gevschil56

Gerard Noodtstraat 60-62 (hoek Bastionstraat)

Vaag valt te lezen: EGBERS, een pand van de ertegenover gelegen garage op Gerard Noodtstraat 55?

REAGEER

Reactie 1:

Jan Hissink, 29-10-2012: Egbers had (in ieder geval) in de jaren 60 en 70 hier een vrachtwagengarage voor het merk DAF. Ook werden er lichte bedrijfswagens van FIAT onderhouden. Aan de zijde van de Gerard Noodtstraat van het pand was er een ingang, met toegang tot het magazijn waar veel transportbedrijven hun onderdelen kwamen halen. Mijn vader was hier magazijnmeester.
Aan de andere zijde van het pand, aan de Derde Walstraat was ook een ingang. Egbers verkocht ook Fiat personenauto's ('luxe wagens') met een ingang aan de Hertogstraat (nu 2012 tapijtenhal). Ook Borgward werd hier verkocht tot het merk ophield te bestaan. Mijn oom (Piet Kurvers) was befaamd wegens duizelingwekkende proefritten. Die deed je in die tijd nog niet zelf.
In de Bastionstraat was in een kantoortje de administratie gevestigd.
Het pand van Osnabrugge, dat in 2012 is vervangen door nieuwbouw, is een showroom geweest van Egbers en er was ook een tankstation gevestigd.
De vrachtwagens, waarvan de vestiging werd overgenomen door de DAF fabriek, zijn verhuisd naar de Energieweg en de personenauto's zijn eveneens uit het centrum verdwenen.

zie ook de originele situatie uit 1964:


1964 CVD lijn 8 bus 411 Gerard Noodtstraat (fotograaf E.J. Bouwman)

Reactie 2:

Jacques van Wolferen, 02-11-2012: Ik heb in 1968-1969 gewerkt als automonteur bij garage Egberts, ik kon met de uitlijn apparatuur (waterpasmeter) nogal goed overweg dus mocht ik dat doen. Ik had toen nog zelf een bromfiets die parkeerde ik dan tegen de muur in de Walstraat. Verschillende monteurs kan ik mij nog wel herinneren, b.v. Koos Remie, Kees Meeuwesen, Henk Knuiman (heb ik nog contakt mee). Was wel een leuke tijd, maar dat zegt iedereeen van vroeger.

REAGEER

terug

Reactiepagina

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: