034img213.jpg

<- Back | Index | Next ->

034img213.jpg

Deze foto toont de Schalunenburgstraat vanuit de Kleverburgstraat. De gelijkenis met de vorige foto’s van de Uilenborgstraat is sprekend. Dat is het gevolg van de zich steeds herhalende stratenpatronen en de eenvormigheid van architectuur, die veelvuldig zijn toegepast in grote nieuwbouwwijken uit de jaren ‘60 van de vorige eeuw.
Reactie 1:

Willy Vrolijks, 15-02-2019: De eerste bewoners op nummer 1 was de familie Stammes, op 5 woonde ik als onderdeel van gezin Vrolijks. Op nr 7 was de familie van Benthem de eerste bewoners van de Schalunenburgstraat. De familie Claus woonde op de hoek van de Kleverburgstraat.
Wij waren de eerste bewoners van die woningen. Ik ben aan het zoeken geweest naar het jaar van opleveren maar kom daar niet achter.
Succes met jullie boeiende pagina over de mooiste stad van het land 😄!
Reactie 2:

Rob Essers, 17-02-2019: @Willy Vrolijks - Volgens het Digitaal Gebouwen Dossier is op 29 juni 1960 vergunning verleend voor het BOUWEN VAN 354 WONINGEN EN 20 GARAGES en op 17 mei 1961 voor AANLEGGEN VAN HUISRIOLERING. De bestaande straatnaam Schalunenburgstraat is op 27 september 1961 door de gemeenteraad vastgesteld. In de Basisregistraties Adressen en Gebouwen (BAG) staat het bouwjaar 1962. Ik heb geen reden om aan de juistheid van dit laatste gegeven te twijfelen.
Reactie 3:

Marja Verhagen, 27-04-2020: Bij toeval kwam ik op deze geweldige site en zag het huis waar wij in 1965 kwamen wonen op nr 9 naast familie van Benthem, daar waar de witte auto staat. Wij keken op de tuin van familie Claus. Het was ons eerste huis en we waren kei blij na ander half jaar ingewoond te hebben aan de Waterstraat bij mijn schoonouders Verhagen, het ouderlijk huis van toen zwager voetballer Hans Verhagen. Daar waar het busje staat stonden klimrekken waar de kinderen met hartenlust op klommen. Leuk dat ik deze foto heb kunnen zien, dank daarvoor!

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: