zoekplaatje

Weet u ons iets meer te vertellen over de hierboven getoonde foto (datum, lokatie, gebeurtenis en/of personen), reageer dan. Ook herinneringen aan hetgeen hierboven te zien is zijn natuurlijk welkom!

Dit zoekplaatje is OPGELOST, maar REAGEER gerust als u aanvullende informatie heeft.

Vraag:

Deze foto is uit 1947 afgedrukt door a. Zufang. De foto is gemaakt in Nijmegen, maar waar weet ik niet. Mogelijk is het beeld (buste) in het midden een indicatie, samen met het gebouw op de achtergrond. Het is mogelijk een park, hoewel er wel auto's om heen staan.

Zou wel willen weten waar het is (was).

Collectie: Hennie van Wees

terug

Reactie 1:

Theo Wijlemans, 08-05-2010: De dame met de witte broek lijkt wel mijn Tante Wil Nijhof-Wijlemans en de man achter haar is volgens mij Henk Nijhof. Waar de foto is gemaakt? Ik zou het niet weten.

Reactie 2:

Theo Binnendijk, 09-05-2010: Boven de entree van het gebouw links lijkt “Hotel” te staan. Verder hebben beide dames een racket in de hand, dus zou er een tennisbaan in de buurt kunnen liggen. Die combinatie hotel + tennisbaan zou ons verder kunnen brengen. Het feit dat er nu al personen herkend worden, betekent nog niet dat het in Nijmegen is. Nijmegenaren op vakantie lijkt me meer voor de hand liggen.

Reactie 3:

Hennie van Wees, 11-05-2010: Aanvullende info: De vrouw op de voorgrond is Bep van der Horst (mijn moeder). De foto komt uit het album met wandelfoto's, en gezien de kleding was dit ook tijdens een tocht. Bep woonde aan de Bosbesstraat, (Wolfskuil).
De foto is in werkelijkheid best wel klein en erg donker. Helaas krijg ik het gezicht van de man (Henk Nijhof?) niet verder en helderder gescand en bewerkt.

Reactie 4:

Theo Binnendijk, 13-05-2010: Sorry Hennie, met die tennisrackets zat ik helemaal fout, het zijn de hengsels van een tas. Dus tennisbaan gauw vergeten, blijft het hotel. U wist dus al dat het om uw moeder gaat en bovendien dat het wandelfoto’s zijn.

Weet u wellicht ook aan welke wandeltochten uw moeder zoal deelnam? Bleef dat beperkt tot Nijmegen en omgeving of ging ze ook wel eens de grens over? Dat kan de zoektocht beperken tot een kleiner gebied. Een raming van het tijdvak (leeftijd moeder; type auto’s) kan ook helpen.

Reactie 5:

Theo Wijlemans, 13-05-2010: De vrouw in het wit, Wil Wijlemans was haar naam, woonde op de Looimolenweg, en zou dus best een vriendin kunnen zijn van Bep van der Horst.

Reactie 6:

Hennie van Wees, 15-05-2010: Bep woonde (na de oorlog) aan de Bosbesstraat nr. 79. Ze is geboren op 1 maart 1924 in de Muchterstraat (benedenstad)
Via de "Goffertclub" werd er veel gewandeld, maar zo ver als ik het kan achterhalen, alleen in Nederland, en dan op de nu ook nog bekende plaatsen zoals alle wandeltochten in en om Nijmegen, maar ook Arnhem, Apeldoorn, in Milsbeek, Groesbeek en op de Veluwe. Alles als voorbereiding voor de Vierdaagse, dat was doel nummer 1.
Ten tijden van de foto was zij werkzaam in het atelier van Peek & Cloppenburg.
Bep is in 2000 overleden, dus vragen gaat niet meer, helaas. Ze had twee broers, Dries van der Horst en Henk van der Horst die in Indië gesneuveld is.

Reactie 7:

Willem Barten, 21-05-2010: De lokatie komt mij bekend voor. Het lijkt de van Schaeck Mathonsingel tegenover het Station.

Reactie 8:

Theo Binnendijk, 21-05-2010: De foto is genomen op het marktplein van Apeldoorn; het beeld is van koning Willem I.

Reactie 9:

Theo Wijlemans, 25-05-2010: Apeldoorn zou heel goed mogelijk zijn, want mijn tante Wil had daar een oom en tante wonen.

Reactie 10:

Hennie van Wees, 02-07-2010: Bedankt Theo Binnendijk...zelf dacht ik aan het oude CWZ-ziekenhuis aan de voorzijde! Helemaal fout dus..Apeldoorn is het.
Een hele reis in die dagen, nog langs de Woeste Hoeve op, over de Veluwe naar Apeldoorn !
Inmiddels heb ik van een tante begrepen, (86 jaar) dat het buiten Moeder Bep, inderdaad om Wil Nijenhof en Henk Nijenhof gaat. Zij waren ook lid van de wandelclub "De Goffert".

Reactie 11:

Theo Wijlemans, 03-06-2014: Ik heb ontdekt dat mijn tante Wil Nijhof Wijlemans nog steeds leeft en in Ede woont

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: