkpad 51 (Hees). Het is een gemeentelijk monument, zie app4.nijmegen.nl/gns/index/monumenten/on_nivo5.asp?ID=89451894

Reactie 3:

Frank Klein, 04-06-2012: Heb gewoond in dat huis 1959 tot 1961 bij de fam Weusting heb er een fijne tijd gehad. Ben op zoek naar fotos uit die periode. Gr, Frankklein.

Reactie 4:

Bas Woudenberg, 12-08-2012: Rivo Torto is een studentenhuis geweest en daarna een opvang tehuis voor moeilijk opvoedbare kinderen. Ik ben er opgevangen geweest van 1977 tot 1980. De eigenaar was de heer en Mevr. Weusden. Een van hun kinderen hete Marnix de andere ben ik vergeten.
Met vriendelijke groet, Bas Woudenberg

terug

Reactie 5:

Ron van Swelm, 11-10-2014: In 1936 is hier de Derde Orde Centrale (Tertiaressen) die onder de jurisdictie van de Paters Capucijnen vallen gevestigd. (Gelderlander 1936).
In 1946 wordt op Rivo Torto de 3e cursus Franciscaanse gezinshulp voor meisjes gegeven (Gelderlander 15-7-1946).
In 1947 is Rivo Torto een huis van samenkomst voor alle Tertiaressen en worden er lessen gegeven tot verdieping van het geestelijk leven.
Reactie 6:

Geoffrey Reuvers, 11-01-2016: Rivo Torto aan het Kerkpad 51 te Nijmegen heeft decennialang gefunctioneerd als internaat voor jongens in de leeftijd van 6 t/m 18.
Het internaat bestond uit twee kapitale panden tegenover elkaar:
1. Kerkpad 51 'Rivo Torto'
2. Kerkpad 30 'De Olde Wehme'
De 'onderbouw' (basisschool) was ondergebracht in sub 1 en de 'bovenbouw' (middelbare school) in sub 2.
In sub 1 woonde ook de familie Weusten welke het internaat m.b.v. personeel runde. Hun jongste kind Marnix bood als gymnasiast tevens een helpende hand bij het maken van het huiswerk.
Ook was er nog een onbezoldigde katholieke zuster werkzaam die de was en ander schoonmaakwerk deed.
Reactie 7:

Jos Horvers, 24-11-2016: Ik heb er gewoond van 1965 tot 1974 en na alle andere tehuizen was dit, ondanks alles, de fijnste periode uit mijn jeugd. Het tehuis werd gerund door de Familie Weusten, die wel iets meer als 1 zoon hadden, ik geloof 8 of 9 kinderen. De jongste heette geen Marnix (dat was de op een na jongste), maar ik ben de naam van de jongste vergeten. Verder had je inderdaad twee panden tegenover elkaar, Rivo Torto én de Olde Wehme, Maar dat is pas van iets later datum, uit het hoofd zeg ik 1968 of zo. In ieder geval ben ik in 1968 of 1969 "de straat overgestoken" naar de bovenbouw. En mensen uit de bovenbouw... ben eerlijk: hoe kun je een gouden vent als Frans vergeten? Ik in ieder geval niet....
Reactie 8:

Theo van Hoof, 31-12-2016: Ik heb gezeten op het jongensinternaat van af ca 1962 tot ca 1965.
Het internaat werd geleid door dhr. en mw. Weusden, voornamelijk door dhr. Weusden. Deze hadden toen de volgende dochters: Bernadette, Wieneke, Brigitte en zoon Marnix. Mijn broer Karel heeft na mij op het internaat gezeten.
Reactie 9:

Rien Van Hoesel, 04-06-2017: Ik heb net als Jos Horvers er ook gewoond van 1964 tot en met 1974, eerst in Rivo Torto later in de Olde wehme.
Ik kan me nog best wel veel herinneren van die tijd, het was inderdaad de Fam Weusten die daar de scepter zwaaide en daar ook woonde met hun 6 dochters en 2 zonen (Bernadette, Brigitte, Wieneke, Veronica, Suzan, Machteld, Marnix en de jongste telg Reinoud).
Ook van veel jongens ken ik de namen nog (Twan Megens uit Eindhoven, Jos Horvers uit Tilburg, Ton Sellers uit Aalten, Toine ? uit Gramsbergen, Norbert ? uit Deventer, Geert Selten uit Wilbertoord, enz).
En 1 leidster die daar stage liep herinner ik me nog heel goed, Sisi, die kwam altijd met de fiets daarheen en werd 's avonds altijd door haar vriend opgehaald en de fiets mocht ik 's morgens terugbrengen naar haar thuis, dan mocht ik van haar moeder haar wakker maken en kreeg dan van Sisi een appel en wat snoep voor op school.
Leider in de Olde Wheme Pater Frans van Osch uit Heesh die kan je inderdaad niet vergeten.
Ik herinner me ook een aantal leuke dingen zoals het voetballen tegen andere internaten, in de winter het voetbalveld onderspuiten zodat we konden schaatsen, in de Olde Wheme met zijn alle in de gang naar Top Pop kijken.
Mijn tijd daar kende leuke maar ook zeker minder leuke momenten.
Reactie 10:

Jos Horvers, 04-06-2017: Als je met Ton Sellers uit Aalten de "treinengek" bedoelt..nee, dat was Ton Gildhuis. Dan hadden we nog Danny Pfoster uit Eindhoven, Marc de Beer en William van Dun uit Tilburg, Alois Spee uit Dieren...goh, we kunnen wel een reunie organiseren..smile
Reactie 11:

Ronald de Vries, 05-08-2017: Ook gewoond in Hees aan het Kerkpad waar het echtpaar Weusten (niet zoals abusievelijk geschreven Weusting of Weusden) het jongensinternaat bestierde. Marnix Weusten was inderdaad onbezoldigd als gymnasiast actief bezig met de huiswerkbegeleiding aan het pand 'Olde Wheme' en er was ook een katholieke zuster die op dezelfde basis hand- en spandiensten verrichtte m.b.t. de dagelijkse gang van zaken. Naast de al eerder gemelde broeder Frans van Osch met de jampotglazen bril op z'n neus waren er ook nog 'leken' werkzaam waarvan er een in een band gitaar speelde en ook zijn band liet optreden in de plaatselijke kerk. Dat raakte toen in zwang om in de jaren zeventig de leegloop van de kerk enigszins tegen te gaan denk ik. Zijn naam ben ik vergeten -meneer Jos of iets anders- maar hij was mijn favoriet.
Geoffrey, door ons steevast uitgesproken als 'Sjoffrie' ipv van het fonetisch correcte Jeffrie, herinner ik me nog wel. Hij was een van de meest ontwikkelde van het stel in die tijd, en hij zat daar zeker niet omdat hij moeilijk opvoedbaar zou zijn geweest, i.t.t. tot het merendeel van de rest waarvan er enkele nogal losse handjes hadden als ze verbaal het onderspit dreigden te delven.
Al met al heb ik daar over het algemeen een prima tijd gehad in de villa's aan het Kerkpad en ik zie nu dat het echtpaar Weusten vanuit hun hart een thuis hebben willen bieden voor hen voor wie dat (tijdelijk) niet mogelijk was in een klassieke setting zoals een ouderlijk huis.
Reactie 13:

Ferdi(nand) Kluijtmans, 25-09-2017: Ik heb van ongeveer 1968 tot 1974 op Rivo Torto gezeten. Ik kan de 9 kinderen van de Fam Weusten nog wel herinneren. De naam Veronica miste ik nog in de genoemde namen. Namen van andere jongens uit mijn tijd zijn Pieter van Spaendonck Tilburg, Henri ... Tilburg, Ton Selten Tilburg, Harrie ....Rijkevoort, Jos van Dijk Sint Oedenrode.
Verder leidsters als Marijke en Truus. Naar de lagere Jenaplanschool De Lantearne lopen. Altijd voetballen na school, wat niet altijd leuk was, of bij slecht weer in het knutselhok figuurzagen en houtsnijwerk van vogel en hertjes modellen.
Het eten was vaak iets wat ik niet lustte en je moest het eten tot kotsen toe. Streng was alles geregeld.
Die school was leuk met veel vrijheid en 2 herdershonden waar ik goed mee op kon schieten met name de jongste afgekeurde politiehond, een Hollandse Herder "Wolfje" genaamd. Daarmee durfde ik door heel Nijmegen en niemand die me lastig viel. Wat anders wel eens gebeurde als je van of naar school liep en wel eens in elkaar geslagen werd door groepjes jongens.
Dus eigenlijk niet een al te beste tijd meegemaakt. Soms denk ik wel eens hoe het met anderen gaat.
Reactie 14:

Folkert Ketel, 11-12-2018: Dit pand werd eerder bewoond door de familie Wagner. Dochter Roelphina trouwde met Christiaan Hammes, villa de Laarhoek, Bredestraat 160 en dus de moeder van Charles Hammes. Anna en Robert Wagner, afgekort AnnaRowa. Zo heette deze villa eerder. Uit een schrijven van Charles Hammes naar Broeder Raeven (in mijn bezit).
Reactie 15:

Rob Essers, 13-12-2018: De oorspronkelijke naam van de villa is in allerlei bronnen verhaspeld. In de adresboeken uit de periode 1893-1907 staat: "Hees villa „Anmarowa” kerkpad 168". De weduwe Debora Johanna Wagner-de Bruijn (Nijmegen 2 juli 1809 – Nijmegen 2 maart 1908) vestigde zich in of omstreeks 1877 met haar zoon in de nog naamloze villa aan het Kerkpad in Hees. In het gemeentelijke monumentenregister staat "Bouwjaar: 1849 (gedenksteen)". Een foto van de gedenksteen heb ik niet kunnen vinden.

Haar zoon Anne Marie Robert Wagner (Breda 27 september 1846 – Hees 18 januari 1879), gepensioneerd Luitenant ter Zee, overleed geheel onverwacht op 32-jarige leeftijd. In een advertentie van de weduwe in de Provinciale Geldersche en Nijmeegsche Courant van 23 oktober 1883 heb ik voor het eerst de villanaam ANMAROWA aangetroffen. De villa is blijkbaar genoemd naar haar overleden zoon.

Na haar dood werd villa „Anmarowa” door haar erfgenamen verkocht aan Henri Eekhoff (Nijmegen 30 september 1865 – Nijmegen 15 augustus 1922); zie akte d.d. 21 juli 1908; archief Notaris P. de Maret Tak Nijmegen. Een van de erfgenamen was haar zoon Charles August Wagner (Bergen op Zoom 7 november 1842 – Nijmegen 4 augustus 1912). Zijn dochter Rudolphina Eugenia Wagner zou op 15 augustus 1911 in Nijmegen trouwen met Christiaan Hendrik Hammes.
Een van de andere erfgenamen was haar dochter Rudolphine Bernardina Wagner ('s-Hertogenbosch 3 april 1850 – Bad Neuenahr 17 augustus 1911), de echtgenote van ds. Willem Leonard Welter (St. Petersburg 1 september 1849 – 's-Gravenhage 30 juli 1940).

Na de dood van Henri Eekhoff werd villa „Anmarowa” op 16 november 1922 voor f 5800,- verkocht aan W.A. Kellendonk te Hees. Voor zover ik heb kunnen nagaan, is de naam voor het laatst gebruikt in de Provinciale Geldersche en Nijmeegsche Courant van 18 november 1922. Als de Paters Capucijnen zich in 1934 in de Dorpsstraat in Hees vestigen en ook de villa aan het Kerkpad in gebruik nemen, wordt de nieuwe naam RIVO TORTO.
Reactie 16:

Jos Horvers, 14-12-2018: Die gedenksteen komt me bekend voor. In mijn geheugen (maar wel bijna 45 jaar na datum) een grijze steen rechts van de voordeur.
Reactie 17:

Folkert, 14-12-2018: Dag allen,
Ook Rob (die ik uitermate bewonder), maakt dezelfde fout waar broeder Raeven tegenaan liep. De geschiedenis hanteert een foutieve afkorting van Anne Robert Wagner. Het is Amarowa. Zie het schriftuur van Charles Hammes. Dit betreft een klad van zijn schrijven aan desbetreffende heer Raeven, de auteur van zijn boek. Broeder Raeven heeft in zijn antwoord de misser toegegeven. Ik twijfel geen moment aan de visie van Hammes, immers zijn moeder was een Wagner. En Charles wist alles van Nijmegen en zeker Hees. Wanneer interesse in de communicatie versus Raeven en Hammes? Het ligt hier. Hammes was een huisvriend.
Vandaar.
Reactie 18:

Rob Essers, 15-12-2018: @Folkert - De tekst van Charles Hammes (zie http://hammeshees.nl/wp-content/uploads/2016/07/IMG_1180-768x574.jpg) was mij niet ontgaan. Zijn inkorting van de naam Anne Marie Robert Wagner tot Amarowa reken ik echter fout! Mogelijk is hier sprake van een verschrijving en bedoelde hij Anmarowa. Zijn er nog andere authentieke documenten waarin Charles Hammes de naam van de villa vermeldt?

Vast staat dat de villa nooit Anna-Rowa (met of zonder streepje) heeft geheten. Ik vrees dat de foutieve naam terug te voeren is op de Beschrijving van Hees, Wijk E, in Het Schependom van Nijmegen in woord en beeld uit 1912 en dr. De Blécourt waarschijnlijk niet beter wist.

Mijn stelling dat de juiste naam Anmarowa is en niet Amarowa, is gebaseerd op controleerbare feiten. Ik heb geen enkele reden om aan te nemen dat in de adresboeken uit de periode 1893-1907 de verkeerde naam staat. Ook in de advertenties d.d. 20 oktober 1883 en 3 juli 1899 die de weduwe Wagner-de Bruijn in de Provinciale Geldersche en Nijmeegsche Courant liet plaatsen, staat de naam ANMAROWA respectievelijk Anmarowa. Dezelfde naam staat in 1908 en 1922 in de advertenties van notaris De Maret Tak.

Zoeken op "Anna Rowa" of "Anna-Rowa" in de studiezaal van het Regionaal Archief Nijmegen levert 0 resultaten; zie https://studiezaal.nijmegen.nl/zoeken/Vrij_zoeken=%22Anna%20Rowa%22.
Zoeken op "Anmarowa" levert daarentegen 22 resultaten, i.c. de bovengenoemde adresboeken en krantenpagina's; zie https://studiezaal.nijmegen.nl/zoeken/Vrij_zoeken=%22Anmarowa%22.
Reactie 19:

Folkert, 16-12-2018: Omtrent Amarowa. Ik twijfel geen seconde aan de correctie van Hammes. Wanneer iemand het weten kan, dan was dat Hammes jr. Ik weet dat de geschiedschrijving wb Hees of ook Nijmegen er wel vaker naast zat. Een beter bewijs dan het schrijven hieromtrent aan broeder Raeven is voor mij een grondig en zeer aanvaardbaar bewijs. ANmarowa is pertinent onjuist.

Nogmaals zijn moeder was een Wagner, die zal het wel geweten/doorverteld hebben. Mvg Folkert.
Reactie 20:

Folkert, 16-12-2018: Kijk wb Amarowa op mijn site HammesHees.nl. Een foto van zijn schrijven is hierop te vinden. Bvd Folkert
Reactie 21:

Rob Essers, 16-12-2018: In 22 authentieke bronnen uit de periode 1883-1907 staat Anmarowa of ANMAROWA; zie reactie 18.
Dat is een logische inkorting van de An(ne) Ma(rie) Ro(bert) Wa(gner). De naam Amarowa (zonder n) ben ik tot nu toe alleen tegengekomen in een reactie van Charles Hammes uit 1987 (!) op een publicatie van J. Raeven met als titel Geschiedenis van het Schependom van Nijmegen inzonderheid Hees, Neerbosch, Hatert. Eén mogelijk verschrijving weegt niet op tegen 22 bronnen waarin de naam correct gespeld is. Het enkele feit dat de moeder van Hammes een Wagner was, kan mij niet overtuigen.
Reactie 22:

Egbert Briels, 22-02-2019: Zover ik mij kan herinneren heb ik rond 1965 op deze kostschool gezeten. Bij echtpaar Weusden. Kan mij nog wel gezichten voor de geest halen maar weet geen namen meer. Weet ook niet meer hoe lang ik daar geweest ben.
Reactie 23:

Truus Thelosen, 22-03-2019: Hallo alle jongens die in de periode 1971-1976 bij de familie Weusten woonden. Ik was daar jullie juffrouw Truus. Ik ken nog veel namen: Harrie Geoffrey William Anton Sjef en Edward Pieter Cornee en nog veel anderen.
Neem nog eens contact met me op. Je kunt me vinden op FB. Heet nu Truus Thelosen
Reactie 24:

André Sommer, 28-06-2019: Ik heb hier gewoond in de Olde Wehme in de jaren ongeveer 1962/63/64 onder supervisie van de hr en mevr Weusten.
In mijn beginperiode was de hr Jan Broeders hier de begeleider. Wat later Anouk Pouls.
Enkele namen die ik nog weet uit die tijd: Egbert Briels (die woonde volgens mij bij zijn zus in Oisterwijk), Tiny Wagtmans, Enthony Hibibi, Ton Vugts, Nico Babtist.
Ik ben er vanuit Tilburg nog een keer op latere leeftijd naar toe gefietst.
De hr en mevr Weusten leefden nog en hadden mij zeer gastvrij ontvangen.
Reactie 25:

Egbert Briels, 28-06-2019: Hallo Andre, heb je ook foto's ??
Reactie 26:

Hans Jacobs, 28-10-2019: Lijkt me een foto te zijn uit WOII, na de Bevrijding (kleding, kapsel, fotokwaliteit). Rivo Torto was toen een Kapucijnerklooster, waar evacuees verbleven, maar misschien werd er ook les gegeven?
Reactie 27:

Joop van Oijen, 08-03-2020: ik heb daar ook een tijd vertoefd in de jaren 60 en begin 70, ken alleen nog de naam Jos Horvers en Maarten Rozenboom (bijnaam Teutenboom vanwege zeer traag eten). Ik werd ook wel Jopie Zwam genoemd door dhr. Weusten of de eenarmige bandiet! Ik ben daar geplaatst toen ik 8 of 9 jaar was (ben van 1954) tot dat ik ongeveer 13 jaar was!
Heb er geen foto's van. Kan me nog wel herinneren dat er ook een jongen uit Roermond was waarvan ik de naam helaas ook niet meer weet.
Ik zat op de lagere school een paar straten verderop, later op de LEAO in Berg en Dal!
Weet wel dat we in het weekend met buitenspelen "kapjes" (kontjes brood) kregen met boter en suiker en dat er veel beukennoot bomen in de tuin stonden bij Rivo Torto. Weet ook nog dat ik een keer ben weggelopen (op de fiets), op weg naar Geldrop en gestopt in Son en Breugel door mijn vader! Toen zat ik al aan de overkant van Rivo Torto!
Ben er een paar jaar geleden nog een keer wezen kijken samen met m'n vrouw, was toch wel vreemd!
Reactie 28:

Jos Horvers, 09-03-2020: Hoi Joop, ja, nu ik je berichtje zie...kan me jou goed herinneren. Jij kon met 1 arm beter en sneller zwemmen als de rest bij elkaar. En die naam Maarten Rozenboom (uit Nijmegen) alias Teutenboom of de betonmolen, roept ook herinneringen op. Het werd alleen vervelend als wij aan tafel moesten blijven zitten tot hij klaar was met eten.
Reactie 29:

Truus Thelosen, 08-07-2020: Ik heb Henk Creutz ook nog gevonden. Zat ook op Rivo Torto.
Reactie 30:

Tineke Briels, 12-07-2020: Hallo, ik wil even doorgeven dat mijn man Egbert Briels op 29 januari 2020 is overleden aan kwaadaardige tumor in zijn maag die 07 mei 2019 ontdekt was, zijn geboortedag was 13-04-1954.
Reactie 31:

Richard Jongejans, 05-11-2020: ik heb daar gezeten van 1974-1978 bij de familie van Weusden, het was een internaat voor moeilijk opvoedbare kinderen. Ik ben ook daar geweest in het jaar 1980. Veel kinderen ken ik niet meer, wel Bas Woudenberg en een Adriaan. Het was soms geen leuke tijd maar ik heb ook leuke tijden meegemaakt vooral buiten met voetballen.
Reactie 32:

Jos Horvers, 08-11-2020: Jongens, ik begin toch wel bezwaar te maken tegen de vaak gehoorde omschrijving, dat Rivo Torto een tehuis was voor "moeilijk opvoedbare jongens". Want dat is helemaal niet waar! Ik wil best meteen toegeven, dat we niet allemaal even makkelijk waren, maar het merendeel zat er, omdat ze niet thuis konden zijn door omstandigheden van welke aard dan ook, waar ze zelf geen enkele controle over hadden. En het zou dan zomaar kunnen, dat je niet echt "makkelijk" wordt. Ik ervaar het etiket "moeilijk opvoedbaar" als een beetje erg stigmatiserend.
Jos Horvers, Marsberg Duitsland (Op Rivo Torto en Olde Wehme 1965-1974)
Reactie 33:

Rien Van Hoesel, 09-11-2020: Ik ben het met Jos Horvers eens, ik moest het huis uit omdat de thuis situatie niet goed was voor mij.
Mijn ouders waren allebei constant overspannen door de problemen die ze hadden met de rest van de familie. Toen mijn ouders in 1956 trouwden was mijn moeder al 3 maanden zwanger van mij, en dat was in die tijd een schande.
Daarom was het beter voor mij om ergens anders te gaan wonen.
(Op Rivo Torto en Olde Wehme Januari-1965 tot April-1974)
Reactie 34:

Truus Thelosen, 09-11-2020: Hallo allemaal, ik was werkzaam op Rivo Torto. Ik kan alleen maar lof hebben over de manier waar de kinderen werden opgevangen. Natuurlijk waren er ook moeilijke kinderen bij, maar wat als er geen liefdevolle opvang was geweest op Rivo Torto? Wat was er dan van velen terecht gekomen? Er waren duidelijke regels en dat was prima. Ik heb nog contact met kinderen uit die tijd. Heb pas Henk Creutz nog gevonden. Ik ben nu te vinden op FB onder de naam Truus Thelosen.
Reactie 35:

Ton Gildhuis, 07-01-2021: Truus Barten = Truus Thelosen?
Die zogenaamde onbezoldigde non was Zr. Yolande Vijverberg, inmiddels ongeveer 92 jaar oud. Ze woont in huize Rosa bij de Dennenstraat in de buurt. Hr en Mevr Weusten zijn inmiddels beiden overleden.
Ik heb altijd nog een goed contact met Frans van Osch in Uden. Die toendertijd uitgetreden is en met een weduwevrouw getrouwd is die ook kinderen had en het allemaal nog redelijk goed maken qua doen en laten. Kom er minstens 1x per jaar nog op bezoek.
Mijn tijd in Nijmegen was wel de meest leuke tijd die ik gehad heb met altijd goede herinneringen eraan. Aldaar naar De Lanteerne school gegaan bij Zr Madeleine Ahsman die ik daarna ook altijd trouw ben gebleven tot aan haar dood toe. Ze is 95 jaar geworden en na haar pensionering naar Spanje gaan wonen in Caleruega in een slotklooster aldaar. Door gezondheidsproblemen kwam ze de laatste jaren van haar leven weer terug naar huize Rosa in Nijmegen en is daar 5,5 jaar geleden gestorven en begraven. En ja, die had 2 honden, 1 Duitse herder Perro en een 1 hond die Wolf heette.
Daarna ben ik naar de leao op de Berg en Dalseweg naar school gegaan.
Die jongen uit Roermond heette Michel Ernst. En de huiswerkbegeleiding werd in mijn tijd gedaan door Peter van de Wetering, een neef van de familie Weusten. En het eten was er altijd van zeer goede kwaliteit dankzij kokkin Ria Wellens uit Druten, is inmiddels ook al enige tijd geleden overleden. Twan Megens zat toendertijd in het kerkkoor aan de Dennenstraat en is ook al vele jaren geleden overleden.
Reactie 36:

Joop van Oijen, 07-01-2021: ik ben ook naar de LEAO op de Berg en Dalseweg naar school gegaan (alleen de eerste klas), elke dag op de fiets door weer en wind en af en toe met de bus, weet alleen het jaartal niet meer! Kan me ook nog de jongen uit Roermond herinneren als het dezelfde betreft!
Reactie 37:

Jos Horvers, 07-01-2021: Hoi Ton, heb je toevallig een tip hoe ik Frans Van Osch kan bereiken? Zoek al een hele tijd naar hem.
En je weet nog meer namen als ik. Michel Ernst....was dat niet die jongen met een kunstgebitje in plaats van zijn voortanden?
Reactie 38:

Truus Thelosen, 10-01-2021: Hoi hoi, ik wil ook wel het adres hebben van Frans van Osch

Redactie: we kunnen je vraag -met je mailadres- eventueel doorsturen naar Ton Gildhuis, maar het lijkt erop dat zijn mailbox vol is...
Reactie 40:

Rien van Hoesel, 13-01-2021: Hoi hoi ik zie dat er van verschillende mensen contact gezocht wordt, Ik heb daarom een Facebook groep gemaakt speciaal voor oud bewoners en leidinggevenden.
De naam van de groep (hoe kan het ook anders) Rivo Torto.
Hier de link naar de groep: https://www.facebook.com/groups/867179470708509
Ik hoop dat Noviomagus dit toestaat, dit gaat om mensen die elkaar meer dan 40 jaar niet hebben gezien en weer contact met elkaar willen.

Redactie: Facebook is wellicht handig om met elkaar in contact te komen maar is helaas niet geschikt om verhalen te bewaren voor later. Daarom blijven we ook op onze site graag herinneringen plaatsen over hoe het aan toeging op Rivo Torto.
Reactie 41:

Jan Roosenboom, 03-02-2021: Hoi hoi hoi, wat leuk dat ik dit tegenkom en heel veel bekende namen zie. Heb 3 jaar met Frans van Osch samen gewerkt. Ben erg benieuwd wat iedereen is gaan doen. Zie bv Jos hier voorbij komen en Truus begeleidster van de overzijde. Weet nog dat we een discotheekje bouwden in de kelder. Bij vertrek uit het internaat maakte ik met Frans een dia serie. Frans had veeeeel dia’s.
Leuk om te lezen. Hoe gaat 't met iedereen? Ik ben zelf als projectmanager gaan werken. Projecten opzetten zodat mensen met een verstandelijke beperking mee kunnen doen in de maatschappij en daarnaast heb ik een eigen theaterbedrijf.
Ben ook benieuwd naar jullie Jos, Ton, Ria, Truus, Peter etc
Hoop iets te horen mijn mailadres is j.roosenboom@online.nl
Reactie 42:

Eric Damman, 28-04-2021: lees het nu pas allemaal. Ik denk dat ook tot het geheel behoor. Aangenaam verrast over de voor mij bekende namen. Wil het zeker verder gaan aanvullen. Ik denk terug aan fijne momenten maar ook wel eens aan ...
Reactie 43:

Peter van de Wetering, 24-05-2021: Wat goed om alle verhalen te lezen, ik zou er nog veel bladzijden aan toe kunnen voegen.
Tijdens mijn studie in Nijmegen heb ik jarenlang (tot en met 1977) de jongens bijgestaan met hun huiswerk. Dat heb ik met zoveel plezier gedaan dat ik daarna ook leraar ben geworden. Daarvoor ben ik verhuisd naar de andere kant van Nederland, maar Nijmegen, het Kerkpad 51, Rivo Torto ligt me nog na aan het hart.
Het voetballen in de tuin, de Sinterklaasvieringen, op kamp gaan, het heerlijke eten van juffrouw Ria Wellens, en heel veel namen zijn blijvende herinneringen.
Een facebook account heb ik niet, dus reacties lees ik wel op deze website.
Groet aan allen, Peter vd Wetering.
Reactie 44:

Truus Thelosen, 25-05-2021: Hoi Peter, leuk iets van je te horen. Was een leuke tijd waar ik met veel plezier aan terug denk. We hebben al wel wat jongens teruggevonden via FB Ik hoop dat vele van hen goed terecht zijn gekomen. Ik heb via FB nog wel met sommige contact. Heb jij nog contact met de familie Weusten...
Reactie 45:

Jos Horvers, 25-05-2021: Hallo Peter, deze vind ik nou echt leuk, jou hier te treffen. Ik hoop dat ik je in je latere leven geen nachtmerries heb bezorgd. Waarschijnelijk voor jou onvoorstelbaar, maar heb zo in mijn karriere ook nog een jaar of 8 les gegeven. Ik had wel een voordeeltje in die periode: ik wist wat ik voor me kreeg, want wist hoe ik zelf was in die tijd.
Groetjes van de "schrik van elke huiswerkhelper", Jos Horvers
Reactie 46:

Rien van Hoesel, 25-05-2021: Hoi Peter, voor zover ik het me herinner woonde jij op de Dennenstraat boven de fietswinkel, en ben je met mij samen naar mijn diploma uitreiking geweest in 1973. Ik was toen geslaagd op LTS Roncalli met een 10 en een 9 op mijn cijferlijst, en werd daarom toen ook als 1ste naar voren geroepen. Verder kan ik me helaas over jou niet veel meer herinneren.
Reactie 47:

Ronald de Vries, 07-06-2021: @Jan Roosenboom oftewel meneer Jan...
Ik herinner me jou nog wel en zelfs je diaproject waarbij de zwarte dia's mochten inkrassen om zo een afbeelding te maken.
Wie ik me ook nog herinner was jouw collega die ook bas speelde in de kerk en in een kleine Datsun reed. Dus niet Frans (aan wie ik een bloedhekel had) maar die bassist. Hij had een baard en snor en lang krullend rossig haar. Jij had zoals iedereen in die tijd ook een baard en snor maar jouw haarkleur was donker.
Ik kon goed opschieten met Geoffrey en lange Ronald. We hadden ook een Marrokaanse jongen, Mustafa, die was opeens verdwenen. Ontvoerd door zijn vader naar Marokko was het verhaal al snel.
Reactie 48:

Cor Segers, 13-06-2021: Hallo allemaal, per toeval deze site gevonden. Leuk om de herinneringen aan de familie Weusten, de villa's en hun bewoners voorbij te zien komen. Zelf heb ik in beide villa's gewoond van +/- 1965 tot 1972. De meeste namen die hierboven voorbij komen roepen allang vergeten herinneringen op. Waar ik nu op het moment het meeste in herinnering krijg en waar ik niets over lees is de leidster juffrouw Ineke Toonen uit Wijchen, welke later met een politieagent trouwde met de naam Konings. Ze was de dochter van een fietsenmaker uit Wijchen en specifiek aan haar heb ik fijne herinneringen. Misschien dat er iemand is die nog wat van haar heeft gehoord of contact heeft gehad? Leuk om in elk geval dit stukje verleden voorbij te zien komen. Voor allen veel succes. Groet, Cor Segers
Reactie 49:

Ferdi Kluijtmans, 14-06-2021: aan Ineke heb ik de beste herinneringen voor wat betreft de leiding (sorry Truus😟😊). Cor Segers, jou kan ik me niet meer herinneren. Een foto uit die tijd zou me veel meer zeggen dan namen.
Reactie 50:

Peter van de Wetering, 30-06-2021: Dag allemaal, een herinnering:
Ik weet nog dat we met de groep kampeerden op camping Vinkeloord, vlakbij den Bosch. We waren er op de fiets naar toe gegaan. Natuurlijk bezochten we ook de stad, met de Sint Janskathedraal. Buiten waren allerhande lieden bezig met de restauratie, maar ook de binnenkant was indrukwekkend. Zo indrukwekkend dat Geert Selten uit Wilbertoord bij Mill, keihard ***verdomme uitte toen we de kerk binnenkwamen.
Via mail ben ik te bereiken: petervdwetering@casema.nl
Reactie 51:

Jan Roosenboom, 04-07-2021: Naar Vinkeloord, dat weet ik ook nog en zo zijn we met een groep ook nog naar Herperduin geweest.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: