Vondelstraat

Een bakkerij aan de Houtlaan

Op de hoek Houtlaan - Kanunnik van Osstraat in de wijk Brakkenstein zetelt sinds lange tijd een bakkerij. Wanneer deze schildering aan de achterzijde van het pand is geplaatst is ons niet bekend maar vermoedelijk ca 45 jaar geleden tijdens de bouw van de wijk. Klanten moesten immers gelokt worden, vandaar dat de reclameboodschap ook richting de wijk is geplaatst. Ook deze schildering heeft het moeten afleggen tegen een latere verbouwing, zodat onbekend is ˇf, en zo ja, wßt er eventueel onder de woorden BROOD-BANKET heeft gestaan.

Reactiepagina
Reactie 1:

Rik van Bommel, 03-02-2015: Ik heb mijn jeugd van 1962 tot 1974 (ik was 17 jaar toen wij verhuisden naar Dukenburg) doorgebracht in Brakkenstein in de Kannunik van de Putstraat en dat was om de hoek bij deze bakkerij. De naam van die bakker was Carel van de Velden. De achternaam zal toen waarschijnlijk op de gevel gestaan hebben.
Max Schenk, knecht van de bakker (sorry voor deze ouderwetse benaming, maar zo noemden men het toen nu eenmaal!) heeft het bedrijf daarna overgenomen. Van hem heb ik de leerboeken gebruikt om zelf het vak van bakker te leren. Hij is door een auto-ongeluk om het leven gekomen.
In de winkel is later bakkerij de Bie gekomen. Dit is alles wat ik er van kan vertellen.

Ik heb zelf van 1977 tot 1990 bij bakker Ben Klaassen op de Hatertseweg 588 gewerkt en ik heb de introductie van het Nijmeegs Marikenbrood meegemaakt welke door Ben Klaassen ge´ntroduceerd is. Die zaak is na het overlijden van Ben Klaassen in handen gekomen van bakkerij Pruyn waar ik vervolgens tot het faillissement in 2012 heb gewerkt, kortom ik heb nogal het een en ander meegemaakt in de bakkerijwereld.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: