Afbeeldingen

Hieronder verwijzingen naar de afbeelding-collecties zoals die op Noviomagus.nl te zien zijn. Tip: maak eens gebruik van de zoekmachine op onze website!

 

Ansichtkaarten

In dit gedeelte van NOVIOMAGUS.NL vindt u een overzicht van Nijmegen middels oude ansichtenkaarten. Bij veel kaarten staat een informatieve tekst. Dit is aangegeven door een donkerrode kaderrand om de betreffende kleine ansichtkaart.

Films

Zo af en toe krijgen we een film aangeboden om te publiceren op onze website. Omdat we ook graag dt soort archiefmateriaal voor iedereen willen ontsluiten, hebben we de films op deze pagina gegroepeerd, zodat u ze 24 uur per dag, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar kunt bekijken, net zoals de rest van onze website trouwens. Op onze website kennen we geen openingstijden of eenmalige voorstellingen. Wl zijn de (Noviomagus)-filmfragmenten op deze website vanwege het dataverkeer uitsluitend toegankelijk voor donateurs en gastredacteuren van Stichting Noviomagus.nl en alleen te zien via een wachtwoordbeveiliging. U kunt dat hier aanvragen.

Prenten & Gravures

Door de eeuwen heen vonden kunstenaars ook in Nijmegen inspiratie voor het vervaardigen van fraaie afbeeldingen in de vorm van schilderijen, tekeningen en gravures. Afbeeldingen van gebouwen, vergezichten en straattaferelen vormen een belangrijk archief, soms is het zelfs het enige materiaal om bepaalde zaken te reconstrueren. 

Plattegronden

Oude stadsplattegronden geven een aardig zicht op de ontwikkeling van het stedelijk gebied door de jaren heen. In deze rubriek willen we u dat laten zien. De plattegronden op maximale grootte zijn uitsluitend toegankelijk via een wachtwoordbeveiliging voor donateurs en gastredacteuren van Stichting Noviomagus.nl.

terug