NweWaalbrug

Tegel Nieuwe Waalbrug met BelvedereCollectie M.H.H. Alderden (geplaatst 31-10-2013)

Omdat de tegel in een lijst zit met spijkertjes kan ik niet zien wat er achterop staat. Rechts onderin is hij door iemand ondertekend, kan niet goed lezen door wie maar lijkt op Verhargd of Verklargd. Deze tegel is ooit van de ouders van mijn oma geweest, uit verhalen heeft deze meegeholpen met de bouw van de Waalbrug. Naar het opruimen van de zolder is deze tevoorschijn gekomen uit wat oude dozen.
Misschien dat u meer informatie heeft van de herkomst van deze tegel.
Met vriendelijke groet, M.H.H. Alderden

. Weet u meer over deze tegel? REAGEER, wij zijn benieuwd naar uw verhaal.

Reactie 1:

Kees Rutten Wijchen, 12-12-2013: ik ben in het bezit van hetzelfde tegeltje. Kan de naam ook niet lezen. staat achterop iets van: Zeniry gouda. Kan niet achterhalen waar het vandaan komt. Het is een erfstuk van mijn opa. Ik denk dat het gemaakt is na de bouw van de brug. Uit de naam haal ik iets van verwoerd of verwierd.
Als u iets meer weet dan verneem ik dat graag.

Reactie 2:

Redactie, 12-12-2013: De aardewerkfabriek zal dan wel Zenith uit Gouda zijn, en met die aanvullende informatie bevestigt Google ook de naam van de maker: Cornelis Verwoerd werkte van 1934 tot 1937 en van 1940 tot 1949 voor de Zenith plateelfabriek (bron: www.friesscheepvaartmuseum.nl.

terug

Reactiepagina
Reactie 3:

Michel Alderden, 19-05-2015: Het tegeltje is inderdaad van Cornelis Verwoerd, Zenith Gouda en geschilderd bij de opening van de Waalbrug (1936). Inmiddels is ook bevestigd door de zoon van de schilder dat dit om een werk gaat van Cornelis Verwoerd.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: