Molenstraat3vLoon53-08-18

< Back | Index | Next >

Molenstraat3vLoon53-08-18.jpg

Molenstraat 3, nu Broerstraat 55, W. van Loon

fotovergelijking vroeger en nu

Reactie 1:

Ellen: I worked there one summer during my school vacation - I was about 14 years old and loved every minute of it. My first job and what a great job it was. I believe Theo van Loon was the baker and after working on Saturdays he let me "clean out" some of the bowls he used to make custard in. Ans van Loon worked behind the counter in the store with her sister (forgot her name) and every afternoon around 3pm she would make coffee and with it she served some of the cakes that did not come out perfect and could not be sold in the store.
Needless to say by the time September came around I had gained some pounds.
Forty years later I still long for some of their "bose bollen".
Ellen

Reactie 2:

Harry L.M. Hendriks, 19-06-2013: Bijgaande foto is gemaakt in de Korte Molenstraat. Datum en fotograaf onbekend. Mijn broer -Toon Hendriks- (links op de foto) heeft daar lang als banketbakker gewerkt bij mijn oom Wim Peters (rechts op de foto).1: Jo van Loon2: Paul van Dungen3: Jan Keukens
4: Toon Hendriks5: Anny Kersten6: Wim Peters

Reactie 3:

Harry L.M. Hendriks, 20-06-2013: Mijn oom was getrouwd met Johanna van Dam. Voorheen was zij getrouwd met Wim van Loon. Na het overlijden van haar man heeft mijn oom de zaak, omdat die een goede naam had, onder de naam Van Loon voortgezet. Mijn oom was daar al als chef werkzaam. Banketbakkerij Van Loon was destijds gevestigd op de Grote Markt.
Ik heb intussen ook de namen van de andere personen op de foto. Nr. 1 Jo van Loon Nr. 2 Paul van Dungen uit Weurt Nr. 3 Jan Keukens uit Leuth Nr. 4 Toon Hendriks uit Beek Nr. 5 Ans?
De zaak is in 1975 opgeheven. Daarna vestigde zich de modezaak ' Set Point' er.

Reactie 4:

Ben Wilbers, 21-06-2013: Op de foto van bakker van loon staat ook een vrouw no 5 dat is anny kesten die woonde vroeger jaren 60 naast mijn oma en opa op de tooropstraat 92

Reactie 5:

Harry L.M. Hendriks, 26-06-2013: Bijgaand nog een foto van de etalage van Van Loon op 2 december 1971 gemaakt rond Sinterklaas. Op de foto mevrouw Cis Peters-Otten.

Reactie 6:

Ton Loomans, 05-12-2013: als ik de foto's van v. Loon zie denk ik weer aan die heerlijke puddinkjes en de roze marsepeinen gebakjes. Het gebak werd ook bezorgd, in een bruine houten kist, met het gezicht van een meisje met krullen die net over de kist heen keek.

Weet u meer over deze bakkerij? REAGEER, we voegen uw reactie graag toe.

terug

Reactiepagina
Reactie 7:

Harry L.M. Hendriks, 26-02-2014: Mijn broer, Toon Hendriks (banketbakker) voormalig medewerker van Banketbakkerij Van Loon in de Korte Molenstraat, herinnert zich nog dat er speciale koekjes werden gemaakt vanwege de viering van de opening en het zoveel jarig bestaan van de Waalbrug. De koekjes stonden bekend onder de naam 'EGOIN'. Onderstaand zijn verhaal hierover.

EGOIN staat voor: Europa's Grootste Overspanning In Nijmegen. Een langwerpig koekje dat verkocht werd in een speciaal trommeltje.
In de etalage van Banketbakkerij Van Loon stond een kartonnen plaat van Marieke van Nimweege met zon trommeltje in de hand. Het was een koekje van roomboterdeeg en suiker. Waarschijnlijk werden ze al gemaakt bij de opening van de Waalbrug in 1936. Alleen Banketbakkerij Van Loon verkocht die koekjes.
Reactie 8:

Anneke Jorritsma Maass, 20-09-2016: Bakker Wim Peters was een broer van mijn peetoom Jo Peters (slager).
Alle broers van mijn oom waren slager. Zijn vader ook. De moeder is vroeg overleden, een zus van ome Jo heeft voor het gezin gezorgd.
Een broer Harrie Peters, ook slager, is vroeg overleden. Een oudere broer Piet Peters is ook met een zus van mijn moeder getrouwd, net als ome Jo.
Ome Piet had een slagerij in Beek. Wim is de enige die bakker werd, bij van Loon.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: