19DSC08734.jpg

<- Back | Index | Next ->

19DSC08734.jpg

Reactiepagina
Foto 19: Theresia-altaar. Het altaar is gewijd aan de heilige Theresia van Lisieux. Beeld, plaquettes, kruisbeeld, kaarsenhouders, reliekhouder en altaar zijn het werk van G.L. Mathot C.Ss.R. uit 1958. Het beeld is hoog 73 cm. (zie: L. Ewals, Redemptorist en kunstenaar Gerard Mathot, Kemper Conseil Publishing, 2003, pp. 69-71, 147). Het altaar had vroeger een lage omheining in natuursteen aansluitend bij de natuurstenen achterzijde en een traditioneel beeld van de heilige.
Reactie 1:

Ton van Rijswijk, 08-06-2017: Hallo, ik heb in deze kerk nog (als externe leerling) als misdienaar rondgelopen. Kun je de kerk nog bezoeken????
Reactie 2:

JAM.Willems, 10-06-2017: Beste Ton, als het goed is alleen tijdens de Open Monumentendagen in september, maar schrik niet! Binnen is het bijna gelijk aan een intern I.S.-bombardement. Veel van de pracht en praal is er niet meer van over.
Alleen de moza´eken van Piet Gerrits zijn (nog) niet aangetast. Maar we moeten eigenaar Ton Hendriks wel de tijd geven om er iets moois van te maken. We wachten met spanning af. Want dit unieke bouwwerk mag NOOIT verloren gaan.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: