Maand van de geschiedenis: Ongekend Nijmegen

Ongekend Nijmegen

Ongekend vertelt de verhalen die we nog niet kenden. Omdat ze verzwegen zijn, omdat ze de geschiedenisboeken niet haalden, omdat ze niet in de historische canon pasten of omdat we ze niet (ge)zien (hebben). Soms zijn het prachtige voetnoten bij een grote geschiedenis. Soms zijn het juist deze ongekende verhalen die de loop van de geschiedenis bepaald hebben.

Tien Nijmeegse erfgoedlocaties werden in de zomer bezocht door verschillende kunstenaars. Muzikanten, schrijvers, documentairemakers, dichters, onderzoekers. Zij gaan op hun eigen wijze – en dus ook met verschillende middelen – de ongekende verhalen vertellen, gestuurd door een onderzoeksvraag vanuit de betreffende locaties. De eindproducten worden rondom de Maand van de Geschiedenis in oktober onthuld.

Bekijk het programma op de site Ongekend Nijmegen