037img212.jpg

<- Back | Index | Next ->

037img212.jpg

Een zelfde soort huizenblok op de hoek van de Angerensteinstraat (voorgrond) en Loevesteinstraat (uiterst rechts). De voorste huizen zijn met een verdieping verhoogd.
Reactie 1:

Hans ten Have architect, 15-12-2014: In Hatert werden de Ambonezen woningen gebouwd (1965), een ontwerp van Jan Hendrik ten Have.
Reactie 2:

Johnny Meuleman, 16-12-2014: Met meer respect praat je over "Molukkers". Alleen "Ambonezen" staat niet zo netjes, de historische achtergrond van die mensen is al zwaar genoeg.
Selamat Datang.
Reactie 3:

Rob Essers, 17-12-2014: Het bouwplan van architect J.H. ten Have heette: PLAN "AMBON" HATERT. Ook op de AANVRAGE OM BOUWVERGUNNING van de Directeur van de Rijksgebouwendienst d.d. 13 juli 1962 staat onder 42 eengezinswoningen tussen haakjes: plan Ambon Hatert. De bouwvergunning is op 27 november 1963 verleend.
Reactie 4:

Eddy Waltman, 17-12-2014: iets meer uitleg van Molukken en het eiland Ambon wat een provincie was van Molukken. Een Ambonnees is geen vernederend woord integendeel zelfs. Ambonnezen waren trots op hun eiland Ambon met als hoofdstad Ambon gelijknamig aan het eiland Ambon. De stad Ambon werd in 1926 een zelfstandige gemeente met Nederlandse burgemeesters tot 1942.
Juist deze Ambonnezen uit de hoofdstad Ambon kwamen naar Nederland omdat de stad Ambon aan het eind van de Tweede Wereldoorlog werd verwoest. Bron Wikipedia
Een Nederlandse vergelijking: Friezen en de hele Oostkant tot Limburg aan toe willen niet als Hollanders genoemd worden.

Redactie: Een vraag: kwamen de ex-KNIL'ers die in deze wijk gingen wonen alleen van Ambon?

Eddy: dat is zeker, alleen de stad Ambon was verwoest. De Nederlandse regering heeft hun zelf de keus laten maken, of bij familie blijven of naar Nederland gaan. De rest van Ambon en Molukken kwamen daar niet voor in aanmerking. Het was alleen een aanbod voor de 'dakloos' geworden bevolking van stad Ambon, de hoofdstad van het eiland Ambon.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: