varia

Vuilnisemmerkaart

Hieronder een originele vuilnisemmerkaart van de Gemeentereiniging Nijmegen, een vuilnisemmer en een kwitantie voor het betalen van 6 gulden voor een jaar lang een extra emmer. De emmers doen in vele tuinen en huiskamers nog dienst als sier- of gebruiksobject. Het nummer op de kaart was uniek en kwam overeen met het ingeslagen nummer van de emmerdeksel. De deksel maakte trouwens een nogal snerpend en herkenbaar geluid. Een stukje historie van de DAR op internet vindt u hier.

Heeft u herinneringen aan dit item? Laat het ons weten, wij maken graag gebruik van uw verhaal.

Reactie 1:

Ruud van Lierop, 13-08-2014: nog een vuilnisemmerkaart, in oude spelling. De instructies zijn hetzelfde. (Klik op een afbeelding voor een vergroting.)

Reactie 2:

Hofkens, 03-10-2021: Hallo weet iemand hoe het precies zit met de nummering van de vuilnisemmers? Welk nummer had de eerste en wat was het laatste?
Reactie 3:

Heeringa, 05-11-2021: ik kom hier de naam Hofkens tegen. Welke Hofkens is dit?
Reactie 4:

Annemieke Mulder, 07-12-2022: Een kleine reactie op de vuilnis emmer.
Mijn vader Jan Mulder is 40 jaar chauffeur bij de gemeentereiniging geweest op de vuilniswagen. Achter op de wagen stonden 2 "bakkenladers" die de vuilnisbak in de auto kieperden.
De volle vuilniswagens werden geleegd op een vuilnisbelt in de regio, ik meen in Winssen.
Tijdens de feestdagen kregen ze altijd wat lekkers bij de firma Pruijn in de St. Annastraat, als vergoeding voor wat extra vuil mee te nemen. Dit werd veel gedaan, mijn vader kwam regelmatig thuis met een leverworst, gebak en groenten.
Natuurlijk mochten de vuilnismannen geen extra vuil meenemen maar ja in zo een grote wagen viel dat natuurlijk niet op. Ook werden er regelmatig grote hoeveelheden groenten en fruit vanuit de veiling aan de Marialaan meegeven om te worden doorgedraaid. Ook die kwamen op de vuilnisbelt terecht. Wij aten heel gezond in die tijd.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.