17-DSC00545.jpg

<- Back | Index | Next ->

17-DSC00545.jpg

Kerstverlichting

Collectie: Henk Kersten

Reactie 1:

Rob Jordens, 10-01-10: Ook ik bewaar herinneringen aan Splendor kerstverlichting, De eerste kerstdag na ons trouwen in 1968 werd uiteraard gevierd met een kerstboom voorzien van verlichting. Deze Splendor kerstverlichting heb ik gekocht bij de buurman van mijn schoonouders (bakkerij Migo). Deze buurman Derks exploiteerde een fietsenzaak aan de Willemsweg 251 zie foto naast de bakkerij, de fietsen staan voor de deur. De prijs was in 1968 fl.18,25 een hele uitgave in die tijd. De verlichting werkt nog perfect en wordt nog steeds gebruikt.

Reactiepagina
Reactie 2:

André Merlijn, 26-03-2014:
Geachte dames en heren,
ik heb een kerstverlichting van Spendor die ik heb overgenomen van mijn vader en moeder. Volgens mij is deze kerst verlichting al 50 jaar oud of mogelijk nog ouder. Mijn vader en moeder leven allebei nog, mijn vader bijna 91 jaar oud en mijn moeder bijna 87 jaar oud.
Ik ben zeer zuinig op deze kerst verlichting want ik vind het prachtig als deze branden.
Het is een kerst verlichting met een groen blaadje met van die langwerpige lampjes. Er zitten geen klemvoetjes onder maar je trekt ze gewoon om de boomstengel en zet ze vast met een ringetje.
Deze verlichting is met de kerst ontzettend heerlijk om naar te kijken, maar helaas gaat er wel eens een lampje stuk.
Nu is mijn vraag of er een mogelijkheid is dat ik nog een paar van deze lampjes zou kunnen krijgen?
Wel ik hoop dat jullie wat voor mij kunnen betekenen.
Met vriendelijke groet, André Merlijn
Reactie 3:

Mw. Jopie Huisman, 27-03-2014: Wat 'toevallig'. Gisteren woonde ik een Inloopsoos van STichting Industrieel Erfgoed Nijmegen En Omgeving (Stieneo.nl) bij in Wijkcentrum "De Klokkentoren". Er was een kleine tentoonstelling van de bedrijven Splendor en Honig. Heel interessant en springlevend bij de betrokkenen. Ook Van Dungen werd genoemd, en een kleinzoon van deze chocoladefabriek was aanwezig met foto's. Misschien kan Stieneo u verder helpen!
Reactie 4:

Rob Ontrop, 01-05-2014: In de reactie van André Merlijn informeert hij of er voor de in zijn bezit zijnde kerstverlichting nog langwerpige lampjes beschikbaar zijn.
Als oud-medewerker van Splendor beschik ik nog over een blister met 3 stuks kerstboomlampjes (voor 220/230 volt, 15 of 16 delig garnituur 14 volt - 3 watt). Omdat geen foto meegezonden kan gaan worden stuur ik de foto met de afbeelding naar info@noviomagus.nl
Als ik zijn adres doorkrijg kan ik mogelijk iets voor André betekenen.

Redactie: Rob's aanbod is overgebracht naar André, en in ons webmuseum staat nu een foto van de blisterverpakking.
Reactie 5:

Renee van Put, 29-12-2015: Beste dames en heren.
Heel leuk deze reacties op de kerstverlichting van "Splendor" te lezen. Ik ben ook nog in het bezit van dezelfde kerstverlichting.
Met de jaren ben ik me steeds meer aan deze kerstkaarsjes gaan hechten. Vanaf het begin van ons trouwen, nu bijna 50 jaar geleden gebruik ik ze ieder jaar met kerstmis en inderdaad op de originele doos die ik heb stond nog een stickertje met dezelfde prijs als de heer Rob Ontrop betaald heeft nl. ook Fl. 18,25.
Helaas toen ik dit jaar de kerstkaarsjes in de boom deed bleken er 2 lampjes niet meer te branden.
Gelukkig brandde de rest van de kerstkaarsjes nog wel. Mijn vrees is nu dat de lampjes een beetje aan het einde zijn.
Indien er nog ergens een mogelijkheid is aan deze kerstkaarsjes te komen houd ik me erg aanbevolen en wordt hier graag over geïnformeerd.
Met vriendelijke groet Renée.
Reactie 6:

René Bolmers, 04-01-2016: Renee, Probeer het eens bij de lampenwinkel Kersten-Jansen in de Molenstraat.
Reactie 7:

Rob Ontrop, 04-01-2016: Als Renee van Put op zoek is naar de kerstboomlampjes voor 220/230Volt, 15 of 16 delig garnituur, 14 volt - 3 watt heb ik voor hem een blisterverpakking van 3 stuks.
Ik hoor graag van hem.
met vriendelijke groet Rob

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: