gevschil56

Gerard Noodtstraat 60-62 (hoek Bastionstraat)

Vaag is leesbaar: EGBERS, een pand van de ertegenover gelegen garage Gerard Noodtstraat 55?

terug

REAGEER

Reactie 1:

Jan Hissink, 29-10-2012: Egbers had (in ieder geval) in de jaren 60 en 70 hier een vrachtwagengarage voor het merk DAF. Ook werden er lichte bedrijfswagens van FIAT onderhouden. Aan de zijde van de Gerard Noodtstraat van het pand was er een ingang, met toegang tot het magazijn waar veel transportbedrijven hun onderdelen kwamen halen. Mijn vader was hier magazijnmeester.
Aan de andere zijde van het pand, aan de Derde Walstraat was ook een ingang. Egbers verkocht ook Fiat personenauto's ('luxe wagens') met een ingang aan de Hertogstraat (nu 2012 tapijtenhal). Ook Borgward werd hier verkocht tot het merk ophield te bestaan. Mijn oom (Piet Kurvers) was befaamd wegens duizelingwekkende proefritten. Die deed je in die tijd nog niet zelf.
In de Bastionstraat was in een kantoortje de administratie gevestigd.
Het pand van Osnabrugge, dat in 2012 is vervangen door nieuwbouw, is een showroom geweest van Egbers en er was ook een tankstation gevestigd.
De vrachtwagens, waarvan de vestiging werd overgenomen door de DAF fabriek, zijn verhuisd naar de Energieweg en de personenauto's zijn eveneens uit het centrum verdwenen.

Zie ook de originele situatie uit 1964:


1964 CVD lijn 8 bus 411 Gerard Noodtstraat (fotograaf E.J. Bouwman)

Reactie 2:

Jacques van Wolferen, 02-11-2012: Ik heb in 1968-1969 gewerkt als automonteur bij garage Egberts, ik kon met de uitlijn apparatuur (waterpasmeter) nogal goed overweg dus mocht ik dat doen. Ik had toen nog zelf een bromfiets die parkeerde ik dan tegen de muur in de Walstraat. Verschillende monteurs kan ik mij nog wel herinneren, b.v. Koos Remie, Kees Meeuwesen, Henk Knuiman (heb ik nog contact mee). Was wel een leuke tijd, maar dat zegt iedereeen van vroeger.

Reactiepagina
Reactie 3:

Hein Egbers, 18-09-2019: Wat leuk om deze verhalen te lezen. Ik ben een van de zonen.
Mijn vader was eigenaar van Fiat personenauto’s en DAF vrachtwagens.
In 1973 heeft mijn vader de personenauto’s verkocht aan de importeur en kort daarna heeft hij DAF vrachtwagens verhuurd aan van Doorne Eindhoven voor 10 jaar.
Voor zover ik me kan herinneren was dat in augustus 1973, en in november brak de oliecrisis uit.
Het is leuk om te horen dat garage Egbers nog steeds bekend is bij vele Nijmegenaren.
Mijn vader had 4 zonen die allemaal nog bezig zijn.
Reactie 4:

Jack Verkerk, 04-01-2020: mijn vader Sjaak Verkerk had een cafe aan de Lange Hezelstraat 50-60er jaren. Hij reed Fiat 1500 in 2 kleuren zwart en obergien.
Begin 1965 heeft hij volgens mij de laatste Borgward Isabella, een cremekleurige met rode bekleding, gekocht bij jullie aan de Hertogstraat. Ik heb nog een metalen model van ongeveer 15-20 cm.
Was een geweldige auto.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: