Zakje (fragment) Vooruitgang

Zwaar gehavend maar daardoor niet minder fraai, dit fragment van een (brood)zak van Co÷peratieve Brrodbakkerij en Verbruiksvereeniging "Vooruitgang". Waarschijnlijk bij u bekend door het pand met het tegeltableau aan de Burghard van den Berghstraat. Vermeldenswaardig is zeker ook dat op dit stukje historisch papier het adres Jacob Canisstraat 55 staat, de thuisbasis van Stichting Noviomagus.nl. In het verleden is de Jacob Canisstraat hernummerd en heeft de bakkerij in het huidige pand met nr 63 of 65 gezeten.

Collectie: Albert de Valk

Heeft u herinneringen aan dit item? Laat het ons weten, wij maken graag gebruik van uw verhaal.

Reactie 1:

Anton J. Janssen, 13-11-10: In de rubriek Papier en Drukwerk trof ik een afbeelding van een broodzak van de co÷peratie Vooruitgang. In ons familiearchief bevindt zich een prijslijst en een visitekaartje van diezelfde co÷peratie. De prijslijst betreft aanbiedingen van gebak en drank voor de kerstdagen van 1933. Het is dan midden in de crisistijd. Ondanks de kleine prijsjes zal destijds lang niet ieder Nijmeegs gezin zich deze lekkernijen hebben kunnen veroorloven.

Reactie 2:

Dick Jacobs, 22-11-2016: Mijn moeder deed in de veertiger jaren nogal eens de boodschappen bij de CO-OP in de Jacob Canisstraat. Hun bakkerij was in de van de Havestraat.

Voor het huwelijk van mijn ouders in 1934, woonde mijn vader in de van de Havestraat. Elke ochtend zag hij de jongste bediende van de CO-OP bakkerskarren naar buiten sjouwen bij de bakkerij. Deze bediende werd in 1959, als Ŕchte ambtenaar, mijn eerste chef bij de Dienst Gebouwen, Werken en Terreinen van het Ministerie van Defensie. Deze 'club' was gevestigd in de villa Geldershof op de Postweg. Bij deze dienst heb ik geleerd bij oplossingen een probleem te vinden! Daarover later meer.....

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: