Padvinderij

Uw webmaster heeft vroeger deel uitgemaakt van de welpen van padvindersgroep Eijmard in Brakkenstein. Elke zaterdagochtend was het om 10 uur verzamelen op "ons" terrein ergens achteraf aan de Driehuizerweg. We hadden een flinke weide tot onze beschikking en ons honk bestond uit een soort stal of keet met daarin langs de wanden onze "hollen", met hout afgezette ruimtes. Ik kan me herinneren dat we regelmatig met touw en houten palen in de weer waren om van alles te bouwen en ook het Heumensoord werd vaak bezocht. Ook gingen we uiteraard elk jaar op kamp, met de tent of in een stal bij een boer. (zie de foto) Geweldige tijden waren dat, met nachtelijke speurtochten, sport en spelletjes. Ik heb er een supertijd gehad en ik kan nu zeggen dat het mij in ieder geval de liefde voor de natuur heeft bijgebracht en me ook twee "rechterhanden" heeft gegeven. Een aanrader voor elke ouder om de jeugdjaren van hun kinderen mee te verrijken. Namen van medewelpen uit die tijd ben ik vergeten. De Akela was inderdaad (ik meen) Mieke van Beveren en een van de leiders was Ton de Vos. De familie de Vos woonde ook aan de Driehuizerweg, tegenover het pad dat voerde naar ons kampterrein. Ben van Buren was meen ik de leider van de hele organisatie. Later ben ik ook nog naar de verkenners gegaan en mijn broer zat ook nog bij de Rowans, R99 geloof ik.

Heeft u herinneringen aan dit item? Laat het ons weten, wij maken graag gebruik van uw verhaal.

Reactie 1:

Toon de Vos: Wat een leuk verhaal! 

De Akela in die tijd was Ellen van Beveren. Jouw broer, Frans, zal bij de Rowans: RA 199 (RA staat voor Rowan Afdeling) Het kopje “Padvinderij” doet een beetje pijn. “Padvinder” zien wij een beetje als scheldwoord! Wij waren geen padvinders, maar verkenners! Vroeger, voordat alles opging in één organisatie, Scouting Nederland, had je in Nederland vier organisaties. Je had een Algemene en een Katholieke variant en van beide een jongens en een meisjes tak. De Algemene jongenstak waren Padvinders, meisjes Padvindsters.  De Pater Eijmard groep behoorde tot de Katholieke Verkenners. In Brakkenstein had je daarnaast de Katholieke Gidsen van de Maria Doetsje Groep (is fout geschreven, kom ik op terug) De padvinders waren de preciezen, de verkenners de rekkenlijken. De verkenners waren wat losser, makkelijker, zeg maar wat progressiever. Zeg daarom nooit padvinder tegen een verkenner!

Reactie 2:

Gerda Weijers- van Esch, 24-08-2015: Ik ben van 1967 tot 1968 Baghera geweest bij de welpen en gedurende die tijd was er in Overasselt een Jamboree waar wij ook aan deelgenomen hebben. Ik heb ook nog een aantal foto's van die tijd. Ik kan me helaas geen namen van de andere leiding herinneren.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: