EKV

Stationsweg (Ressen)

Aan de Stationsweg in Ressen, gemeente Nijmegen, legde Harry Evers op 25 april 1946 de eerste steen van een voorgebouw van de Elster Kwekers Veiling (EKV). De EKV werd in 1925 opgericht als een afspliting van Veiling Vereniging Over Betuwe o.l.v. M.A. Vink. Huisde men eerst aan de Aamsestraat, in 1933 betrok met het nieuwe complex aan de Stationsweg. De bouwvallige panden worden op dit moment (maart 2006) deels gesloopt. Het pand op de voorgrond heeft boven de hoofdingang een flinke gevelsteen met de bedrijfsafkorting E.K.V. Het zal worden verbouwd tot enkele woonhuizen/appartementen. De achterliggende veilinghallen worden opnieuw ingericht door de buurman, een grote antiekhandelaar.

terug

Reactie 1:

Mark van Loon, 30-06-2018: De verbouwing heeft vrucht opgeleverd: het pand oogt weer fraai en in de hal kwam een plaquette tevoorschijn waarop de grondleggers van de veiling worden gememoreerd. De naam Evers staat daar niet bij.

Reactie 2:

Mark van Loon, 01-07-2018: In De Gelderlander van 07-06-1950 stond een artikel over de zilveren jubilaresse. Daarin wordt P.H. Evers genoemd, sinds 1939 directeur van de veiling. Een overlijdens­bericht (De Gelderlander 24-05-1947) maakt duidelijk dat Harry Evers een zoon van hem is.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: