KoninginnelaanFranssen53-07-51.jpg

< Back | Index | Next >

KoninginnelaanFranssen53-07-51.jpg

Koninginnelaan 111, Franssen (hoek Oude Nonnendaalseweg)

fotovergelijking vroeger en nu

Weet u wellicht meer te vertellen over de hier getoonde foto of kent u een leuke anecdote? Laat het ons weten, we maken er graag gebruik van en plaatsen uw reactie op deze pagina.

Reactie 1:

Cor van den Hoff Kingston Tasmania Australia: Links naast de bakker was een cafe, waar de twee volwassen personen wandelen was het slepersbedrijf van Piet Puin en zijn vrouw. De achtermuur van de paardestallen stond by ons in de tuin, achtertuinen Meezenstraat. Naast Piet Puin zat een importeur in kruiden, het rook er altijd lekker naar peper, kruidnagelen enz.

Reactie 2:

Antoon Basten, 24-03-08: Op het eind van de oorlog was deze bakkerij van de Goeij. Hij moest kort na de bevrijding in dienst, hij was reserve officier. Waar de 2 volwassenen lopen woonde de familie de Ridder. Hij was van Belgische afkomst en handelde in schilderijen. Even verder was Puin. Zij was Mientje Brugman en woonde bij ons naast, Oude Nonnendaalseweg no 38. Bij de kinderen zou ik zelf bij kunnen zijn. Tijdens de periode van de granaten sliepen we vaak in de bakkerij; het was daar veiliger dacht men.

In 1944 was ik 12 jaar en was het een fijne straat om te wonen. Ik had veel buurt jongens zoals Jaap Hendriks (zijn vader was bij het spoor), Jo Hendriks, de fam Hermsen en Kruiser. Tegennover ons woonden een echtpaar, hij was Joods en was getrouwd met een katholieke vrouw en mocht tijdens het wegvoeren van de Joodse mensen blijven. Later is alsnog op transport gesteld naar Duitsland en werd zijn huis leeggeplunderd.
Omdat wij zeg maar achter het station woonden, vond mijn vader het te gevaarlijk worden en verhuisden we naar de Rijnstraat, tot daar een enorme bom op de hoek viel. Toen zijn we toch weer in de Oude Nonnendaalseweg terecht gekomen eerst op no 48 later op no 38. Mijn moeder heeft er nog lang gewoond. Ik zelf ben in 1948 bij de mariniers gegaan als beroeps en ben toen in Maastricht gaan wonen 55 jaar, en woon nu weer in de buurt van Nijmegen, in Wijchen.

Reactiepagina

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: