Hatertseweg

Een zuivelhandel aan de Hatertseweg:

Hatertseweg 118 is een klein winkelpand uit het begin van de jaren 20 met een veelzeggende schildering. Vroeger stond hier een rijtje van 4 winkeltjes, waarvan alleen dit pand nog de originele gevel bezit.

Reactiepagina
Reactie 1:

Henny Giesbers, 25-05-2014: Hier ben ik in 1947 geboren en hebben mijn ouders de winkel gehad.
N.a.v. dat "rijtje van 4 winkels": ik kan mij herinneren dat naast ons op nr 120 de kapperswinkel Wilbers was en als ik mij niet vergis op nr 110 op de hoek Hatertseweg en Gemsstraat zat de groentewinkel van Franken. Aan de overzijde van de Gemstraat zat destijds De winkel van De Gruijter, je weet wel die van de snoepjes van de week. ;-)
Reactie 2:

Hardy Damen, 26-05-2014: Deze benaming op de gevel verdient het predikaat 'monumentaal', heeft cultureel-historische waarde, prachtig voorbeeld jaren twintig stijl.
Reactie 3:

Daan Witkamp, 03-06-2014: Henny, Jouw vader was onze melkboer en had een kar door honden getrokken. Heb jij daar wellicht nog foto's van?
Reactie 4:

Henny Giesbers, 08-06-2014: Nee Daan mijn vader had nooit honden onder de kar. Hij is begonnen met een paard en wagen. Later (dat zal in 1950 of iets later geweest zijn) had hij 2 bakfietsen.
Reactie 5:

Wil Struike, 18-09-2015: Henny, op de andere hoek was de Fietsenzaak van Cornelissen.
Reactie 6:

Sjaak Heesbeen, 01-02-2016: Er zat ook Peters de melkboer op de Hatertseweg.
Naast Piet Cornelissen was de Steenbokstraat daarna een rijtje huisjes met de sigarenzaak Westrik. Daar ben ik geboren, nu garage Lammerts.
Reactie 7:

Paul Broekman, 03-03-2016: Ik kende die buurt heel goed indertijd, omdat ik hier opgroeide en naar school ging, de Akkerlaan.
Heel lang geleden in de vijftiger jaren heb ik een tijd de melkboer geholpen bij het rondbrengen van de melk. De melk zat al in flessen en er werd ook al een soort van vla verkocht. Het was een klein zaakje tegenover de kerk. Maar of dat nou Giesbers was of Peters, dat kan ik mij niet meer goed herinneren. De melk werd rondgebracht in een kleine melkauto, dat weet ik nog goed. Ik zat naast de melkman voor in de auto. Als het warm weer was, kreeg ik van hem een halve liter melk te drinken, in zo'n klein flesje. Ik denk dat ik ook geholpen heb met de kratten in de auto te zetten.
Jammer, dat je die details niet meer weet. En of ik daar wat geld mee verdiend heb, dat is mij helaas ook niet meer bekend!
Kapper Wilbers woonde hier ook tegenover de kerk in dit rijtje. Ik had drie kappers in die tijd: Thijssen op de Jacobslaan, Goedvriendt op de Hatertseweg en Wilbers. Wilbers was een man, die graag praatte. Ik hoorde later dat hij in de gemeenteraad zat! Misschien was hij wethouder geweest. Dat weet ik niet meer zo goed. Ik heb van horen zeggen, dat er iets vreselijks met hem is gebeurd... Misschien weten andere lezers daar meer het fijne van!

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: