legpenningbrons
Legpenning NOVIOMAGUS

Deze bronzen legpenning meet 50 mm in het rond en weegt 44 gram. Op de voorzijde zien we een tweekoppige adelaar met onze stadsnaam, op de achterzijde is een fraai gestileerde kop te zien. Vermoedelijk komt de penning uit de jaren 20 maar wie hier iets meer over weet te vertellen, nodigen wij uit te reageren.

REAGEER

Reactie 1:

Hans Arts: Wij (het equipe Arts/Coolen) hebben op 28 Sept 1974 mee gereden met de "Nacht van Nijmegen" dit is/was een autorally georganiseerd door de autoclub de "Mano Waalrijders" uit Nijmegen.
In dit Jaar 1974 mochten wij de eerste prijs in ontvangst nemen in de C klasse in het (wat toen nog bestond) restaurant Pays Bas. En een van de prijzen was het ontvangen van deze legpenning beschikbaar gesteld door de gemeente Nijmegen. Een kranten knipsel van de uitslag heb ik ook nog. Maar daar staat niets in over de penning.

Reactie 2:

Jan Th.A.E. Roelofs, 01-04-08: Op de pagina medailles en penningen staat een foto van de bronzen legpenning van de Gemeente Nijmegen. Dit is een penning die aangevraagd kan worden door clubs en verenigingen als ereprijs. Voorbeelden zijn bijvoorbeeld vogeltentoonstellingen, postduivenverenigingen e.d. Bij de afdeling voorlichting of representatie weten ze er vast meer over.

Reactie 3:

Marcel van Dinteren, 08-11-2012: Het ontwerp voor deze bronzen prijspenning is van de beeldhouwer Constantinus (Cephas) Stauthamer (Den Haag, 9 december 1899 - Amsterdam, 5 april 1983) Bron: Von Weiler 2396; afb p. 113.
Deze penning is ook uitgegeven bij de landenwedstrijd Nederland-Duitsland op 19-20 Juli 1958. Bron: Haffmans antiek.

Reactie 4:

Suzanne Geerdink, 13-08-2015: In maart 1967 heeft het Nederlands Handbal Verbond het Jeugd Wereldkampioenschap handbal in Nederland georganiseerd. Een van de wedstrijden werd in Nijmegen gespeeld, naar ik meen tegen West-Duitsland. Na afloop kreeg het team de bronzen erepenning van de stad Nijmegen overhandigd. Ik heb, als jongste speelster, de erepenning mogen ontvangen.
Aan de zijde met hoofd en tekst "Stad Nijmegen" is iets gegraveerd, nl. W.J.T. 10-3-'67.
Reactie 5:

Hugo, 06-12-2021: Ik heb deze penning, met ingegraveerd: Pistoolsch 19-9-'64 / 2e pr / Pers

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: