Swift advertenties

Onderstaande advertentie zijn van schoenenfabrikant Swift aan de Muntweg. Hier hebben een hoop Nijmegenaren gewerkt. Kent u ze? Wij zijn ge´nteresserd in hun verhalen en foto's.

Collecties: Noviomagus.nl, Berry Janssen

klik hier voor het Swift emaille reclamebord

Heeft u herinneringen aan dit item? Laat het ons weten, wij maken graag gebruik van uw verhaal.

 

01Advertentie01.JPG 02Advertentie02.jpg 03Advertentie03.jpg 04Advertentie04.jpg 05Advertentie05.jpg
06Advertentie06.jpg 07Advertentie07.jpg 08Advertentie08.jpg 09Advertentie09.jpg 10Advertentie10.jpg

 

Reactie 1:

Sylvia jordt, Vancouver BC: My moeder en vader werkte alletwee of de Swift en hebben elkaar daar ontmoet. Dit was in the early 50's. Toen ik nog klein was gingen wy ieder Sint Nicholas day naar the Swift en daar hadden ze dan veest voor all de kinder van de mensen die daar werkten en dan kreeg ieder kind en present. Ik kan nog goed herinneren dat voor dat we naar het feest gingen moesten wy altyd hallo zeggen tegen de honden, die zaten toen in en groot hokken by de fabriek.

terug

Reactie 2:

Ton Wolf, 05-01-2015: Bij de naam 'Schoenfabriek Swift' moet ik terugdenken aan mijn oom Martinus Adrianus (Martien) Peters, een jongere broer van mijn moeder. Zover ik weet was hij daar jarenlang werkzaam o.a. als schoenzwikker. Hij was ook actief bij de Swiftharmonie en als jong kind heb ik hem daarin vaak zien optreden. Een gezellige vrolijke man, die op familiefeestjes altijd sketches opvoerde. Helaas is hij veel te vroeg op 62-jarige leeftijd op 24-01-1973 in Nijmegen overleden.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: