Herfstkleurenmars 1965

Collectie: Ton Leenders

Heeft u herinneringen aan dit item? REAGEER , wij maken graag gebruik van uw verhaal.

 

Reactie 1:

Henny Meijer, 12-02-11: Medaille Herfstkleurenmars te Nijmegen

Op de Museumwebsite van Noviomagus.nl is de Medaille van de Herfstkleurenmars afgebeeld. Jammer dat nog niemand heeft gereageerd. Ik heb met de Nijmeegse Wandelclub “Nooit Gedacht” (NGD) deze Herfstkleurenmars drie maal gelopen, eerste helft jaren 50. Het parcours leidde ons gepast door de bosrijke omgeving van Nijmegen, waar de herfstkleuren duidelijk waarneembaar waren. Ik weet niet meer wie het organiseerde doch voor de hand liggend is dat de N.W.V., Nijmeegs Wandel Verbond. Ik weet niet meer waar de start en finish was.

Wat ik wel weet is dat op het medaillelint, rood met zwarte middenbaan 17,8 mm breed, van deze prachtige medaille voor de tweede maal een klein beukenblad werd verstrekt en voor de derde maal een eikenblaadje met eikel (zie afbeelding) Het is mij helaas niet bekend wat men kreeg voor de vierde maal of nog hoger voltooien van deze mars.

Op de keerzijde staat boven een randschrift met “HERFSTKLEURENMARS”, waartussen “N.W.V” In kleine letters is ingeslagen “Kon. Begeer/Voorschoten”, de maker van deze mooie medaille.
Materiaal: Brons. Maat: 25,6 mm x 42,3 mm Dikte: 2,77 mm.

Reactie 2:

Henny Meijer, 30-11-2011: Mijn Reactie 1 was gebaseerd op de medaille, die ik als kind zelf had gekregen na het volbrengen van deze Nijmeegse Herfstkleurenmars. Daarbij was het duidelijk dat meermaals lopen werd uitgedrukt met bronzen verschillende boomblaadjes. Vandaag vond ik een medaille, die toch weer anders is t.w. meermaals halen van de tocht wordt uitgedrukt met cijfers, terwijl de leverancier van de medaille niet Koninklijk Begeer meer is doch van een onbekende makelij. Op de keerzijde is de tekst uitgebreid met “NIJMEGEN”. De ophanging is eveneens anders , niet doorboord met een ringetje, doch met een aangemaakte getordeerde doorboorde lip.
Wie weet wanneer het ene type vervangen werd door het andere?
Bij voorbaat dank en hartelijke groeten,
Henny Meijer, Venray

Reactie 3:

Ton Leenders, 01-12-2011: Om het mysterie kompleet te maken: de medaille die in mijn bezit is, is zoals op de foto te zien uitgevoerd met een ringetje, maar op de achterkant staat de navolgende tekst: "Herfstkleurenmaars" N.W.V. Nijmegen. Dus volgens mij zijn er dus drie varianten van de medailles, wanneer je de tekst op de achterkant als maatgevend beschouwt.

Reactie 4:

 

Henny Meijer, 16-01-2012: Als aanvulling op eerdere inzendingen vond ik een zilveren medaille van de Herfstkleurenmars Nijmegen. Het zilver lijkt te duiden op 5 maal meelopen. Deze medaille heeft op de keerzijde de tekst: "N.W.V./ NIJMEGEN" met daarboven in een boog: "HERFSTKLEURENMARS". Geen leveranciersmerk. Geen oog doch een perforatie voor bevestiging aan lint.

Reactie 5:

Leo Verhees, 06-02-2012: Het zijn afbeeldingen van de oorspronkelijke medailles welke werden uitgegeven door het Nijmeegs Wandel Verbond na het volbrengen van de Herfstkleurentocht welke in 2011 voor de 60e maal werd gehouden. Het N.W.V. werd in 1932 opgericht en bestaat nog steeds, echter voortgezet onder de naam van Wandelvereniging Gelderland, dit o.a. door fusies binnen de KNBLO Wandelsportorganisatie Nederland. De vereniging bestaat dus dit jaar 80 jaar en is een van de oudste wandelverenigingen van Nederland.
Bijgaand het thans gevoerde logo waarin de oorspronkelijke letters NWV nog een rol spelen.

Reactiepagina

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: