Foto's recent

In dit gedeelte van Noviomagus.nl vindt u allerhande foto's van het hedendaagse Nijmegen. Onze stad kent erg veel mooie straten en huizen met even zoveel mooie gevels, met vaak prachtige details. Als je goed kijkt kom je elke keer wel weer nieuwe dingen tegen en dus is deze pagina eigenlijk nooit af. Misschien is deze pagina voor u daarom aanleiding om Nijmegen te gaan her-ontdekken; boven maaihoogte heeft onze stad de meest prachtige zaken te bieden, en zeker niet alleen in het centrum, maar juist in de wijken daar omheen. Deze pagina zal dan ook regelmatig uitgebreid en/of ververst worden. Kent u een pand, of een mooi detail dat werkelijk niemand weet te zitten, en wat op deze pagina niet zou misstaan, schroom dan niet met ons contact op te nemen.Staat u of een van uw eigendommen op een foto en wilt u dat liever niet, neem dan contact op met: Henk Kersten, Stichting Noviomagus.nl. Voor bestelmogelijkheden kijk op FotoNijmegen.nl of neem contact op met: Henk Kersten van Foto Nijmegen. Alle foto's op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd.

 

Gevelstenen-inventarisatie Nijmegen

De gemeente Nijmegen heeft ons initiatief omarmd om alle gevelstenen binnen de gemeente te inventariseren. Via de gemeentelijke website en op de gemeentelijke pagina van weekblad De Brug worden alle bewoners van panden met een gevelsteen verzocht mee te doen met de inventarisatie. Extra informatie vindt u hier >>

Stadsbeeld Nijmegen

In 2005 vierde Nijmegen haar 2000-jarig bestaan; hét moment voor een tijdsdocument, Stadsbeeld Nijmegen, waarin álle Nijmeegse straten zijn gefotografeerd door een groep van enthousiaste vrijwilligers. Nijmegen in 12.500 foto's, een uniek project.

Rijksmonumenten

Nijmegen kent vele rijksmonumenten. Hier treft u een compleet overzicht daarvan aan in woord en beeld.

Gebouwen

Divers fotomateriaal van bijzondere panden in de stad.

Diversen

Divers fotomateriaal over activiteiten, objecten, natuur en weer.

Google Maps

Onze Google Maps uitvoering heeft als startpunt Nijmegen. Zoom in op de plattegrond of het satellietbeeld van onze stad met als resultaat een mooie kijk op Nijmegen vanuit de lucht. U kunt trouwens de gehele wereld over als u wilt....

Wederopbouwarchitectuur

Wederopbouwarchitectuur staat in de belangstelling. De stad Nijmegen bezit als geen andere stad in Nederland, een enorm uitgebreid scala aan wederopbouwpanden.Goed kijken blijkt de sleutel tot waardering!

Parken/Begraafplaatsen en Straten/Pleinen

Bijzondere plekken in Nijmegen op foto vastgelegd.

Beelden/Straatmeubilair

Kunstobjecten en bijzondere, in het straatbeeld aanwezige, objecten, van bomen tot molgoten.

Oude Fabrieksschoorstenen

De stad Nijmegen kent nog slecht enkele oude (fabrieks)schoorstenen; stille getuigen van vroegere bedrijvigheid. Zelfs de laatste jaren nog zijn er een aantal van deze industriële monumenten tegen de vlakte gegaan.

Gevel-elementen diversen

Divers fotomateriaal over bijzondere gevel-elementen die er bij verschillende panden te zien zijn. U kunt er tevens een eigen wandeling mee samenstellen.

Gevelinscripties en tegeltableaus

Permanente gevelteksten en -tekens op oude bedrijfspanden. U ziet ze hier en kunt er tevens een eigen wandeling mee samenstellen.

Gevelstenen

Bijzondere gevelstenen, soms gerestaureerd en kleurrijk, vertellen veel over de historie van een pand of locatie. U ziet ze hier en kunt er tevens een eigen wandeling mee samenstellen.

Muurschilderingen

De laatste jaren zijn er uit deze collectie al weer wat muurschilderingen verdwenen door sloop of ze zijn overgeschilderd. Vroeger op elke hoek van de straat, heden ten dage een zeldzaamheid. U ziet ze hier en kunt er tevens een eigen wandeling mee samenstellen.

terug