Molenstraat30Weusthof53-08-17.jpg

< Back | Index | Next >

Molenstraat30Weusthof53-08-17.jpg

Molenstraat 30, Weusthof (oorspronkelijk huis verdwenen eind februari 2000)

fotovergelijking vroeger en nu

Hans Weusthof: Totaal verrast was ik bij het zien van de foto van het pand Molenstraat 30. Mijn ouders hebben rond 1949 dit pand gehuurd van de familie Raads en vervolgens later gekocht. Ik zelf kwam op een leeftijd van 3-4 maanden daar te wonen. Ik zou u vele verhalen uit die tijd en over dit pand kunnen vertellen.

Een belangrijk punt is dat dit het laatste overeind gebleven pand was in de Molenstraat in de richting van de Broerstraat en Burchtstraat na het Nijmegen bombardement. Het dak is gesneuveld en door de latere bouw van het pand van van Veggel is het eigenlijk overeind gebleven. Alle kamers waren na dit bombardement niet meer horizontaal. Een knikker liep met een behoorlijke snelheid van de ene naar de andere hoek van de kamer.

Weet u wellicht meer te vertellen over de hier getoonde foto of kent u een leuke anecdote? Laat het ons weten, we maken er graag gebruik van en plaatsen uw reactie op deze pagina.

Reactiepagina
Reactie 1:

Theo van Haalen, 26-04-2015: Weusthof was mijn eerste baas als bakkersleerling. Heb er een jaar gewerkt voordat ik naar bakkerij Pruyn ging.
Leuk is te vertellen dat de oven in de bakkerij met afval uit de hele stad gestookt werd. Gemeente reinigers haalden her en der rotzooi op die weer bij ons afgeleverd werden in ruil voor een bakkie en een berlinerbol. Weusthof was de berlinerbollenbakker van de stad.
Weekloon in 1964 was toen 25 gulden en ik werkte een middag in de week om een singeltje te kopen voor mijn platenspeler.
Het was een lunchroom banketbakkerij. Broodbakkers werken in de nacht, banketbakkers niet. Onderscheid tussen leerlingen en overig personeel was er niet.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: