BurghardvdBergstraatElbers53-07-67.jpg

< Back | Index | Next >

BurghardvdBergstraatElbers53-07-67.jpg

Burghardt van den Berghstraat 28-30, Elbers

fotovergelijking vroeger en nu

Weet u wellicht meer te vertellen over de hier getoonde foto of kent u een leuke anecdote?
REAGEER, we maken er graag gebruik van en plaatsen uw reactie op deze pagina.

Reactie 1:

Leni Busser Elbers: In 1937 heeft mijn vader de heer Jo Elbers de bakkerij overgenomen van de 
familie de Ruyter. Hij is daar begonnen samen met zijn vrouw Johanna Elbers-Schipperheijn. Zij 
kregen er drie kinderen. Jo Elbers stamde uit een bakkersgezin. Zijn vader had een brood en 
banketbakkerij in de Molenstraat 44. Deze zaak is later overgenomen door zijn zoon Chris Elbers. De bakkerij van Jo Elbers was voornamelijk een broodbakkerij. Maar met Sint Nicolaas, Pasen en Kerstmis was de etalage versierd met veel eigengemaakte chocoladefiguren en banket. De specialiteit van Jo Elbers was nougat maken.  Uit de hele stad kwamen de klanten. Met de kermis waren er natuurlijk ook de oliebollen, die men van heinde er  ver kwam kopen. In januari 1965 stierf Johanna Elbers en in oktober 1965 heeft mijn vader de zaak verkocht. Er is naderhand geen bakkerij meer in dit pand geweest. Wat wel? Ik weet het niet.

Reactiepagina
Reactie 2:

Sjaak van Maasbommel, 15-03-2019: Ja leuk ik kan me de bakkerij goed herinneren, wij kwamen er vaak. Achter in de Holtermanstraat was de ingang van de bakkerij.
Mijn moeder liet daar haar eigen gemaakte brood bakken. Ze maakte haar eigen brood maar had geen eigen oven.
Je kon daar uit de automaat kauwgomballen halen voor 1 cent, de automaat staat nog op de foto aan de rechtse kant.

Redactie: De foto is wat onscherp maar er lijken wel 4 automaten te hangen! Eentje aan de linkerkant van de luifel, eentje bij de winkelingang en twee aan de rechterkant. Weet iemand waar deze voor waren?
Sjaak: De automaat rechts was de bewuste kauwgum automaat, 1 kauwgumbal voor 1 cent. De andere automaten waren er wel maar ik weet niet wat daar in zat, was toen te duur voor ons.
Reactie 3:

Johnny Meuleman, 16-03-2019: Wat ik mij nog kan herinneren was dat er bij Jan Repkes (Ruusbroecstraat) wel 3 automaten hingen. Rechts van de winkel hing een automaat met rollen drop van "Faam" 25 cent per stuk, links van de winkel ook rolletjes drop van "Faam" 10 cent per stuk, en om de hoek hing een kauwgumautomaat van "Bazooka" daarvan is mij de prijs ontschoten.
Naarmate de tijd verstreek kregen die automaten het steeds zwaarder te verduren totdat zij op een gegeven moment weg waren.
Reactie 4:

Hans van den Heuvel, 16-03-2019: Ik kan me ook nog zulke apparaten herinneren zoals die kleinere witte links voor postzegels maar of dit er een is dat weet ik niet.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: