Verkeerspost Rijks Waterstaat

Dit futuristische bouwwerk staat in de uiterwaarden, nabij het punt waar het Maas-Waalkanaal in de Waal uitkomt. Het werd ontworpen door Karelse Van der Meer Architecten en in 2000-2002 gebouwd in opdracht van Rijkswaterstaat. De drie verdiepingen tellende verkeerspost heeft een staalconstructie die op een betonnen pijler rust en is aan de buitenzijde bekleed met platen van titanium.
Vanuit de verkeerspost wordt de scheepvaart op het bochtige deel van de Waal tussen Lobith en Beuningen dag en nacht door minstens drie verkeersleiders in de gaten gehouden. Daarbij maken zij gebruik van radarstations en van op afstand bedienbare camera's, die her en der langs de rivier staan. Een goede controle is noodzakelijk, want de Waal is met ongeveer 160.000 passerende schepen per jaar de drukst bevaren rivier van Europa.

(Bron: www.archined.nl/oem/reportages/karelsevandermeer/verkeerspost.html)

P0002886.jpg PICT0367.jpg PICT0376.jpg PICT0377.jpg PICT2014a.jpg PICT2017a.jpg
PICT2019a.jpg PICT2021a.jpg PICT2028a.jpg PICT2029a.jpg PICT2030a.jpg PICT2032a.jpg
PICT2034a.jpg PICT2036a.jpg PICT2037a.jpg PICT2038a.jpg PICT2039a.jpg PICT2042a.jpg
PICT2043a.jpg PICT2044a.jpg PICT2046a.jpg

terug

Reactiepagina

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: