varia
Nijmegen in beeld Briefpapier

In de vijftiger jaren pakte men alles aan om aan geld te komen. Bovenstaand item is een mapje met echt Nijmeegs briefpapier. Het complete mapje bevatte 7 verschillende afbeeldingen als briefhoofd. Bijbehorend briefje van de verkoper is wel heel bijzonder; de arme man was zelfs bereid het dokters attest ter inzage te geven om aan te tonen dat hij door een afwijking van de wervelkolom niet in staat was volwaardig werk te verrichten! Deze G. Mandemaker is vast een groots verkoper geworden........

Co Berendsen stuurde de ontbrekende twee briefhoofden (toegevoegd 2-1-2011):

Reactie 2:

Paul Dickmann, 13-02-11: Gisteren kocht ik een setje pentekening-postpapier 'Nijmegen in beeld' uit de jaren '50. Zoekwerk wees uit dat dit 'Nijmegen-item' al op jullie site staat onder 'Varia': meneer Mandemaker die wegens wervelkolom-problemen niet meer kan werken en dan maar postpapier aan de deur verkoopt.
Grappig is wel dat ik een iets afwijkende versie heb van jullie exemplaar. In mijn set staat namelijk als extra na de prijsopgave '59 cent' vet gedrukt: "2 verschillende mappen f. 1.15". Mandemaker heeft kennelijk als verkoper nog iets bijgeleerd!


REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: