02-DSC01898.jpg

<- Back | Index | Next ->

02-DSC01898.jpg

Reactiepagina
Reactie 1:

Truus van Leeuwen Roos, 15-06-2015: Toen ik boven aan de Smidstraat woonde, was dit van de bakker Mulder. Gingen daar ons brood kopen.
Reactie 2:

Dick Jacobs, 03-04-2016: Links van bakker Mulder was Lederhandel "de Leeuw" (Kannenmarkt 4)
Mijn opa, W.J. Jacobs, geb. 21 november 1868, overl. 1 juli 1948, maakte en repareerde schoenen. Dit deed hij samen met zijn zoon Wim.
Na mijn opa's overlijden werd de zaak door diens zoon opgevolgd. Er werden echter geen maatschoenen meer vervaardigd en vanaf enkele jaren voor de dood van oom Wim, in 1962, beperkte hij zich tot de verkoop van leer en hakken. het was mijn taak om elke woensdagavond te helpen met het snijden van zoolleer.

Overigens was het erachter liggende huis (Achter de Hoofdwacht 5, tegenwoordig nr.4) vanuit de winkel via een drie-tredig trapje bereikbaar. t.z.t. zal ik enkele foto's beschikbaar stellen.
Reactie 3:

Wil Struike, 03-04-2016: Jaren 1956-1957 heb ik voor mijn vader tacks (spijkers), hakken en stukken rubber voor schoenzolen gekocht. Ik kreeg een tekening mee die op een plaat rubber gelegd werd en vervolgens werd het rechthoekig afgesneden.
Mijn vader repareerde zelf de schoenen.
Reactie 4:

Truus van Leeuwen Roos, 06-04-2016: Ja kan me nog goed herineren dat daar de schoenenmaker woonde, daar werden Pa zijn schoenen en soms die van ons gerepareerd.
Reactie 5:

Dick Jacobs, 08-11-2016: Door mijn opa, en later diens zoon, werden zolen niet alleen met tacks vastgezet. Er werden ook houten pennetjes gebruikt. Die zwollen als het nat weer was op, waardoor de zool goed vast bleef zitten.
Deze houten pennetjes moesten voor gebruik door en door gedroogd worden. Mijn opa bewaarde die dingen altijd in de halve bast van een kokosnoot. Af en toe werd dan die noot met de pennetjes in de oven van het kolenformuis, dat in de huiskamer stond, gedroogd.
Mijn opoe wilde in het najaar vaak appeltjes drogen; dat gebeurde uiteraard k in die oven. Dat betekende nogal eens een discussie over 'wie eerst mocht'.
Opa won altijd onder het motto 'zaken gaan voor'.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: