027img205.jpg

<- Back | Index | Next ->

027img205.jpg

Tussen grofweg 1962 en 1967 viel het dorpje Hatert ten prooi aan de uitbreidingsdrang van Nijmegen. Met circa 3600 woningen – ontworpen door A. Bodon, G.H.M. Holt en W. Verschoor – was dit de tot dan toe grootste stadsuitbreiding. Wat betreft architectuur en stedenbouwkundige opzet lijkt Hatert veel op Grootstal, al is de woningdiversiteit er wat groter dan in laatstgenoemde wijk.
Nog voordat de oude dorpskerk van Hatert werd afgebroken, verrees aan de Van Hogendorpstraat een nieuwe moderne kerk, de Heilige Antonius Abtkerk (1963-1965). Hier is hij te zien vanuit het plantsoen aan de Treubstraat. De kerk werd in mei 2002 gesloopt, waarna een kleiner godshuis op dezelfde plaats verrees. De huizen links zijn in traditionele stijl gebouwd en dateren uit de jaren ’50, de blokvormige gebouwen rechts zijn duidelijk van later datum.
Reactie 1:

Fri Beenakkers, 19-10-2018: Rechts zijn geen huizen, maar scholen: Rosa school Jongensschool kleuterschool de springplank
Reactie 2:

Ton Mulders, 03-02-2019: Rechts op de foto waren meerdere scholen.
1 daarvan was kleuterschool “Kabouterland”, daar heb ik in de klas gezeten bij juf Jaspers.
Dat was in 1968.
Reactie 3:

Paul Jansen, 21-01-2020: Op Kabouterland zat ik in ’69 en ’70 bij juf Lia Sennef. Zij was een charmante brunette. Eens per jaar per leerling ging ze op huisbezoek. Met haar autootje mocht ik dan met de juf meerijden naar mijn huis. Heel eventjes een luxe, want zelf hadden wij geen auto!

De A. Abtkerk was een grote kerk met in de beginjaren ‘60 en ‘70 veel kerkbezoek. De H. missen met de populaire kapelaan Hol, kapelaan Bekx en pastoor Sigmans werden op zondagen begeleid door het jongerenkoor The Anthony Singers onder leiding van Gerard Vos. De missen in de jaren ‘70 rond Pasen waren met hun uitvoering van liederen van de musical Jesus Christ Superstar altijd helemaal vol. Er stonden dan zelfs mensen in de gangpaden! Mijn moeder zong toen ook in het dameskoor en kende de kapelaans en pastoor persoonlijk. Die kwamen dan ook wel eens bij ons thuis een bezoekje brengen. Koffietje, sigaartje erbij, toen allemaal heel gewoon en gezellig.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: