Hatertseveldweg

De in 1927 opgerichte melkinrichting Maas & Waal vierde in 1952 haar 25 jarig bestaan. Ter gelegenheid daarvan werd door het personeel deze mooie herinneringssteen aangeboden en in de gevel ingemetseld. In 1985 werd een groot deel van de Melkfabriek Maas & Waal aan de Hatertseveldweg gesloopt.

link naar nog meer foto's

Reactie 1:

Geer Scholten: Dit betreft de oude melkfabriek Maas en Waal op de Hatertseveldweg. Deze gevelsteen werd aangeboden ter ere van het 25 jarig bestaan. Ik heb de foto waarop dat gebeurt. Geheel rechts Mvr Wietske Sibma-Kloosterman, links daarnaast Piet Jansen, schoonzoon, links daarnaast Johanna Sibma, dochter en vrouw van piet. Deze drie hebben Maas en Waal jaren gerund. (met dank aan Gjalt Mulder voor de foto).
Daaronder nog twee foto's waarvan ik de personen niet ken, maar het heeft wel met Maas en Waal te maken. De bovenste lijkt op het Julianaplein genomen, achtergrond is Bijleveldsingel, de onderste foto is de Asterstraat.

Reactie 2:

G.J. Mulder: De voormalige melkinrichting Maas en Waal was van mijn familie. Van rechts naar links de eigenaresse mevr Sibma-Kloosterman, haar schoonzoon Piet Jansen, haar dochter Jopie Jansen-Sibma, de bedrijfsleider Nieuwenhuis, meisje van kantoor, mijn grootvader Durk van der Werf en Pa Jansen (oud molenaar van de Witte Molen)

Reactie 3:

Henk Knuiman, 20-06-08: Ik ben via de foto van Melkfabriek Maas en Waal op deze site terecht gekomen. Heb heel goede herineringen aan de eigenaresse van deze Melkfabriek Mevr Sibma Kloosterman. Wie kent er nog iemand van deze familie die nog in leven is?

Reactiepagina
Reactie 4:

Els Jansen, 24-01-2016: De familie Sibma hadden maar een kind. De dochter was getrouwd met een oom Piet Jansen van mijn man Ton Jansen-Peeman. Zij hadden geen kinderen.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: