Koekblik Nijmegen

Een behoorlijk beschadigd maar daardoor niet minder fraai koekblik van de stad Nijmegen. Het bestaan van een Arnhemse versie is zeker maar of er van andere steden dergelijke blikken bestaan is onbekend, de kans is groot. Op het blik zien we foto's uit de jaren 20 van achtereenvolgens Stationsplein, Gezicht op de Waal, Verlengde Hezelstraat, R.K. Universiteit, Heilige Landstichting, Kronenburgerpark en de Belvédère.

Een tweede exemplaar, uit de collectie van Henk Wannet (toegevoegd 30-05-2012):

Heeft u herinneringen bij dit blik? REAGEER, wij maken graag gebruik van uw verhaal.

Reactie 1:

Ton Leenders, 26-11-2012: Sinds kort ben ik ook in het bezit van het koekblik zoals getoond op de foto's. Op de achterkant, onder de foto van de Belvedère staat de fabrikant genoemd: Wed. J. Bekkers & zoon, Dordrecht Holland. Even googlen leert dat deze fabriek tot 1930 bestaan heeft, daarna is ze gefuseerd met anderen. Tevens gevonden dat er exemplaren bekend zijn met afbeeldingen van de volgende steden: Nijmegen, Arnhem en Leeuwarden. Datering: de foto van de R.K.universiteit (opgericht 1923) maakt de datering tussen 1923 en 1930.

Reactie 2:

Matthijs Nijenhof, 02-12-2012: Het koekblik komt mij bekend voor, alleen in de kleur zachtblauw. Hier zat dan NIJMEEGS brood in [vanille batons]. Ik heb er aardig wat van gemaakt.

Reactie 3:

Mark van Loon, 08-12-2012: Waren er dan meer bakkers die Nijmeegs Brood maakten? Bij een koekblik van Maison Creyghton schrijft Joep Creyghton: "Creyghton-brood [..] (of Nijmeegsch Brood, [..]), een gebaksoort waarop opa het patent had."

Reactie 4:

Matthijs Nijenhof, 08-12-2012: Antwoord op de vraag over Nijmeegsch brood. Dit is gewoon een ouderwets koekje dat beschreven staat in het receptenboek 'DE PRAKTIJK DER BANKETBAKKERIJ' van R. DAVELAAR.

terug

Reactiepagina

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: