blik van Alphen

Een prachtig en bovendien erg zeldzaam blik.

CONFISEUR PATISSIER H.P. VAN ALPHEN Molenstraat No 40 NIJMEGEN

Collectie: Michiel Luchtenberg

Reactie 1:

Sjaak Rutten, 03-02-09: Aan de hand van de digitale Gelderlander heb ik dit blik (ongeveer) kunnen dateren: ergens tussen 1895 en 1909, de oprichtings- en opheffingsadvertenties.

19 mei 1895:
'Bekendmaking. Burgemeester en wethouders der Gemeente Nijmegen brengen hiermede ter kennis van het publiek, dat bij hen is ontvangen een adres van H.P. van Alphen te Nijmegen, houdende verzoek tot vergunning tot het oprichten eener bakkerij in perceel Molenstraat 40-42 ... 17 mei 1895'.

29 augustus 1909:
'H.H. Bakkers. Wegens geheele opheffing der zaak finale uitverkoop van allen winkel- en bakkerij-inventaris waaronder Ijzeren Oven, Amandelpel- en Eiwitmachine, verschillende Vormen enz. Te zien en te koop bij H.P. van Alphen, Molenstraat 40'.

Een paar maanden later zat er een sigarenzaak in het pand. De Gelderlander van 26 januari 1910: "De beroemde oude sigarenfabriek van A. Hillen te Delft, de oudste in het land, daar zij van het jaar 1770
dagteekent en haar magazijnen heeft in al de voornaamste steden des lands, heeft thans ook in Nijmegen een filiaal gevestigd. Dit is de 32e. Ze is gevestigd in het perceel Molenstraat 40, schuins tegenover de Ignatiuskerk, welk pand daartoe door den heer J.J. Haspels, aannemer alhier, zeer doelmatig en sierlijk is vertimmerd etc.".

Op dit moment (2009) is er tussen Molenstraat nummer 30 en 44 geen huisnummering. Waarschijnlijk zij al die panden in de oorlog verwoest. Er staat nu een groot nieuwbouwpand, zal wel de vervanging zijn van de oude pandjes, waaronder de bakkerij op nummer 40.

Reactie 2:

Een tweede exemplaar, uit de collectie van Henk Wannet (toegevoegd 30-05-2012):

Heeft u herinneringen bij dit blik? REAGEER, wij maken graag gebruik van uw verhaal.

terug

Reactiepagina

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: