WolfskuilsewegMunster53-07-04.jpg

< Back | Index | Next >

WolfskuilsewegMunster53-07-04.jpg

Wolfskuilseweg 129, Munster

fotovergelijking vroeger en nu

Weet u wellicht meer te vertellen over de hier getoonde foto of kent u een leuke anecdote?
REAGEER, we plaatsen uw reactie graag op deze pagina.

Reactie 1:

Geer Plönes, 16-10-2013: Vanaf 1937-1948 woonde wij familie Plönes tegenover deze bakkerij op huisnummer 78. In 1945 hadden mijn ouders 8 kinderen. Dus moest er veel brood op de plank komen. Daar wist van Munster wel raad mee. Dit ook tijdens de moeilijke jaren.
Toen Nijmegen in 1945 gedurende 7 maanden een frontstad was, werd de stad dagelijks vanuit Duitsland beschoten. Zo gebeurde het dat er gedurende zo'n beschieting een granaat achter de bakkerij terecht kwam. Dit terwijl wij kinderen buiten waren. Onze ouders en de buren stonden in de deuropening. De ontploffing was onvoorstelbaar. Het glas en een deel van de inboedel van de bakkerij vloog ons om de oren. Waarbij op enkele snijwondjes na, niemand ernstig gewond werd. Maar achter de bakkerij stond een woning waar de granaat in de tuin terecht kwam. Hierbij is toen iemand omgekomen.
Rechts naast de bakkerij staat op de foto een oude woning waar toen de familie Goedvriend woonde. Ik kan mij dochter Doortje Goedvriend nog goed herinneren.

REAGEER

Reactiepagina

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: