Fort Kijk in de Potstraat

Fort Kijk in de Potstraat:

Deze schildering, op de zijmuur van een huis aan de Groesbeeksedwarsweg, is in de jaren 90 van de vorige eeuw aangebracht ter herinnering aan een van de vele bedrijfjes, die vroeger in deze wijk waren gevestigd.

Reactie 1:

A. Okkels: Even een bericht over de naam Hes; dit was een kruidenier die in de in het jaar 1940 plusminus daar zijn zaak heeft voortgezet. Ik weet niet waar hij vandaan kwam maar heeft de zaak wel een tijd na de oorlog voortgezet, hoe lang weet ik niet meer. Hij had twee dochters en uiteraard een vrouw, was voor zover ik weet gelovig. Zijn dochters liepen ook in de Maria-omdracht mee, (zelf gezien). Ik hoop hiermee bijgedragen te hebben aan de ontsluiering van de naam Hes op de muur.

Reactie 2:

Sven Hoekstra, 18-09-10: Hes, Fort Kijk In De Potstraat. Deze Hes heette voluit Heshusius, was (ook onze) kruidenier, toen we in het Eerste Volksbelang (nu Singendonckstraat) woonden tussen 1949 en 1954. Voor zover ik weet heeft de winkel tot begin jaren 60 bestaan. Het was een prachtige echte ouderwetse winkel met veel bussen en grote flessen op schappen van waaruit los meel, suiker, tarwes enz verkocht werd.

Reactiepagina
Reactie 3:

A. Heshusius, 21-12-2016: De twee dochters hadden ook nog een broer, Boudewijn. Hij kwam altijd het boodschappenboekje ophalen om de volgende dag de boodschappen netjes thuis te bezorgen. Vader Heshusius werd Does genoemd hij was de broer van mijn schoonvader. De namen van de meisjes waren Ton en Miep.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: