1964-171.jpg

<- Back | Index | Next ->

1964-171.jpg

1964. Een krantenknipsel over de sanering van de melkbezorging. Elke melkboer kreeg een wijk van Nijmegen toegewezen. Mijn vader Martien staat hier bij de inmiddels aangepaste melkkar (er zitten nu schuifdeuren aan de zijkant)

Reactie 1:

Leon van Breukelen, 27-04-2017: Geachte Familie van de Waal, liefhebbers Oud Nijmegen,
Als 9-jarige reed ik mee (ondeugend zelf ook!) op de Mechanische Hond (ander dan getoond dit is een motorkar) en heb de sanering persoonlijk meegemaakt als jongste zoon van Melk- en Zuivelhandel St. Anna. De basis van sanering was het aantal hectoliters/jaar melk welke verkocht werd, en door opening van boeken werd er op wijken rond vestiging ingedeeld. Woensdag werd een vrije dag, maar indien men 1 winkel had (van Peltlaan/Oude Molenweg) was het ook dan gewoon werken.
Sociale cohesie ten top, tranen van Huisvrouwen ..gaat mijn mooie/knappe melkboer weg.. en slim inspelen op veranderende omstandigheden bracht meer rendement.
Nutroma (Nutricia) ..zie USP 10 % VET!!.. was het exclusieve merk voor de Melkhandel met de beroemde gouden kroonkurk. Tot 1966/1967, daar toen de AH zijn Marktaandeel pakte. Geweldige tijd..waar nu SFR/Woonstraat Oude Molenweg oost wordt gerealiseerd t.b.v. fiets en wetenschap.
Groet
Reactie 2:

Wil Struike, 28-04-2017: Ik herinner mij nog melkhandel van Breukelen. Heel vroeger kwam Piet Peeters van de Hatertseweg melk bij ons brengen, bijna op de hoek St. Jacobslaan-Oude Molenweg. Later kwam dacht ik Hans van Breukelen bij ons de melk brengen, dat zou wat tijd betreft wel kunnen kloppen. Een andere broer van Leon heeft bij mij op de lagere school gezeten.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: