NovioZoekplaatje

Zoekplaatjes

Bezoekers van onze website hebben regelmatig fotomateriaal in hun bezit waarvan onbekend is wie de afgebeelde personen zijn, waar de foto gemaakt is en wanneer dit ongeveer geweest kan zijn. Dergelijke informatie is niet alleen leuk om te weten maar vaak ook van belang voor verder historisch of genealogisch onderzoek. Aan u de vraag of u iets meer weet te vertellen over de hier getoonde foto's. Heeft u zélf een foto waar u wat meer over wilt weten, stuur dan zélf ook eens een zoekplaatje op naar Noviomagus.nl.

Klik op de foto voor het grote zoekplaatje en de reacties.
Keer terug op deze pagina met de back-knop van uw browser.

De met  groengemerkte zoekplaatjes zijn -dankzij úw speurwerk- inmiddels opgelost. Namens de inzenders: Hartelijk dank! U kunt ze nog steeds bekijken door op   te klikken.

Vraag

Foto

Nr. 214:   My Grandfather was severely injured in Nijmegen in 1945. He was taken in by a local family who nursed him before he was repatriated back to Great Britain. Due to his injuries, he could never revisit them. I would love to find out more about his experience, and the experience of the family.
I found the following address: Mr and Mrs Schndern? "Kopschen Hof" KollWeg 67 Nymegen
Any help would be most appreciated
Nr. 213:   Groepje jongens bij een molen zo'n 20 km van Nijmegen verwijderd. Constant Rieter (bijnaam Joep) en Jos en Jac van Kempen worden als leden van dit fietsclubje genoemd.  
-wie kan de andere jongens en de begeleidende volwassene op de foto identificeren?
-wie herkent de molen en waar bevindt die zich? 
-bij welke boer(derij) overnachtte dit gezelschap?
Nr. 212:   Een foto van een koor uit St. Oedenrode, waarschijnlijk op 18 juli 1948 in Nijmegen genomen.
Het koor zong toen in de Novumhallen tijdens een concours.
Kunt u uit de gebouwen op de achtergrond uitmaken waar de foto is genomen?
Nr. 211:   Na de bevrijding is mijn vader meegeweest met de transporten om mensen op te halen uit de gevangenkampen. In zijn archieven zitten daar wel enige foto's van. Bijgaand een zo'n foto. Ik denk genomen voor een instelling in/rond Nijmegen waar ze werden opgevangen.
Herkennen jullie iemand op deze foto en waar en wanneer zou die genomen kunnen zijn?
Nr. 210:   Deze groepsfoto is gemaakt bij een jubileum(?) met daarop alle medewerkers van een (waarschijnlijk) Nijmeegs bedrijf. Misschien Splendor? Wie herkent personen op deze foto en welk bedrijf zou het zijn?
Nr. 209: Citadelkazerne in GORINCHEM Waar stond dit gebouw? En wie weet meer over de Haagse fotograaf B. Knibbe Ruloffs die mogelijk naar Nijmegen verhuisde om te werken bij Gérard Stoof?
Nr. 208: Huize Leonore, Berg en Dalseweg 83 Foto van een huis, waarvan het vermoeden bestaat dat het staat (of stond) in Nijmegen of in de omgeving van Nijmegen. Tekst op het balkonhek: HUIZE LEONORE. Fotograaf E. Joh. v.d. Horst, Hertogstraat 45, Nijmegen. Kent iemand dit huis en waar staat (of stond) het?
Nr. 207:   Bijgaande foto moet uit eind jaren 30 van de vorige eeuw stammen. De tweede persoon van links in de onderste rij is mijn moeder Koos van Hooijdonk, later getrouwd met mijn vader Frans Wennekes. Ik zou graag weten, welke locatie het betreft.
Nr. 206:   Het enige wat mij bekend is over de herkomst van ons altaar is dat het afkomstig is uit een kerk in Nijmegen die door een bombardement zwaar beschadigd raakte en werd afgebroken. Het is misschien wel ver gezocht, maar misschien kunt U kijken of er ergens een overeenkomst is ?
Nr. 205:   Op twee foto's die kort na de oorlog in Nijmegen-West gemaakt zijn, staan mensen rondom een luxe auto met raadselachtig bordje "Tante Beatrix". Wat is het voor auto, en is er een link met het koninklijk huis?
Nr. 204: woonhuis Groesbeekseweg 226 Bijgaande foto vond ik in map met allemaal Nijmeegse foto's, ik kan hem echter niet plaatsen. Heeft iemand een idee waar het is ??
Nr. 203: Tijdelijke busvoorziening zuidzijde Stationsplein ca 1946 Deze foto uit het Alkmaars Archief is genomen door de Alkmaarse fotograaf Bosman. Bosman heeft ook vlak na de oorlog foto's gemaakt in Nijmegen. Ik vermoed dat deze foto ook gemaakt is in Nijmegen. Mijn vraag aan U is of U aan de hand van de foto kan zeggen waar deze foto genomen is in Nijmegen.
Nr. 202: hoek Korenmarkt-Vijfringengas ca 1930-1940 Op de foto staat TESSER-NIJMEGEN. Waar is deze foto gemaakt?
Nr. 201: Baronielaan 33-37, BREDA Onlangs kwam ik in het bezit van een foto, waarop een drietal panden is afgebeeld. Op de achterzijde staat - in potlood - : St Annastraat Nijmegen, maar daar is het niet, tenzij ik niet goed heb gekeken. Weet iemand waar deze panden wel staan cq hebben gestaan? Het huisnummer van pand rechts is 36.
Nr. 200:   Twee schilderijen van Charles Henri Joseph Leickert, beide genaamd "Gezicht op Nijmegen" en gedateerd 2e helft 19e eeuw. Wie herkent de straten of de kerken? Is dit op louter fantasie gebaseerd?
Nr. 199: Concertgebouwplein, AMSTERDAM Bijgaand een foto die volgens ons van een rijtje woningen is op de Berg en Dalseweg. Dit zouden een paar huizen van de huisnummers 2 t/m 22c moeten zijn. Deze woningen zijn bij de bevrijding dusdanig beschadigd dat ze gesloopt zijn en vervangen door nieuwbouw. Mogelijk dat iemand ze herkent?
Nr. 198: oude hoofdbureau van politie aan de Lindenberg Ik heb een foto uit de oorlog met het onderschrift Ortskommandantur maar kom er niet achter waar dit is, misschien een bezoeker van noviomagus?
Nr. 197:   Wie herkent deze personen die rond de jaren 1930 gewerkt hebben bij de E.N.M.I. (Eerste Nijmeegsche Melkinrichting)?
Nr. 196:   Wie herkent de plaats en de chauffeur van de vrachtauto?
Nr. 195: Slager P. Peters, Lange Koningstraat 38 of 38a tussen 1903 en 1915 Via een familielid ontving ik bijgaande foto van mij opa met de kinderen. De foto zou zijn gemaakt voor de slagerij van mijn Opa Peters in de Vleeshouwerstraat in Nijmegen. Misschien dat een van de vele bezoekers van uw website hier antwoord op heeft?
Nr. 194: Patisserie Keizer Karel, Molenstraat 84 ca 1930 Hierbij een foto van mijn moeder (Truus Peters). Gemaakt rond 1930. Zij werkte destijds op de Burchtstraat bij banketbakkerij Van Aerde. Ik wil graag weten of dat ook de lokatie is op bijgaande foto.
Nr. 193: kleuterschool in de Klokkenberg-kweekschool, Ubbergseveldweg Bij welke kleuterschool / lagere school is deze foto genomen? Het schooljaar is waarschijnlijk 1949-1950.
Nr. 192:   Volgens de moeder van Rob Boumans is deze foto van een Amerikaanse militair in september 1944 genomen ter hoogte van de Broerdijk / Postweg. Wie kan zich deze gebeurtenis herinneren of herkent zich op de foto?
Nr. 191:   In welke (Nijmeegse?) schoenfabriek is deze foto gemaakt?
Nr. 190: woonhuis van de familie Scholten Ahornstraat 57 hoek Postweg ca 1956-57 Waar stond dit woonhuis van de familie Scholten, gefotografeerd in 1956-57?
Nr. 189: Groep welpen met akela nabij Taxibedrijf Karel Wolf in de Molenstraat 1935-1940 Op deze foto (Waalkade?) staat op de voorgrond (opde rug gezien) zijn dochter Heleen en wellicht ook zijn zoontje Tommy (die een paar jaar jonger was) ergens tussen de kinderen. De foto moet dateren tussen 1935 en 1940. Wie weet meer over de locatie en wat dit voorstelt?
Nr. 188:   Hier een foto van Davino verkopers tijdens de oorlog. Weet iemand waar deze foto genomen is? De locatie is in ieder geval op een van de tramlijnen.
Nr. 187: Militair verkeer bij opgeblazen brug in de Deventerweg in Zutphen op 8 april 1945 Is dit in Nijmegen?
Nr. 186: Buurtkinderen op de Floraweg ca 1933 Op deze foto staan oa Elisabeth Buns en haar 10 kinderen. Wie weet de locatie waar deze foto genomen is en/of heeft meer informatie?
Nr. 185: Gezicht op steenfabrieken Bouwkamp II en Erlecom in oktober 1945 In 1945 schreef een Canadese soldaat op de achterkant van deze foto: 'Brich woods near Nijmegen' ... maar welke plaats wordt er mee bedoeld?
Nr. 184: Steenfabriek De Ooij aan de Erlecomsedam in oktober 1945 In 1945 schreef een Canadese soldaat op de achterkant van deze foto: 'Brich woods near Nijmegen' ... maar welke plaats wordt er mee bedoeld?
Nr. 183: Boerderijen Groot en Klein Küppenhof bij Wercheren in Ubbergen in oktober 1945 In 1945 schreef een Canadese soldaat op de achterkant van deze foto: 'Wensheng' ... maar welke plaats wordt er mee bedoeld?
Nr. 182: Transformatorhuisje aan de Thornsestraat bij Wercheren in Ubbergen in oktober 1945 In 1945 schreef een Canadese soldaat op de achterkant van deze foto: 'Wensheng' ... maar welke plaats wordt er mee bedoeld?
Nr. 181: Stoet van 'bruidjes' voor Van Peltlaan 179 bij eerste H. mis van W.B.A. Heling op 3 juli 1932 Waar is de opname gemaakt en wat is de aard van de voorstelling?
Nr. 180:   Waar staat / stond dit pand, waar diende het voor en wie zijn de jongedames op de voorgrond?
Nr. 179:   Dit kiekje lijkt mij gemaakt vanaf de Waalkade en laat een parlevinker zien die opvaart met het sleepvrachtschip 'Ortwin'. Achter op de kajuit meen ik (een deel van) de naam J.LAMERS-LEUTH te kunnen lezen (zie detail). Wie kent deze parlevinker?
Nr. 178:   Hierbij een aantal foto's (170 t/m 178) waar ik de locatie, datum of de namen niet van kan herleiden. Dit zijn foto's uit het album van mijn vader, waarvan ook hij niet weet wie het zijn of waar het is. Het zal allemaal in Hatert of Nijmegen gesitueerd zijn geweest, alleen het gebouw zou elders in de omgeving kunnen zijn. Mijn opa was aannemer.
Ik zou blij zijn hier meer over te weten te komen.
Nr. 177:   Hierbij een aantal foto's (170 t/m 178) waar ik de locatie, datum of de namen niet van kan herleiden. Dit zijn foto's uit het album van mijn vader, waarvan ook hij niet weet wie het zijn of waar het is. Het zal allemaal in Hatert of Nijmegen gesitueerd zijn geweest, alleen het gebouw zou elders in de omgeving kunnen zijn. Mijn opa was aannemer.
Ik zou blij zijn hier meer over te weten te komen.
Nr. 176:   Hierbij een aantal foto's (170 t/m 178) waar ik de locatie, datum of de namen niet van kan herleiden. Dit zijn foto's uit het album van mijn vader, waarvan ook hij niet weet wie het zijn of waar het is. Het zal allemaal in Hatert of Nijmegen gesitueerd zijn geweest, alleen het gebouw zou elders in de omgeving kunnen zijn. Mijn opa was aannemer.
Ik zou blij zijn hier meer over te weten te komen.
Nr. 175:   Hierbij een aantal foto's (170 t/m 178) waar ik de locatie, datum of de namen niet van kan herleiden. Dit zijn foto's uit het album van mijn vader, waarvan ook hij niet weet wie het zijn of waar het is. Het zal allemaal in Hatert of Nijmegen gesitueerd zijn geweest, alleen het gebouw zou elders in de omgeving kunnen zijn. Mijn opa was aannemer.
Ik zou blij zijn hier meer over te weten te komen.
Nr. 174: Woning Prinsenlaan 24 Hierbij een aantal foto's (170 t/m 178) waar ik de locatie, datum of de namen niet van kan herleiden. Dit zijn foto's uit het album van mijn vader, waarvan ook hij niet weet wie het zijn of waar het is. Het zal allemaal in Hatert of Nijmegen gesitueerd zijn geweest, alleen het gebouw zou elders in de omgeving kunnen zijn. Mijn opa was aannemer.
Ik zou blij zijn hier meer over te weten te komen.
Nr. 173:   Hierbij een aantal foto's (170 t/m 178) waar ik de locatie, datum of de namen niet van kan herleiden. Dit zijn foto's uit het album van mijn vader, waarvan ook hij niet weet wie het zijn of waar het is. Het zal allemaal in Hatert of Nijmegen gesitueerd zijn geweest, alleen het gebouw zou elders in de omgeving kunnen zijn. Mijn opa was aannemer.
Ik zou blij zijn hier meer over te weten te komen.
Nr. 172:   Hierbij een aantal foto's (170 t/m 178) waar ik de locatie, datum of de namen niet van kan herleiden. Dit zijn foto's uit het album van mijn vader, waarvan ook hij niet weet wie het zijn of waar het is. Het zal allemaal in Hatert of Nijmegen gesitueerd zijn geweest, alleen het gebouw zou elders in de omgeving kunnen zijn. Mijn opa was aannemer.
Ik zou blij zijn hier meer over te weten te komen.
Nr. 171:   Hierbij een aantal foto's (170 t/m 178) waar ik de locatie, datum of de namen niet van kan herleiden. Dit zijn foto's uit het album van mijn vader, waarvan ook hij niet weet wie het zijn of waar het is. Het zal allemaal in Hatert of Nijmegen gesitueerd zijn geweest, alleen het gebouw zou elders in de omgeving kunnen zijn. Mijn opa was aannemer.
Ik zou blij zijn hier meer over te weten te komen.
Nr. 169: Kruidenier Th. Heshusius, Groesbeekschedwarsweg 79 (nu 141) na 1935 Deze foto zat in de verzameling foto's van mijn vader, alleen kan hij zich totaal niet herinneren waarom hij deze foto in zijn bezit heeft. Mogelijk kunnen we hier achter komen als we weten waar dit pand is en wie de winkel heeft gehad destijds. Mijn vader denkt te weten dat het de Stikke Hezelstraat zou kunnen zijn?
Nr. 168: Britse soldaten op een tandem op de Voorstadslaan ter hoogte van de Niersstraat Britse soldaten op een tandem.
Wie herkent deze foto? In eerste instantie dacht ik aan de Voorstadslaan hoek Biezendwarsstraat. Doch ik twijfel omdat daar een hele rij dikke eikenbomen stonden. Wie kan helpen?
Nr. 167:   Ik vond bij de restauratie van een amfoor een afdruk van een bouwtekening van kort voor 1885 in het gips.
Zouden er nog attente lezers zijn die het gebouw herkennen? Het heeft heel herkenbare gevelbekroningen, maar gevels zijn er jammer genoeg niet bij. Ik heb zelf rondgekeken maar niets gevonden. Misschien is het een industrieel gebouw, gezien het lange afdak aan de rechterzijde. Jammer dat het alleen maar een doorsnede is.
Nr. 166:   Gastredacteur Alain Derksen scande een familiealbum in vol met Carte de visite's. In dit album zitten onbekende portretten van de families Bruijsten, De Kleijn en Van Haren. Kunt u helpen hen te identificeren?
Nr. 165:   Ik heb nog een fotootje van de groep uit 1932 genietend van een drankje in een horecagelegenheid in de stad. Het zal moeilijk zijn om een antwoord te geven waar dit was, wellicht de stationsrestauratie?
Nr. 164: pasfoto's van kinderen Wennekes in 1958 Onlangs heeft mijn schoondochter ergens op een rommelmarkt een fotolijstje gekocht. Ze vond het langgerekte model zeer geschikt om er foto's van haar eigen drie kinderen mee in te lijsten. In het lijstje zitten echter nog drie pasfoto's van de oorspronkelijke eigenaar(s). Blijkens aantekeningen op de achterzijde betreffen het foto's uit 1958 van kinderen van een Nijmeegse familie.
Mijn schoondochter was het direct eens met mijn voorstel om het fotolijstje voorlopig intact te laten en het eerst digitaal aan te bieden aan Noviomagus.nl.
Wellicht herkent iemand (zich in) de portretjes. 
Nr. 163: Dolly Soetens ca 1945 Ik heb van mijn nicht uit Engeland deze foto gekregen, op de achterkant staat de naam "The infant". Haar vader (Eric) Earle White was tijdens de Tweede Wereldoorlog gestationeerd in Nijmegen
Hij kwam regelmatig op bezoek bij de familie Soetens, Groesbeekseweg 46. Op dit adres woonden drie vrouwen, Aunt May, aunt Nettie en "The infant". The infant werkte destijds bij de bibliotheek.
We weten niet of deze drie vrouwen familie van elkaar zijn. Mijn nicht zou graag willen weten wie "The infant" is, waarschijnlijk waren ze verliefd op elkaar. De foto is waarschijnlijk genomen Groesbeekseweg 48 het huis tegenover nr. 46, ongeveer 1945/46.
Nr. 162:   Van een kennis kreeg ik dit zoekplaatje, met de vraag wie en waar.
Nr. 161:   Herkent iemand een of meerdere kinderen op de foto en op welke locatie is de opname gemaakt? De opname is van Atelier Nico Grijpink te Nijmegen
Nr. 160: Sint Jorisstraat 2, DORDRECHT Volgens een opmerking op de achterkant van deze foto zou dit (ergens in) Nijmegen zijn, maar de vraag is waar. Op de winkelruiten staat: Behangerij & Stoffeerderij. NB De straat rechts loopt een beetje af.
Nr. 159: lagere school "St. Hubertus" aan de Kerkdijk in OOIJ Een van de vier foto's afkomstig uit een serie bestaande uit 138 opnamen die gemaakt zijn in Oktober 1945 tijdens een "Tour along the Battlefields, back to Juno Beach". Van deze foto van Nijmegen of omgeving ben ik op zoek naar het exacte adres, naam van het gebouw, of mogelijk nog andere gegevens.
Nr. 158: Uitgebrande Villa Elsbeek, Holleweg B 111, BEEK Een van de vier foto's afkomstig uit een serie bestaande uit 138 opnamen die gemaakt zijn in Oktober 1945 tijdens een "Tour along the Battlefields, back to Juno Beach". Van deze foto van Nijmegen of omgeving ben ik op zoek naar het exacte adres, naam van het gebouw, of mogelijk nog andere gegevens.
Nr. 157: Kwakkenbergweg ter hoogte van nr 92 Een van de vier foto's afkomstig uit een serie bestaande uit 138 opnamen die gemaakt zijn in Oktober 1945 tijdens een "Tour along the Battlefields, back to Juno Beach". Van deze foto van Nijmegen of omgeving ben ik op zoek naar het exacte adres, naam van het gebouw, of mogelijk nog andere gegevens.
Nr. 156: Protestantsch Tehuis "Levensavond", Kwakkenbergweg 320 Een van de vier foto's afkomstig uit een serie bestaande uit 138 opnamen die gemaakt zijn in Oktober 1945 tijdens een "Tour along the Battlefields, back to Juno Beach". Van deze foto van Nijmegen of omgeving ben ik op zoek naar het exacte adres, naam van het gebouw, of mogelijk nog andere gegevens.
Nr. 155: woonhuis Mr Franckenstraat 4 in 1903 Hierbij een fotoansichtkaart met hoogstwaarschijnlijk een afbeelding in Nijmegen. Welke locatie is hier afgebeeld?
Nr. 154:   Hierbij een fotoansichtkaart met hoogstwaarschijnlijk een afbeelding in Nijmegen. Welke locatie is hier afgebeeld?
Nr. 153:   Hierbij een fotoansichtkaart met hoogstwaarschijnlijk een afbeelding in Nijmegen. Welke locatie is hier afgebeeld?
Nr. 152: woonhuis Krayenhofflaan 24-26 Hierbij een fotoansichtkaart met hoogstwaarschijnlijk een afbeelding in Nijmegen. Welke locatie is hier afgebeeld?
Nr. 151: vrachtwagen van transportbedrijf Nieuwenhuizen op de Ooijsedijk bij de smederij van Hilbers In mijn Nijmegen-archief kwam ik bijgaande foto tegen die ik met geen mogelijkheid kan thuisbrengen.
Heeft iemand misschien een idee?
Nr. 150:   Hier is een foto van mijn 1e communie 1965. Vooraan in het midden ben ik.
De foto is gemaakt door een onbekende fotograaf in de achtertuin van de Brederostraat nummer 8.
Wie weet wie de anderen zijn?
Nr. 149:   Hier een foto van klas in Nijmegen gemaakt in de periode 1924-1934
Wie kan mij meer vertellen van deze foto
Nr. 148: marktplein van Apeldoorn met beeld van koning Willem I in 1947 Deze foto is uit 1947 afgedrukt door a. Zufang. De foto is gemaakt in Nijmegen, maar waar weet ik niet.
Mogelijk is het beeld (buste) in het midden een indicatie, samen met het gebouw op de achtergrond. Het is mogelijk een park, hoewel er wel auto's om heen staan.
Zou wel willen weten waar het is (was).
Nr. 147:   Tussen de familiefoto's vond ik er een paar, die niet thuis te brengen waren. Mijn vader vertelde eens dat hij in de benedenstad was opgegroeid. Hij woonde echter op de Acaciastraat toen hij trouwde. Een zusje van hem is dood geboren op het adres Achter Valburg in 1918. Zijn schoolfoto's zijn ook uit 1918 en 1919, dus dan zou deze foto wel eens gemaakt kunnen zijn in de Achter Valburg.
Herkent iemand dit huis of deze personen?
Waarschijnlijk zijn het Johennes Hermans en Friederike Overdijk. 
Nr. 146:   Tussen de foto's van een tante kwam ik deze tegen. 7 Jonge dames met een bord "Leve de Serena". Misschien Antonetta Schraven geboren in Hees in 1898 erbij?
Nr. 145:   Bazen en medewerkers van een aantal loodgietersbedrijven? In het midden van de achterste rij Frits Ehren? Helemaal rechts (in het midden) Theo Hermans.
Nr. 144:   Foto uit 1919 waarop Theo Hermans staat. Weet iemand welke school dit is geweest? 
Het moet ergens in de benedenstad geweest zijn. (Kan ook bij het Kronenburgerpark)
Nr. 143:   Tussen de familiefoto's vond ik er een paar, die niet thuis te brengen waren. Mijn vader vertelde eens dat hij in de benedenstad was opgegroeid. Hij woonde echter op de Acaciastraat toen hij trouwde. Een zusje van hem is dood geboren op het adres Achter Valburg in 1918. Zijn schoolfoto's zijn ook uit 1918 en 1919,
Weet iemand de lokatie van bovenstaande foto, een schoolklas uit 1918?
Nr. 142: woonhuis Huijgensstraat 6 in DEN HAAG Tussen mijn verzameling van aan Nijmegen gerelateerde foto's vond ik bijgaand exemplaar dat ik met geen mogelijkheid kan thuisbrengen.
Deze foto, op briefkaartformaat, is van een dusdanige resolutie dat ik met een sterke loep de tekst op het naambordje en het ovale schildje naast de deur heb kunnen ontcijferen.
Waar kan dit zijn (geweest)?
Nr. 141: Nijmeegse oud-mariniers bij voetbaltoernooi in Doorn in 1978 Dit is een foto van een eendaags voetbal team ,team leider was Jo Samson, de spelers zijn meerdere oud mariniers uit Nijmegen. Zijn er bezoekers die zich zelf herkennen of anderen spelers op deze foto? Deze foto is gemaakt in Doorn, mariniers-voetbaltoernooi 1978
Nr. 140: gelegenheidsteam Don Bosco Wolfskuil op veld DB Koninginnelaan 1949 of 1950? Hier een oude foto van V.V. Krayenhoff uit 1951. Zijn er bezoekers die mensen herkennen
of weten waar de foto genomen is?
Nr. 139:   Foto uit omstreeks 1946 vanuit de Montessorie kleuterschool, ik dacht aan de Oude Stadsgracht.
Zijn er nog mensen die zich hierop herkennen, zij moeten nu omstreeks 69-70 jaar zijn.
Nr. 138:   Foto uit omstreeks 1946 vanuit de Montessorie kleuterschool, ik dacht aan de Oude Stadsgracht.
Zijn er nog mensen die zich hierop herkennen, zij moeten nu omstreeks 69-70 jaar zijn.
Nr. 137:   Hierbij een foto uit het jubileumboekje uit 1960 "ter gelegenheid van het 40- jarig bestaan van de NKAPB (Nederlandse Katholieke Aannemers- en Patroonsbond, afdeling Nijmegen, gemaakt in 1960.
Welke aannemers zijn dit?
Nr. 136:   Hierbij een foto uit het jubileumboekje uit 1960 "ter gelegenheid van het 40- jarig bestaan van de NKAPB (Nederlandse Katholieke Aannemers- en Patroonsbond, afdeling Nijmegen, gemaakt in 1930 bij het 10 jarig bestaan. De foto is gemaakt in de tuin van de vereeniging.
Ik ben op zoek naar de namen van de aannemers en de pater.
Nr. 135:   Deze foto betreft een uitstapje van de Vrijwillige Brandweer Nijmegen naar Den Haag. De foto is gemaakt op de trappen van het Monument op Plein 1813 te Den Haag, gezien vanaf de Sophialaan. Jaartal zal zijn geweest rond 1962. Wie herkent er mensen?
Nr. 134:   Ik ben tijdens de verbouwing van ons ouderlijk huis in Weurt een foto tegengekomen die gebruikt was voor de achterplaat van een getuigschrift wat dateert van 1942.
Op deze foto staat een in aanbouw zijn pand, waarschijnlijk uit Nijmegen.
Wij zouden graag vernemen of iemand dit pand ergens thuis kan brengen.
Nr. 133:   Ik zou graag willen weten: wie er op deze foto staan, behalve mijn moeder Marie Kohlen, zij staat 2e van links, waar deze foto is genomen en wanneer.
Nr. 132: muziekkorps van het Leger des Heils bij het Koninklijk Instituut van de Tropen IN AMSTERDAM Hans van den Berg: "Op de achterzijde van de foto staat geschreven (in paarse inkt): Nijmegen 10 januari 1933; luitenant Schram bij ons gelogeerd. 
De voorstelling is duidelijk: een muziekkorps van het Leger des Heils, maar ik zou graag willen weten waar de opname is gemaakt."
Nr. 131:   Ik stuur deze foto van de B.B. (bescherming bevolking).
Mijn vader staat hierop (gele cirkel). (B.P. Sünnen)
Ik kan mij nog herinneren dat hij 1x per week moest oefenen ergens in Berg en Dal, met een blauwe overal, grijze helm en oranje epuletten op de schouder.
Wij speelden als kind "oorlogje" met zijn grijze helm. Deze leek op een engelse helm uit de oorlog.
Misschien zijn er nog mensen die zich dit kunnen herinneren.
Volgens mij is de auto een Bedfort c620 (voor de liefhebbers van auto's), op de deur van de auto staat een firmanaam Theo??????
Nr. 130:   Bijgaande foto komt uit het familie-album Van Rosendael dat elders op onze website is te zien. Ik heb niet de hoop dat iemand op deze foto herkend zal worden maar misschien zijn er wél mensen met een dergelijke foto die weten om welke school het hier gaat.
Nr. 129:   Bijgaande foto komt uit het familie-album Van Rosendael dat elders op onze website is te zien. Op het balkon zien we hoogstwaarschijnlijk familieleden van Van Rosendael. Geïnteresseerd ben ik in de locatie, mogelijk Nijmegen of Ubbergen
Nr. 128:   Bijgaande foto komt uit het familie-album Van Rosendael dat elders op onze website is te zien. Wie kan hier meer over vertellen. Wat voor soldaten zien we hier en waar zou de foto genomen kunnen zijn?
Nr. 127:   Bijgaande foto betreft een voetbalelftal van rond 1920 - 1930 (denken we). Het zou om SCE kunnen gaan. Op deze, en de vorige, foto staat Gerard van Kouwen uit Nijmegen, achteraan 4e van links. Hij heeft in ieder geval gevoetbald bij SCE en NEC. Gerard van Kouwen is in 1896 geboren in Afferden GE en in 1904 verhuist naar Nijmegen. Op deze foto is hij dan rond de 25 -35 jaar. 
De vraag is welke voetbalclub dit is, waar de foto genomen zou kunnen zijn en wie er allemaal op de foto staan.
Nr. 126:   Bijgaande foto betreft een voetbalelftal van rond 1920 - 1930 (denken we). Op deze, en de volgende, foto staat Gerard van Kouwen uit Nijmegen met een pijltje boven zijn hoofd. Hij heeft in ieder geval gevoetbald bij SCE en NEC. Gerard van Kouwen is in 1896 geboren in Afferden GE en in 1904 verhuist naar Nijmegen. Op deze foto is hij dan rond de 25 -35 jaar. 
De vraag is welke voetbalclub dit is, waar de foto genomen zou kunnen zijn en wie er allemaal op de foto staan.
Nr. 125:   Het mannetje op deze foto is mijn oom Willem Keijzer, geboren op 30 november 1907. Hij is, volgens het onderschrift in het fotoalbum, 2 jaar. De foto is dus mogelijk gemaakt in 1910. De familie woonde toen op de Groesbeeksedwarsweg, vermoedelijk op nummer 276. Ik weet dat niet precies, want ik moet afgaan op de gegevens in de adresboeken van Nijmegen. De kaarten van het bevolkingsregister zijn wat adressen betreft vrijwel onbruikbaar. Er staat maar één adres op, zonder te weten voor welke datum dat gold. Een jaar eerder woonden ze in dezelfde straat, maar op nummer 210.
Mijn concrete vraag: herkent iemand de huizen op de achtergrond? Met andere woorden is de foto inderdaad gemaakt achter het huis (waar toen nog braakliggend terrein lag).
Nr. 124:   Bovenstaande foto heb ik onlangs verworven. Op de achterzijde staat in potlood vermeld: "Nijmegen ca. 1920". Wat ik zie is dat de lantaarnpaal Nijmeegs aandoet, maar verder is het mij een raadsel waar dit tafereel op de foto is gezet. Wie heeft er suggesties?
Nr. 123: DAVINO ijskarretje op de Fransestraat begin jaren 40 Bijgaande foto is begin jaren '40 gemaakt tijdens de wekelijkse wandeling van de leerlingen van het Pensionaat Jonkerbosch. Vanille ijs van Davino kostte toen 3, 5 en 10 cent. Wie herkent de huizen op de achtergrond?
Nr. 122:   Soldaten in Nijmegen. Wie kan mij hier meer over vertellen. Ik weet alleen dat dit voor de oorlog is, en dat mijn vader Dhr. W.J. van Benthem erop staat. Mijn vader woonde toen aan de Weurtseweg
Nr. 121: elftal voetbalclub SCH in de Biezen Ik heb hier een foto van een voetbalvereniging uit Nijmegen. Ikzelf dacht dat het SCH was. Wie kan mij hier meer van vertellen?
Nr. 120:   Ik heb een foto gevonden van de H Hart kleuterschool die in de Krayenhofflaan stond. De enigste namen die bekend zijn is op de eerste rij 3e van links Sjaak Berkenhagen en op de tweede rij 4e van links Wim Otten. De zuster is zuster Servela.


Wie herkent er mensen op deze foto?
Nr. 119:   Mijn naam is Jimmy Sanchez. Oud inwoner van Nijmegen, nu woon ik reeds vijf jaar in Bangkok. Gedreven door sentiment of gewoon nieuwsgierige belangstelling bezoek ik soms uw website. Waar voor alle lof.
Het geval nu wil dat mijn oom Dhr. Candel te Zeist, op 88jarige leeftijd begonnen is zijn memoires in zijn notebook vast te leggen. Onlangs zond hij mij de volgende foto met de vraag of ik nog mensen herkende. Mijn oom is getrouwd met mevrouw Ria Gijp (26) de dochter van Dhr. en mevrouw Gijp (11, 28) ik ben hun kleinzoon, zoon van mevrouw Gonnie Gijp (29). Deze foto moet gemaakt zijn eind september 1944, kort nadat de Waalbrug door de Amerikaanse para's en Engelse tanks was veroverd. Wegens Duitse beschietingen met tanks en artillerie vanuit het Reichswald hebben de personen op de foto (buren) toen een tijd in de schuilkelders bij de kazerne, van wat nu Limos terrein is, tegenover de rijtjeshuizen in het gedeelte van de Koolemans Beynenstraat vanaf Groesbeekseweg tot Hoek van Heutzstraat, geslapen. Vraag van mijn oom is of ik nog meer mensen herken. Ik ben geboren in 1946 en anders dan de reeds vermelden ken ik niet. Ik heb mijn oom belooft u te verzoeken de foto op uw website te plaatsen in de hoop dat misschien anderen nog weten wie er op die foto staan. Hopelijk kunt u aan dit verzoek voldoen.
Nr. 118:   Deze opname van voor de wapperende vlag saluerende militairen (?) is gemaakt door Foto M. v.d. Bogaard, N. Nonnendaalscheweg 159, Nijmegen. Wie weet wat de voorstelling is en waar deze opname is gemaakt?
Nr. 117:   Deze foto toont een zaal met aandachtig naar een voordracht luisterende clerici en leken. De bisschop (in het midden met kalot) is, denk ik, mgr Suys, toenmalig bisschop van Den Bosch. Onder de pijl professor Titus Brandsma. Ik heb zelf het vermoeden dat er sprake is van een voordracht in het kader van een Mariacongres, ergens in de dertiger jaren. Gaarne zou ik willen weten de aard van de voorstelling, het jaar en de exacte locatie.
Nr. 116:   Deze opname van de bus van Karel Wolf lijkt mij gemaakt ergens op de Veluwe. Wie kan dat eventueel bevestigen?
Nr. 115: wagen van de St. Cunera Stoomzuivelfabriek Wijchen op het Mariënburg bij Zuiveloptocht in 1936 Deze foto is gemaakt in Nijmegen. De man bij de wagen is de heer Burgers uit Wijchen.
Zijn zoon wilde graag weten waar die foto is gemaakt in Nijmegen in 1936.
Nr. 114: 5e klas Jozefschool Nieuwe Marktstraat 1944 De herkomst van deze klassefoto is onbekend. Het betreft zeer waarschijnlijk een Nijmeegse school.
Wie herkent hier iets of iemand van?
Nr. 113: Volksdansgroep "De Vlinders" in 1941 Bij deze zend ik u een foto voor de rubriek Zoekplaatje. Mogelijk is deze interessant voor meerdere Nijmegenaren.
Het gaat om Volksdansgroep "De Vlinders", een afdeling van de KJV (Katholieke Jonge Vrouwen) waar mijn moeder, Marie van Keeken, in haar jeugd lid van was. Volgens de beschrijving op de achterzijde is de foto is op 9 juni 1941 genomen. Verder staat vermeld dat het een foto van Persbureau "De Gelderlander" betreft. Waarschijnlijk een promotiefoto ter ere van een bijzondere gelegenheid gemaakt.
De dansgroep oefende onder meer in de gymzaal van de Sint Jansschool aan de Groenestraat. Mijn moeder, Marie van Keeken zit op de eerste rij, tweede van links. Ze was op dat moment 25 jaar.
Vraag: Wie weet waar en waarom de foto is gemaakt en herkent meerdere personen op deze foto? Ik herken sommige gezichten wel, omdat een enkele dames nog jarenlang bij mijn moeder op bezoek kwamen, maar weet zelf helaas de bijbehorende namen niet meer te noemen.
Nr. 112: hulptransport Mack vrachtwagens van ATO van Gend en Loos in Neurenberg 1946 Hier een foto van vrachtwagens met als opschrift van Gend en Loos weet iemand waar en wanneer deze foto genomen is en waar n.v. A.T.O voor staat voorop staat een bordje waar volgens mij
douanevervoer op staat en wat voor een transport dit is ?
Nr. 111: Bewaarschool Dobbelmannweg ca 1947-1948 I was wondering if any one could tell me where this was. All I know I lived on the Muntweg in de noodwoning and maybe someone is in that picture. My brother and myself are in de picture. It was in the late 1940 ik denk 47-48.
Nr. 110:   Deze foto komt uit een Duits fotoalbum en zijn gemaakt in Nijmegen. Herkent er iemand mensen op deze foto?
Nr. 109: WIE op de Grote Markt voor nrs 34 en 35 in 1940-1944 Deze foto komt uit een Duits fotoalbum en zijn gemaakt in Nijmegen. Weet iemand waar deze foto gemaakt zou kunnen zijn en herkent er mensen?
Nr. 108: WIE voor Bakkerij Wennekes, St. Jorisstraat 4 in 1940-1944 Deze foto's komen uit een Duits fotoalbum en zijn gemaakt in Nijmegen. Weet iemand waar deze foto's gemaakt zouden kunnen zijn en herkent er mensen?
Nr. 107: Nijmeegsch Vaudeville Orkest Deze foto betreft het orkest "NVO". Vermoedelijk staan de letter voor Nijmeegsch .......... Orkest?
Wie kan mij meer over dit vrij grote (vooroorlogse) orkest vertellen. Ik heb het vermoeden dat het iets met de Dansschool Jan Ditsel te maken heeft.
Nr. 106: Martinio orkestje Bij het opbouwen van mijn stamboom kwam ik in het "sigarenkistje" van mijn grootvader foto's tegen van het orkestje Martinio. Mijn opa heeft in deze Nijmeegse 6-mans formatie meegespeeld. Ze traden op in Nijmegen, Arnhem e.o. Vermoedelijk ook bij de dansschool van Jan Ditsel op de Oranjesingel. Het orkestje moet in de 2e helft van de jaren '30 hebben bestaan. Namen van een paar orkestleden (zouden) zijn: Wim Nas accordeon (mijn grootvader) Hans van Let saxofoon Martha van Let Accordeon (de vrouw van Hans) trouwfoto aanwezig Als aanvulling kan ik nog meedelen dat het correspondentie-adres van Martinio was: Jodengas 17 in Nijmegen, telefoon 258.
Nr. 103: Healey op Canisiussingel Een foto van een "sportwagen" uit het einde van de jaren veertig. Het Gelders kenteken is M-26398.
De foto is vermoedelijk rond 1951/1952 gemaakt voor de praktijk van dr. William Penn. Prof. dr. Penn was sinds 1947 verbonden als roentgenoloog aan het Canisiusziekenhuis.
Mijn vragen zijn:
a. Was deze auto eigendom van dr. Penn?;
b. Welk merk en type auto is dit?;
c. De foto is gemaakt voor (vermoedelijk) de huispraktijk van dr. Penn. Welk adres kan dat geweest zijn?
Nr. 102:   Hier een foto van mijn vader Gerard van Meteren (met het schild van Johannes).
Ik zou graag weten wanneer en bij welke gelegenheid deze foto is gemaakt en of iemand nog bekenden herkent op deze foto. Ik schat in dat hij ergens in de dertiger jaren en op het Kelfkensbos gemaakt moet zijn.
Nr. 101: gezicht over VALKENBURG in Zuid-Limburg Hierbij stuur ik een scan van een kabinetfoto, gemaakt door fotograaf Ant. C. Reelick te Nijmegen. Ik dacht aanvankelijk dat het een opname van Beek was, maar dat blijkt toch niet zo te zijn. Waar het dan wel is, weet ik niet. 
Nr. 100: familie Huting tijdens de oorlog wonende in de Meidoornstraat Wie (her)kent iemand van deze foto? Het is vermoedelijk de familie Huting die tijdens of vlak na de oorlog woonde in de Meidoornstraat nr 24 in Nijmegen. Zij worden gezocht door de familie van de Canadese soldaat Ralph Peters die door hen tijdens of vlak na de oorlog verzorgd is en/of bij hen in huis is geweest.
Nr. 099:   Wie kan mij meer vertellen over deze foto. Het enige wat ik weet is dat hij genomen is in Nijmegen.
Het betreft de bond Holland - Canada deze foto is genomen in 1947 waarschijnlijk in het Verenigingsgebouw
Nr. 098: portret van Generaal-majoor W.F.K. Bischoff van Heemskerck (1852-1915) ca 1913 Via een erfenis kwam Marlies Nuijten in het bezit van bovenstaande foto en gaf deze ter publicatie aan Stichting Noviomagus.nl. De foto meet maar liefst 60 x 47,5 cm en is gemaakt door Fotograaf P.H. Kouw, Guyotstraat 6 te Nijmegen. Het moet een belangrijk personage zijn want op zijn borst hangen drie medailles. Belangrijkste vraag is natuurlijk; Wie is het en wat bindt deze persoon met Nijmegen?
Nr. 097:   Deze foto is in Nijmegen gemaakt, gezien de vlaggen en de afkorting moet het een speciale vereniging zijn. Wie kan mij meer vertellen over deze foto?
Nr. 096: familie van Benthem Deze foto is gemaakt bij fotograaf Steenmeyer aan de Lange Hezelstraat 91
Wie kan mij meer vertellen over deze familie
Nr. 095:   Deze oude klasse foto is een school in Nijmegen, wie kan mij meer vertellen over de naam van de school. Wat zijn de namen van de leerlingen.
Deze foto moet ongeveer gemaakt zijn in de periode 1924-1930
Nr. 094: "Zur front" Hoogstraat 35 te WAGENINGEN in 1940 Tijdens een sorteerdag dook tussen een stapel ansichtkaarten de bijgevoegde foto op:
Foto van werklieden die zo te zien bezig zijn met het plaatsen van nieuwe ruiten. Kan ik nergens plaatsten in Nijmegen. De tekst luidt: "1940 het bordje "Zur Front" herinnert aan de voorbije strijd".
Nr. 093: Het Rode Dorp in WAGENINGEN na inslag van V-1 26 maart 1943 Tijdens een sorteerdag dook tussen een stapel ansichtkaarten de bijgevoegde foto op:
Deze foto van het Rode Dorp heeft als tekst: "Een V1-bom verwoeste het Rode Dorp."
Nr. 092: Verwoeste Grote Kerk aan de Markt in WAGENINGEN Tijdens een sorteerdag dook tussen een stapel ansichtkaarten de bijgevoegde foto op:
De achterzijde van de foto van de verwoeste kerk heeft de tekst: "De Nederland Hervormde Kerk werd de eerste keer verwoest in 1940" Of deze kerk in Nijmegen heeft gestaan of nog staat weet ik niet.
Nr. 089:   Mijn moeder, Truus Rikken 82 jaar, wilde haar foto's opruimen. Ik wilde ze graag hebben. Ik heb 2 foto's waar ze zelf opstaat, één als klein meisje met een grote strik, op de voorgrond onderaan links. Groepsfoto buurtkinderen, misschien Groesbeeksedwarsweg? Mijn moeder woonde in de Fort kijk in de Potstraat 2, haar vader was schoenmaker Laurens Rikken. Op de winkelruit staat EIGEN GESLACHT HOLLANDSCH VLEESCH, nummer 96. Misschien wordt iemand herkend?
Nr. 088:   Mijn moeder, Truus Rikken 82 jaar, wilde haar foto's opruimen. Ik wilde ze graag hebben. Ik heb 2 foto's waar ze zelf opstaat.
Op deze foto staat Banketbakkerij Lunchroom, en IJS, waar precies? Mijn moeder is 2e van rechts onderaan, met lichte regenjas. Misschien wordt iemand herkend?
Nr. 087:   Dit is waarschijnlijk nabij de hoek Hatertseveldweg-Asterstraat. Op de hoek aan de rechterkant zat vroeger Hermans, dat was een soort sigarenwinkeltje. De personen op de foto zijn mij verder allemaal onbekend. Wie herkent er mensen?
Nr. 086: A.G. Christiaans als collectant voor het Marine Sanatorium Fonds De man is Antonius Gerardus Christiaans, mijn overgrootvader. Ik vroeg me af of iemand wist wat Vonkvrij is. In de 'mand' die hij vasthoudt staat ook nog een collectebusje en aan de zijkant staat 'Ten Bate M.S.F".
Nr. 085:   Ik heb hier een foto uit 1944. Deze is genomen in de schuilkelder naast Terminus onder de spoorbaan. Ik dacht dat daar vroeger de centrale was. De meeste mensen zijn van de benedenstad. Op de foto zit ik op de schoot van mijn moeder, en mijn vader zit er naast, ze noemde hem vroeger Hes Mallo. Wie weet er meer te vertellen of herkent mensen?
Nr. 084:   Hopelijk kunnen de bezoekers van Noviomagus.nl iets meer vertellen over bijgaande foto uit 1944.
Nr. 083: gasten bij huwelijk van Truus Zwartjes met een Canadees Deze foto is gemaakt net na de bevrijding van Nijmegen, een huwelijk op de Oude Graafseweg.
Wie herkent zich op de foto, en wie kan mij meer informatie geven over deze foto
Nr. 082: groep Nederlandse militairen op de Nijmeegsebaan ter hoogte van Sionshof Deze foto is genomen met de mobilisatie in Nijmegen. Wie kan mij meer informatie geven over deze foto?
Nr. 080: bidprentje van Johannes Theodores Van Benthem, als militair in 1942 op Java omgekomen Wie kan mij helpen aan informatie over bijgaand bidprentje betreffende Johannes Theodorus van Benthem?
Nr. 078:   Dit is vermoedelijk een foto van het 25 jarig huwelijk van Albertus Schamp en Anna Maria Aldenhoven uit 1933. De foto is gemaakt op de Oude Graafseweg tegenover huisnummer 88.
Ik zou heel graag willen weten wie er op deze foto staat.
Nr. 077:   Mijn vader heeft 25 jaar op de Nyma gewerkt. Hij werkte op de spinnerij als voorman. Naast de vele uren die hij werkte was hij in het bedrijf zeer aktief. Zo was hij ondermeer drie keer voorzitter nl. van de personeelsvereniging, van de E.H.B.O. en van de toneelvereniging van de Nyma.
De foto is gemaakt van een busreisje met de personeelsvereniging en dat moet geweest zijn midden 50-er jaren. Geheel links staat mijn vader en twee plaatsen verder sta ik als jong knulletje.
Misschien zijn er nog mensen die iemand herkennen, dan graag even een berichtje naar Noviomagus.
Nr. 076: nog onbekend gezelschap voor het gemeentehuis van HENGELO Onlangs kregen we van Henk Okkerse een stapeltje foto's die hij via-via in zijn bezit had gekregen. Het zou kunnen zijn dat de foto's gerelateerd zijn aan een familie van Haren uit Nijmegen. We vragen ons af welk gezelschap hierboven poseert voor de fotograaf en wat de precieze locatie is. Herkent iemand mensen op deze foto? Onderaan deze pagina wordt de foto in twee delen vergroot afgebeeld.
Nr. 075:   Onlangs kregen we van Henk Okkerse een stapeltje foto's die hij via-via in zijn bezit had gekregen. Het zou kunnen zijn dat de foto's gerelateerd zijn aan een familie van Haren uit Nijmegen. We vragen ons af ter gelegenheid waarvan bovenstaande foto is genomen, en waar deze stoet zich bevindt. Herkent iemand bijvoorbeeld het meegedragen vaandel? Midden-boven heeft de foto een inscriptie "11 j" wat zou kunnen slaan op de leeftijd van een van de afgebeelde kinderen. Herkent iemand personen op deze foto?
Nr. 074: bloemenverkopers voor de Nutsschool aan het Hertogplein jaren 30 Onlangs kregen we van Henk Okkerse een stapeltje foto's die hij via-via in zijn bezit had gekregen. Het zou kunnen zijn dat de foto's gerelateerd zijn aan een familie van Haren uit Nijmegen. We vragen ons af waar bovenstaande foto is genomen, wie de personen zijn en ter gelegenheid waarvan dit aandoenlijke tafereel is vastgelegd.
Nr. 073: woonhuis hoek Berg en Dalseweg / Broerweg Onlangs kregen we van Henk Okkerse een stapeltje foto's die hij via-via in zijn bezit had gekregen. Het zou kunnen zijn dat de foto's gerelateerd zijn aan een familie van Haren uit Nijmegen. We vragen ons af wie bovenstaand pand herkent en aan wie het toebehoord.
Nr. 068:   Ik zou graag willen weten wie de man is op bijgevoegd portretschilderij.
Wat is het geval ? Wij zijn bezig met de oprichting en ontwikkeling van een groepspraktijk voor psychologie en psychiatrie in Nijmegen. Onze praktijk zal gevestigd worden in het pand 2e Oude Heselaan 173a, de voormalige Bethelschool. Bij renovatiewerkzaamheden, nadat de krakers vertrokken waren, kwam een buurtbewoner naar ons toe en overhandigde het schilderij. Hij voegde hieraan toe : “deze man hoort bij dit pand.” Waarom werd ons echter niet duidelijk.
Ik zou graag willen weten wie de man op dit schilderij is en wat zijn relatie is tot het pand 2e Oude Heselaan 173a.
Nr. 067:   Hierbij een klassenfoto van de eerste klas van de noodschool aan de Acaciastraat. Schooljaar 1951-1952. De onderwijzer was volgens mij broeder Riebrecht. Ik sta er pal naast. Wie kent zichzelf hierop terug?
Nr. 066:   Hierbij stuur ik je een foto, die ik onlangs verwierf, waarop staat afgebeeld, zoals het bord, dat de twee jongens in het midden vasthouden, aangeeft: Chr Jongensclub Excelsior Nijmegen. Op de achterzijde staat - in pen - geschreven: Knapen Vereeniging Excelsior Nijmegen en links daarvan: P W Boosma. Mijn verzoek aan de kijkers is tweeledig: Wie weet meer te vertellen over deze vereniging en waar is de opname gemaakt?
Nr. 065: familie Walner Deze foto zal wel gemaakt zijn toen een soldaat thuiskwam uit Nederlands Indië, en toen de hele familie op de foto ging. Deze familie hierop is de familie Walner, maar wie weet de namen van de mensen die erop staan?
Nr. 064: gezinsportret Zwartkruis Christiaans Gemaakt in 1935, hierop staat rechts Johannes Zwartkruis, en het linker meisje is Bertha Zwartkruis.
Johannes Zwartkruis was gehuwd met Anna Hendrika Jansen, weduwe van Antoon Christiaans.
Waarschijnlijk hebben ze in de oorlogsjaren tegenover het Maasplein gewoond en zijn later de kinderen na het overlijden van hun vader en moeder in een weeshuis geplaatst. Graag zou ik willen weten wie de andere personen zijn, en of Bertha Zwartkruis nog in leven is.
Nr. 063: echtpaar Antonius Gerardus Christiaans en Maatje Duvekot in 1928 Deze foto komt uit 1928, met Maatje Duvekot en Antonius Gerardus Christiaans. Hij was Korporaal Konstabel bij de Koninklijke Marine en is geboren en getogen in Nijmegen. Maatje Duvekot komt uit Zeeland maar heeft na het huwelijk in Nijmegen gewoond tot 1944. Ik zou graag willen weten of er mensen zijn die mij meer kunnen vertelen over mijn overgrootouders, Maatje Duvekot en Antonius Gerardus Christiaans.
Nr. 062:   De vrouw linksonder is Maatje Duvekot, heeft in Nijmegen gewoond tot ze in 1944 op 36 jarige leeftijd stierf. Misschien dat dit bij een toneelgroepje gemaakt is waar ze aan deel nam maar meer zou ik er niet vanaf weten. Graag zou ik willen weten wie de andere personen op de foto zijn en waar deze gemaakt kan zijn.
Nr. 061:   Deze foto is waarschijnlijk in de oorlogsjaren gemaakt, vlakbij een bedrijfje dat "Wouters" heette, volgens mijn oma. Het meisje is Antonia Christiaans. Graag zou ik willen weten waar deze foto gemaakt is en wie de jongen op de foto is.
Nr. 060: familie Walner bij 50-jarige bruiloft in de Marsstraat Hierbij zou ik graag willen weten wie de personen zijn op de foto, het is in ieder geval een foto ter ere van een jarig bruidspaar, waarschijnlijk is deze foto uit de jaren '50.
Nr. 059:   Van deze foto weet ik heel weinig af, waarschijnlijk zijn dit drie mannen uit de familie Christiaans.
Bij deze foto zou ik graag willen weten waar deze foto gemaakt is en wie de personen erop zijn.
Nr. 058:   Dit is een foto van het zangkoor "Stem des Volks, gemaakt in ca 1937-1938. Locatie is voor het gebouw "De Vereeniging" aan het Keizer Karelplein in Nijmegen. Mijn moeder zong destijds in dit koor en staat op de 2e rij geheel links. Herkent iemand nog meer mensen op deze foto? Kan iemand bevestigen dat de heer geheel links Dhr. Corduwener is?
Nr. 057:   Onlangs heb ik op het prikbord een vraag gesteld of iemand bekend is met families die aan de Marialaan te Nijmegen gewoond hebben. Het gaat wellicht om de families van Rijn of Meester.
Dit weet ik echter niet zeker. Zijn een aantal van de mensen die op deze foto staan bij iemand bekend? De foto is waarschijnlijk achter de woning Marialaan 76 genomen. Graag zou ik ook graag willen weten welke kerk op de achtergrond van de foto afgebeeld staat. De foto is rond 1934
gemaakt.
Nr. 056: klassenfoto's noodschool Acaciastraat Wie kan mij vertellen wie er op de foto staat ?
Klassefoto, 4e of 5e klas van de lagere school aan de Acaciastraat in Nijmegen.
Nr. 055:   Ik zou graag willen weten welke groep is geportretteerd (een zangkoor?) en de locatie. In het midden een geestelijke, zo te zien een pater Jezuïet.
Nr. 054:   Ik hoop op deze website iemand te treffen die ongeveer tegelijkertijd met mij op de mulo 'de Klokkenberg' zat.
Natuurlijk herinner ik mij Dhr. Tap, maar de andere namen zeggen mij niet zoveel. Ik herinner mij o.m. de volgende namen: Jan Heshusius, Jopie Schreuder, Mientje Donkelaar. Misschien herkent u iemand van deze foto. Met het pijltje ben ik.
Nr. 053:   Mijn Broer, Frans (Vermeulen) stuurde mij net foto's van toen hij op de bewaarschool was bij de Christus Koning Kerk. De onderste foto aan de rechtse kant is Frans. Kennen jullie hem nog daar van? Of een van de meisjes die om de tafel zitten? Hij was schijnbaar de enigste jongen aan die tafel.
Groeten van een oud buurmeisje, Annie Wendlandt/Vermeulen
Nr. 052:   Klassenfoto Bethel-bewaarschool aan de (Tweede) Oude Heselaan. Hoogstwaarschijnlijk 1945/1946. Wie herkent zichzelf en/of anderen?
Nr. 051:   Ik zou bijzonder graag willen weten waar deze opname is gemaakt en eventueel ook bij welke gelegenheid deze foto is gemaakt.
Nr. 050: villa Graafseweg 45 Ik zou graag willen weten welk huis hier staat afgebeeld? De enige informatie die ik bezit is de uitgever namelijk: Th. A. Sanders, Nijmegen
Nr. 049: Hotel-Pension-Theeschenkerij “De Zonnebloem” aan de Groenestraat Hotel-Pension-Theeschenkerij “De Zonnebloem” in Hatert. Het is eigendom geweest van ong. 1910 tot ong.1919 van mijn grootvader P.A.J. Buschenhenke. Mijn vader Bob is er in 1913 geboren en zijn zus Thea een paar jaar later. Zoals u ziet is het geen niemendalletje een behoorlijk gebouw met een soort kas eraan… Het lag ook in een redelijk groot park. Op het fietsenrek staat volgens mij Tasche en Co. Mijn vader en tante zijn allebei al lang overleden.
Voor mijn genealogische berichtgeving zou het wel mooi zijn wat meer te weten over De Zonnebloem.
Nr. 048:   Een foto van de Nijmeegse Veiling aan de Marialaan met het personeel. Wie herkent er mensen?
Nr. 047:   Een foto die toentertijd op de Nijmeegse Veiling aan de Marialaan is gemaakt. Weet iemand misschien wanneer en wie hier evt. opstaan? Ik weet intussen wel dat de eerste dame Truus Tassenaar is
Nr. 046: bijkantoor Bank van Leening Waldeck Pyrmontsingel 14-16 ca 1913 Uit het fotoalbum van de familie Reijnen komt bovenstaande foto. Het betreft waarschijnlijk de Bijbank van Leening. Datering ca 1913. Wie weet er iets te vertellen over dit gebouw en de locatie?
Nr. 045: zangkoor 'Cantemus Domino' bij de trap van het RK Weeshuis aan de Doddendaal in 1924 Uit het foto-album van de familie Reijnen komt bovenstaande foto, te dateren 1924. Omcirkeld is A. Th. Reijnen. Verdere associatie: Koor Cantemus Domino. Is dit Nijmegen en waar?
Nr. 044: Slot ZEIST Ik spaar stereofoto's uit de periode 1860-1900 en ik heb er onlangs drie van omstreeks 1900 gekocht waarvan ik bij aanschaf dacht dat ze van Nijmegen zijn. Een van de foto's is vast een of ander park. Maar welk park? Ik heb er een foto van bijgevoegd in de hoop dat jullie er naar zouden willen kijken en mij zouden kunnen bevestigen of dit inderdaad Nijmegen is en zo ja, welk park en welk gebouw is dit?
Nr. 043: Gereformeerde Kerk aan de Bijleveldsingel Bovenstaande ansichtkaart zou een Nijmeegse kerk kunnen zijn. Hij is aangeschaft in de veronderstelling dat het hier om een vroege afbeelding van de kerk in Brakkenstein zou gaan. Wie herkent deze kerk?
Nr. 042: portret van J. L. Heinrichs, dirigent van het Nijmeegs Mannenkoor Op onze website staat in een van de gastredactiebijdragen het volgende te lezen: Op bovenstaande foto, gemaakt door Wilhelm Ivens, staat Piet Kerkhoff afgebeeld. De foto is in ieder geval voor 1890 genomen. Hierop kwam de volgende reactie binnen:
"Piet Kerkhoff, zoals gefotografeerd door Wilhelm Ivens, kennen wij, van het Nijmeegs Mannenkoor, al sinds mensenheugenis als J. L. Heinrichs, dirigent van ons koor van 1865 tot 1885. De foto is gebruikt in het door Maarten Jan Dongelmans geschreven herdenkingsboek "De muze tot geleide", wat integraal op de website van het Nijmeegs Mannenkoor is opgenomen. Eén van beide opnamen is gespiegeld weergegeven (ik denk die van ons), maar het is dezelfde man."
Wie kan hier nog meer zijn licht over laten schijnen?
Nr. 041: slooppanden omgeving Priemstraat Nonnenstraat in 1962 Binnenstad van Nijmegen in 1962. Wie kan dit preciezer lokaliseren?
Nr. 040:   Weet iemand welk gezelschap we hier zien en waar deze foto is genomen? Afz: Br. Leinus(?)
Nr. 039:   Ik zou bijzonder graag willen weten de plaats waar de opname is gemaakt en dan eventueel ook wat de voorstelling is en/of wie de personen zijn die erop staan afgebeeld. Maar mij gaat het in de eerste plaats om de locatie.
Nr. 038:   Ik zou bijzonder graag willen weten de plaats waar de opname is gemaakt en dan eventueel ook wat de voorstelling is en/of wie de personen zijn die erop staan afgebeeld. Maar mij gaat het in de eerste plaats om de locatie.
Nr. 037:   Ik zou bijzonder graag willen weten de plaats waar de opname is gemaakt en dan eventueel ook wat de voorstelling is en/of wie de personen zijn die erop staan afgebeeld. Maar mij gaat het in de eerste plaats om de locatie.
Nr. 036: zangvereniging Ibis van Papierfabriek Gelderland bij het Unitas-gebouw Ik zou bijzonder graag willen weten de plaats waar de opname is gemaakt en dan eventueel ook wat de voorstelling is en/of wie de personen zijn die erop staan afgebeeld. Maar mij gaat het in de eerste plaats om de locatie.
Nr. 035:   Ik zou bijzonder graag willen weten de plaats waar de opname is gemaakt en dan eventueel ook wat de voorstelling is en/of wie de personen zijn die erop staan afgebeeld. Maar mij gaat het in de eerste plaats om de locatie.
Nr. 034: arbeiders muziekvereniging "Onze Kracht" op nog onbekende locatie Ik zou bijzonder graag willen weten de plaats waar de opname is gemaakt en dan eventueel ook wat de voorstelling is en/of wie de personen zijn die erop staan afgebeeld. Maar mij gaat het in de eerste plaats om de locatie.
Nr. 033: arbeiders muziekvereniging "Onze Kracht" bij muziekkiosk in de tuin van de Vereeniging Ik zou bijzonder graag willen weten de plaats waar de opname is gemaakt en dan eventueel ook wat de voorstelling is en/of wie de personen zijn die erop staan afgebeeld. Maar mij gaat het in de eerste plaats om de locatie.
Nr. 032:   Ik zou bijzonder graag willen weten de plaats waar de opname is gemaakt en dan eventueel ook wat de voorstelling is en/of wie de personen zijn die erop staan afgebeeld. Maar mij gaat het in de eerste plaats om de locatie.
Nr. 031:   Ik zou bijzonder graag willen weten de plaats waar de opname is gemaakt en dan eventueel ook wat de voorstelling is en/of wie de personen zijn die erop staan afgebeeld. Maar mij gaat het in de eerste plaats om de locatie.
Nr. 030:   Ik zou bijzonder graag willen weten de plaats waar de opname is gemaakt en dan eventueel ook wat de voorstelling is en/of wie de personen zijn die erop staan afgebeeld. Maar mij gaat het in de eerste plaats om de locatie.
Nr. 029:   Wie herkent de school en/of personen die op deze schoolfoto, gemaakt in Nijmegen staan?
Nr. 028:   Verzamelaar Hans van den Berg zou over bovenstaande foto graag nadere gegevens ontvangen. Ter informatie kan hij melden: Poserende personeelsleden. Ik dacht zelf aan drukkerij Bloembergen & Santee aan de Stieltjesstraat. Fotograaf: PH Kouw, Nijmegen.
Ter aanvulling: Blijkens een stempel op de keerzijde van de foto is de foto genomen door fotograaf P.H. Kouw, van Broeckhuysenstraat 19, Nijmegen.
Nr. 027: Huize Meervliet in VELSEN Verzamelaar Hans van den Berg zou over bovenstaande foto graag nadere gegevens ontvangen. Ter informatie kan hij melden: Mogelijk Hees. Op de (electriciteits/telefoon-)paal, rechts van het midden, staat nr. 133.
Nr. 026: gekostumeerde groep bij optocht op de Ossenmarkt in GRONINGEN Verzamelaar Hans van den Berg zou over bovenstaande foto graag nadere informatie ontvangen. Ter informatie kan hij melden: Optocht. Mogelijk Les Precieuses Ridicules. Foto: Hotel Groot Berg en Dal.
Nr. 025:   Verzamelaar Hans van den Berg zou over bovenstaande foto graag nadere gegevens ontvangen. Ter informatie kan hij melden: Gezelschap bij een tuinvijver. Achtergrond hotel (?)
Nr. 024: woonhuizen Westeinde in VOORBURG Verzamelaar Hans van den Berg zou over bovenstaande foto graag nadere gegevens ontvangen. Ter informatie kan hij melden: De tekst op de achterkant luidt: 'Mam, dit is de Groesestraatweg in Nijmegen'. Gestuurd aan Mevr. Sneevliet in Amsterdam. Mogelijk Groesbeekscheweg, verdwenen panden.
Nr. 023: Huize Driewegen nabij splitsing St.Annastraat-Hatertseweg in 1901 Verzamelaar Hans van den Berg vraagt zich af welk huis op deze kaart staat afgebeeld en wie de schrijver Th. B. is. Aanvullende informatie: Deze fotokaart is verzonden door Th. B. aan Anth. Nolet, Graafsestraat 98, Nijmegen, en heeft een poststempel Nijmegen 30 december 1901.
Nr. 022: tabakszaak op de hoek Groesbeeksedwarsweg / van Heutszstraat De eigenaar van deze foto vraagt zich af waar deze tabakszaak zat. Het huisnummer is 310.
Nr. 021: elftal voetbalclub Kolping De eigenaar van deze foto meldt dat het hier om een elftal gaat van de voetbalvereniging Kolping. Wie herkent er mensen op deze foto?
Nr. 020: Britse militaire voertuigen bij het station tijdens Operatie Market Garden in 1944 Dhr. Pruijsten vraag zich af waar bovenstaande foto van deze militairen is genomen en of hij te dateren is.
Nr. 019: verwoeste panden bij de hoek van de Grote Markt en de Broerstraat Dhr. Pruijsten zou graag de precieze locatie van deze foto met bombardementsschade willen weten.
Nr. 018: mozaïek van de hand van Hans Truijen in 1962 aangebracht op de begraafplaats Vredehof Op de algemene begraafplaats Vredehof aan de Weg door Jonkerbos zit bij de ingang een mozaïek van 10 x 0,75 meter (zie foto's). Waarschijnlijk is dit kunstwerk bij de bouw van de aula in of omstreeks 1960 aangebracht. Tot nu toe kon niemand antwoord geven op de vraag wie de maker van dit kunstwerk is. Hopelijk biedt noviomagus.nl uitkomst.
Nr. 017:   Chanet Ruijzenaars- van Scheppingen: Mijn moeder, Miny Keler, is in Nijmegen geboren in 1925 en heeft op deze kleuterschool gezeten. Mijn vraag is, zou misschien iemand kunnen vertellen welke kleuterschool dit is? En misschien herkent iemand zichzelf of een ander. Ze heeft maar heel kort in Nijmegen gewoond, omdat haar vader van de spoorwegen werkte. Ik probeer ook nog haar woon-adres in Nijmegen te achterhalen. Mijn moeder is in 1992 overleden op 66 jarige leeftijd en niemand uit haar familie die mij deze informatie kan geven. Zelf ben ik haar jongste dochter en woon in Almere. Ik hoop dat iemand deze school herkent.
Nr. 016: stoomrijtuig Noviomagum Ik ben thans bezig met de bouw van een model van het eerste stoomrijtuig, het" Noviomagum" gebouwd door Peter van Rijn, een geweermaker in Nijmegen. In 1886 stond een foto en beschrijving in de Katholieke Illustratie,later in 1953 heeft de foto uit de  bijlage gestaan in het blad "AUTO" t.g.v.het 50 jarig jubileum van dit tijdschrift. De heer Th.A.Engelen (oud Nijmegenaar) heeft hier ook al een artikel geschreven in "De Modelbouwer". Om het model van mij nog beter te doen lijken op het  origineel zoek ik nog wat meer gegevens. Mijn vraag is dus, Is er iets meer bekend foto`s of gegevens van dit stoomrijtuig. Zijn er mischien mensen (oudjes) die nog iets meer weten over dit rijtuig? Graag zou ik nog iets willen weten over de besturing, was terugrijden mogelijk,of is dit rijtuig soms te zien in oude films van Nijmegen? De informatie (foto) die ik nu heb komt uit het archief van de gemeente. Het rijtuig is op een gegeven moment verkocht en de Duitse grens overgegaan.Waarnaartoe is mij niet bekend. Mocht er nu iets meer bekent zijn van dit stoomrijtuig dan zou ik dit graag vernemen.
Nr. 015:   Hierbij een foto die gemaakt schijnt te zijn in Nijmegen, in 1934, maar waar? Wie er op staan, lijkt me wat veel gevraagd. Ik ben benieuwd.
Nr. 014: Bakkerij aan de Graafseweg 239 in DEN BOSCH Dhr. J. van Lith fotografeerde in 1954 deze bakkerij, alleen is niet meer bekend waar. Het zou in Nijmegen kunnen zijn maar 's-Hertogenbosch is ook een mogelijkheid. Wie weet er meer over te vertellen?
Nr. 013: Bakkerij Verhallen Dekkers, Ridderstraat 14 in DEN BOSCH Dhr. J. van Lith fotografeerde in 1954 deze bakkerij, alleen is niet meer bekend waar. Het zou in Nijmegen kunnen zijn maar 's-Hertogenbosch is ook een mogelijkheid. Wie weet er meer over te vertellen?
Nr. 012:   Dhr. J. van Lith fotografeerde in 1954 deze bakkerij, alleen is niet meer bekend waar. Het zou in Nijmegen kunnen zijn maar 's-Hertogenbosch is ook een mogelijkheid. Wie weet er meer over te vertellen?
Nr. 011: plattegrond bakkerij Linssen Groesbeeksedwarsweg Hierbij enkele foto’s van bouwtekeningen van de bakkerij die mijn opa, Jac. Linssen, in 1921 aan de Groesbeeksedwarsweg heeft gebouwd. Ik probeer erachter te komen waar die bakkerij precies is geweest maar kan het niet meer terug vinden. Ik zou het leuk vinden om ook een foto bij de tekeningen van dat pand te hebben. Als iemand iets weet hoor ik dat graag.
Nr. 010: Bakkerij Monbaliu, Van Noremborghstraat 109 in DEN BOSCH Dhr. J. van Lith fotografeerde in 1954 deze bakkerij, alleen is niet meer bekend waar. Het zou in Nijmegen kunnen zijn maar 's-Hertogenbosch is ook een mogelijkheid. Wie weet er meer over te vertellen?
Nr. 009: Bakkerij J. de Kort, Boschdijkstraat 21 te 'S-HERTOGENBOSCH in 1954 Dhr. J. van Lith fotografeerde in 1954 deze bakkerij, alleen is niet meer bekend waar. Het zou in Nijmegen kunnen zijn maar 's-Hertogenbosch is ook een mogelijkheid. Wie weet er meer over te vertellen?
Nr. 008: Bakkerij A. van Riel, Achterstraat 6 te HELVOIRT Dhr. J. van Lith fotografeerde in 1954 deze bakkerij, alleen is niet meer bekend waar. Het zou in Nijmegen kunnen zijn maar 's-Hertogenbosch is ook een mogelijkheid. Wie weet er meer over te vertellen?
Nr. 007: Bakkerij Van Vugt, Hinthamerstraat 199 in DEN BOSCH Dhr. J. van Lith fotografeerde in 1954 deze bakkerij, alleen is niet meer bekend waar. Het zou in Nijmegen kunnen zijn maar 's-Hertogenbosch is ook een mogelijkheid. Wie weet er meer over te vertellen?
Nr. 006: Bakkerij C. van Rosmalen, Stationsstraat 9 in ROSMALEN Dhr. J. van Lith fotografeerde in 1954 deze bakkerij, alleen is niet meer bekend waar. Het zou in Nijmegen kunnen zijn maar 's-Hertogenbosch is ook een mogelijkheid. Wie weet er meer over te vertellen?
Nr. 005: stalen deuren voor de Waalbrug in de mobilisatietijd Ron Disveld vraagt zich af wat deze foto van deze defensiestelling op de Waalbrug te betekenen heeft?
Nr. 004: oorlogsschade aan Griftdijk Zuid 43 in Lent Ron Disveld bezit deze foto van, waarschijnlijk, oorlogsschade in Nijmegen of Lent. Wie herkent er iets?
Nr. 003: oorlogsschade aan Griftdijk Zuid 43 in Lent Ron Disveld bezit deze foto van, waarschijnlijk, oorlogsschade in Nijmegen of Lent. Wie herkent er iets?
Nr. 002: oorlogsschade aan Griftdijk Zuid 43 in Lent Ron Disveld bezit deze foto van, waarschijnlijk, oorlogsschade in Nijmegen of Lent. Wie herkent er iets?
Nr. 001: Sherman Tank bij de pastorie van de Hervormde Kerk in Lent Ron Disveld's vader fotografeerde deze (waarschijnlijk Canadese) militair bovenop een tank, ergens in Nijmegen of Lent. Wie weet er meer over te vertellen?

terug


REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
onthoud dit (1 uur)