var164

Getuigschrift ENG

Pim Rutten: Hier iets voor oud Nijmegenaren die ooit op de "Eerste Nijmeegse Glasblazerij" gewerkt hebben (wie weet het nog). Op deze plaats hebben mijn schoonouders elkaar leren kennen, hij als glasblazer /zij als docoratie medewerkster. We hebben nog kerstballen die uit die tijd stammen (1949)...En vergeet niet export naar alle landen.

Collectie Pim Rutten

Heeft u herinneringen aan dit item? Laat het ons weten, wij maken graag gebruik van uw verhaal.

terug

Reactie 1:

Berry Goldenbeld: Ik ben al een tijdje kerstverzamelaar en heb in mijn bezit een 30 tal E.N.G ballen met een daar bijpassende verpakking met het e.n.g logo daar op. De Eerste Nijmeegse Glasblazerij heeft aan de Groenestraat gestaan in Nijmegen en waarschijnlijk vanaf halverwege de dertiger jaren tot en met de vijftiger jaren kerstballen gemaakt. Nu ben ik op zoek naar allerlei info over de fabriek en het liefs ook nog foto's alles wat u weet is welkom, misschien is er zelfs wel een lijstje met wat er ooit in de fabriek is geproduceerd.
Ik ben ook bezig met het zoeken in het Gelders archief, daar ligt als het goed is in het handelsregister ook het een en ander over de fabriek. Ik hoop dat u me kunt helpen.

Reactie 2:

Wim Janssen, 02-03-2018: ik ben de kleinzoon van Theo Beens.

Redactie: Kun je misschien meer vertellen over deze fabriek? Zijn er in de familie nog foto's, spulletjes of verhalen bewaard?

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: