StAnnastraatMackay53-07-42.jpg

< Back | Index | Next >

StAnnastraatMackay53-07-42.jpg

Sint Annastraat 604, Makaaij

fotovergelijking vroeger en nu

Weet u wellicht meer te vertellen over de hier getoonde foto of kent u een leuke anecdote? Laat het ons weten, we maken er graag gebruik van en plaatsen uw reactie op deze pagina.
Reactiepagina
Reactie 1:

Bert Peters, 04-01-2015: Wij vonden het erg leuk om onze woning te zien op Uw site.
Wij zijn, vanaf 1995, de bewoners van belendend pand 602.
Toen wij het pand destijds kochten was het in erbarmelijk slechte staat en zonder behoorlijke voorzieningen. Het pand stond op de nominatie gesloopt te worden (wens van bewoner 604) en vervangen door een twee onder een kap nieuwbouw pand.
Echter, ik was direct smoorverliefd op het karakteristieke pand met typische vormen en heb sloop tegen kunnen houden.
Wel hebben wij onze woning een grondige renovatie laten ondergaan om als gezinswoning met gewenste voorzieningen bewoonbaar te houden.

Woning 602 is destijds (1925) als kleine gezinswoning gebouwd en woning 604 als bakkerij (zie achterbouw) met kleine winkel/woning. Het betreft hier een van de weinige overgebleven panden aan de (verlengde) St. Annastraat vanaf 1904 i.v.m. doortrekken van de stoomtramlijn naar Gennep. In die tijd was er nog slechts schaarse bebouwing op de Hatertse Hei.
De foto van de voorgevel van de bakkerswinkel is reeds een tweede uitbouw van de oorspronkelijke gevel volgens bouwtekening.
Oorspronkelijk was de winkel veel kleiner met één klein etalageraam aan de rechterkant. Ter linkerzijde zat een klein raam met houten vensters, dat diende waarschijnlijk als kleine 'zondagse kamer'.

Beide panden hebben in de loop der jaren vele bewoners gekend en dus een kleurrijke historie.
Ik zou het jammer vinden wanneer dit soort karakterpanden zondermeer uit dit straatbeeld zouden verdwijnen. Deze panden moet je met liefde koesteren en beschermen ondank de ongemakken.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: