Koekblik Swift

Theo Phoelich stuurde ons weer een Nijmegen-item. Ditmaal een koekblik van schoenenfabrikant Swift. Jaar en gelegenheid van uitgifte zijn vooralsnog onbekend. Weet u het? Stuur ons een mailtje.

Collectie: Theo Phoelich

Heeft u herinneringen aan dit item? Laat het ons weten, wij maken graag gebruik van uw verhaal.

Reactie 1:

A. Hol: Wij hebben vernomen van familie, schoenwinkel A.Hol Groenestraat, dat dit koekblik door de Swift is uitgereikt aan personeel en winkeliers ter gelegenheid van de produktie van het miljoenste paar schoenen in een jaar. Dit is geweest in de zestiger jaren. Vermoedelijk 1963-1964.

Reactie 2:

Nol Koolen, 04-06-10: Mijn naam is Nol Koolen, geboren in 1936, toentertijd wonende in de Genestetlaan. Ik heb van september 1952 tot mei 1962 op de afdeling Snijderij van de Swift Schoenfabriek gewerkt. Het moet in 1960 of 1961 - dus duidelijk niet 1963 1964 - zijn geweest dat de Swift een jubileum te vieren had. Elk personeelslid kreeg toen tijdens een bijeenkomst t.g.v. dat jubileum midden in de fabriekshal een mooi koekblik met inhoud (eenzelfde exemplaar als door Theo Phoelich ingezonden) aangeboden. Ik weet me verder nog te herinneren dat er tijdens die bijeenkomst een jubileumlied in operette trant ten gehore werd gebracht door collega Frans Rubrech. 
Bij mijn weten was dat alles wat het (fabrieks?) personeel kreeg toebedeeld. Het betreffende koekblik heeft nog tientallen jaren als zodanig dienst gedaan in mijn ouderlijk huis, totdat het door het frequente gebruik het grootste deel van zijn glans had verloren. 
Ik weet me de eerste woorden van het "jubileumlied " nog te herinneren : " de Swiftfabriek is een schoenfabriek ...."

Reactiepagina
Reactie 3:

Frits Visser, 22-07-2014: Bij zolderopruiming vond ik een koekjes-blik met daarop een logo; het bleek een reklame-artikel van Swift-schoenen (de hazewindhond) te zijn geweest; Mijn vrouw is een dochter van schoenwinkelier Boersma (voor goede schoenen) uit Groningen, die op 17-jarige leeftijd (in 1935) de schoenwinkel van zijn vader moest overnemen. Thuis was de koekjestrommel favoriet..ik denk vanwege de inhoud....

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: