Daalseweg105Klaassen53-07-27.jpg

< Back | Index | Next >

Daalseweg105Klaassen53-07-27.jpg

Daalseweg 105, Klaassen

fotovergelijking vroeger en nu

Weet u wellicht meer te vertellen over de hier getoonde foto of kent u een leuke anecdote? Laat het ons weten, we maken er graag gebruik van en plaatsen uw reactie op deze pagina.

Reactie 1:

Willie Eijkhout, 03-04-08: (nu: Wil Hendriks), geboortejaar 1946. Ik woonde tot 1958 in de Fort Kijk in de Potstraat 2 en ging in de Dominicanenstraat naar school. Mijn vriendinnetjes heetten o.a. Marian v.d. Hoogen (haar vader deed iets met marktkramen), Hennie Hoogma (van de slijterij, die heb ik via deze site "teruggevonden") en een meisje van bakkerij Klaassen, maar ik weet haar voornaam niet meer; ze woonden alledrie aan de Daalseweg.
In de Fort Kijk in de Potstraat 2 had mijn opa Rikken (vader van mijn moeder) zijn schoenmakersbedrijfje. Om de hoek was de Groesbeeksedwarsweg waar een levensmiddelenwinkel was, Heshusius en een paar deuren verder een slagerij, de naam weet ik niet meer. Nog weer 'n stukje verder was een melkhandel. Maar tegenover Heshusius, straat oversteken, was een bakkerij, precies op de hoek van de Groesbeeksedwarsweg en de Daalsedwarsweg. Ik denk dat de mensen iets van: Langens of de Lange of zoiets heetten. Ik was vriendin met de dochter en die heette dacht ik Ineke. Ze had ook nog een broertje. Ik vond deze bakkerswinkel niet terug bij deze foto's, erg jammer. Misschien weet iemand het nog?

Reactie 2:

Tonny Coolen, 12-05-08, nu Tonny Gerrits, ik woonde in de Fort kijk in de potstraat 8.
De bakker op de hoek van de daalsedwarsweg groesbeeksedwarsweg, was bakker Slange, en de dochter heet inderdaad Ineke.

Reactie 3:

Willie Eijkhout, 01-08-08: Ik begin er steeds meer van overtuigd te raken dat ikzelf het meisje met de step ben. Ik heb foto's van mij als kind bekeken en daarop herkende ik het jurkje dat het meisje op de foto aan heeft. Ik heb geen idee wie het andere meisje is. Is daar op de een of andere manier achter te komen? 
Wat leuk dat Tonny Coolen, nu Gerrits, reageerde op mijn verhaal. Ik herinner mij haar nog goed. Misschien heeft Tonny nog foto's van vroeger van ons samen?
Met vriendelijke groet,
Willie Eijkhout (nu Wil Hendriks)

Reactiepagina
Reactie 4:

Gaston Klaassen, 07-03-2016: Toevalligheidje:
Ik (Gaston Klaassen) ben geboren op nr. 105 in 1960. Alhoewel anders dan mijn achternaam zou vermoeden ben ik niet van de bakker Klaassen maar van de melkboer nml. Nol Klaassen van de Koninginnelaan.
Mijn moeder (Ans van Santen de Hoog) woonde precies boven Bakkerij Klaassen indertijd en zoals gebruikelijk was in die tijd beviel ze gewoon thuis.

Redactie: Was er bij de melkwinkel op de Koninginnelaan geen woning?
Gaston: wel hoor ze gingen wonen op de Koninginnelaan 143 boven de winkel die overigens van mijn opa was, alleen de bevalling was in het ouderlijk huis van mn moeder.
Na 2 jaar zijn we naar de Loevesteinstraat in Hatert verhuisd wat toen overigens nog nieuwbouw was omdat mijn vader daar de melkwijk kreeg/kocht indertijd.
Reactie 5:

Henk Pierlo, 10-09-2018: beste Gaston, die melkwijk moest je toen kopen. Jouw vader heeft met mij nog op school gezeten, en je oom John heb ik nog vaak gezien als keeper van SCH.
Reactie 6:

Gaston Klaassen, 11-09-2018: Beste Henk,
Leuk man, ik heb wel eens een schoolfoto gezien: van Jo Loef! Waar woonde jij toen?
Was jij keeper dan bij SCH? want John en mijn vader waren spelers en ik weet niet of hun jongste broertje Wim ook bij SCH heeft gespeeld; weet jij dat toevallig?

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: