022-hatertseveldweg 19701.jpg

< Back | Index | Next >

022-hatertseveldweg 19701.jpg

Hatertseveldweg 1970. Geheel rechts transportbedrijf Van Balveren. In het pand in het midden met het grote raam en aan weerszijde deuren, daar zat vroeger slagerij Piet vd Peet. Iets meer naar rechts, bij de ladder, daar zat vroeger een soort wolwinkeltje en garen etc......nu staan er op deze plaats bejaardenwoningen.

Hieronder dezelfde situatie in januari 2007

Reactie 1:

Bart Nauta: Dit moet van Buuren slager zijn. Tegenover dit pand was een schuilkelder. Op 22 febr bij het eerste luchtalarm moest ik van hem de schuilkelder in. Piet van de Peet had een slagerij tweede huis van af de hoek Graafseweg Groenenstraat en weer verder was gehuisvest garage D de Gooijert. Weer een paar woningen verder woonde Bakker Prince. Wilde u dit ter informatie toekomen.

Reactie 2:

Theo Wijlemans: Volgens mij zat slager van de Peet niet op Hatertseveldweg, maar zat op de Graafseweg bijna bij de Groenestraat. Verder geweldig. Ik woonde zelf bij de Looiemolen

Reactie 3:

Thea Veldhoven, 23-10-2014: Die slager heten van Duuren, ik woonde in de Rozenstraat 32, en zat op de mariaschool op de derde van hezeweek. Ben ook nog getrouwt in de kerk villa nova, en de dochter van slager van Duuren zat bij mij in de klas. Ben bij toeval op deze site gekomen, ik geniet van die opnamen uit de rozenbuurt, heel hartelijk bedank, woon nu in Almelo.
Reactie 4:

Leo Hofman, 05-11-2014: slagerij piet van der peet zat inderdaad op de graafseweg, dat wolwinkeltje was van van der pol en theo wijlemans woonde inderdaad in een huis van ons aan de looimolenweg. dit pand was van mijn vader, zijn naaste buren was de family jansse en wij woonden destijds op de hoek van de looiemolenweg en graafseweg in een statige oude villa. mvg leo hofman
Reactie 5:

Ria Thijsen, 13-12-2015: Ook kolenboer Toon van Balveren zat daar toen en na zijn verhuizing naar de Marialaan woonde daar de Fam.de Zwart, ze hadden 2 kinderen 'n jongen en 'n meisje. Thea heette ze, wij zaten bij elkaar in de klas op de Maria school op de derde van Hezewijkstraat.
Reactie 6:

Annette (Nettie) Verhaaff-Perenboom, 25-03-2019: Hier ben ik geboren (in 1947) en heb ik gewoond tot mijn 21ste jaar, het bovenhuis tussen slagerij van Duuren en de manufacturenwinkel van Van de Pol.
Boven de kolenhandel van Van Balveren woonde de familie De Groot. Op de andere hoek was een filiaal van stomerij De Vlinder, gerund door de familie Rutten.
Vr dit rijtje huizen was een pleintje waarop een keetje stond dat zomers ijs verkocht. Op dit pleintje staan nu de nieuwe huizen. De plek waar de oude huizen stonden is niet echt terug te vinden.

Hierbij nog twee foto's van de buurt, gemaakt door mijn broer vanuit het raam van onze huiskamer (Hatertseveldweg 23). Ik weet niet precies in welk jaar dat geweest is, maar ik denk in de vijftiger jaren.
Reactie 7:

Paul Moons, 30-05-2021: @Thea Veldhoven (Reactie 3): mijn moeder was Riet van Duuren (ze is inmiddels overleden). Ik herinner mij dat ik als kind op bezoek bij mijn opa en oma daar voor de deur op mijn driewieler fietste.
Reactie 8:

Annette Verhaaff-Perenboom, 30-05-2021: De slager naast ons heette Herman van Duuren. Zij hadden een dochter (weet haar naam niet meer, was een stuk ouder dan ik) en een zoon Jan (van mijn leeftijd). Herman liep elk jaar de vierdaagse en is ook tijdens het lopen van de vierdaagse aan een hartinfarct overleden (zo rond 1970).
Reactie 9:

Arjen W. Kuiken, 31-05-2021: (bij reactie 7): Riet van Duuren trouwde met Louis Moons. Louis was mijn buurjongen. We woonden toen in de Dorpsstraat (later Schependomlaan) in Hees.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: